Κυβέρνηση και αστυνομία χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως εξιλαστήρια θύματα

Η στοχοποίηση των προσφύγων δεν βλάπτει τις μαφίες, ενώ ενισχύει το ρατσιστικό στερεότυπο της ταύτισης των «ξένων» με την εγκληματικότητα και ανοίγει το δρόμο στην φασιστική βία. Να μην τους αφήσουμε να επιβάλουν την πολιτική του φόβου και του μίσους.

post image

Κυβέρνηση και αστυνομία χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως εξιλαστήρια θύματα

Η προχθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια εναντίον δύο προσφυγικών καταλήψεων, δεν στρεφόταν εναντίον των μαφιών που δρουν στην γειτονιά. Άλλωστε, και παρά τη σχετική προπαγάνδα, στις καταλήψεις δεν βρέθηκε τίποτα που να τις συνδέει με τη μαφία. Ο στόχος κυβέρνησης και αστυνομίας ήταν μια επίδειξη πυγμής. Οι πρόσφυγες μετατράπηκαν σε εξιλαστήρια θύματα χάριν των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Η στοχοποίηση των προσφύγων δεν βλάπτει τις μαφίες, ενώ ενισχύει το ρατσιστικό στερεότυπο της ταύτισης των «ξένων» με την εγκληματικότητα και ανοίγει το δρόμο στην φασιστική βία.

Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Οι καταλήψεις δεν γίνονται από βίτσιο. Το πρόβλημα στέγης είναι πιο οξυμένο από ποτέ και για τους πρόσφυγες και για τους ντόπιους. Αντί να το αντιμετωπίσουν, κυβέρνηση και αντιπολίτευση στρέφονται εναντίον αυτών πουν δεν έχουν στέγη. Η συνταγή είναι κλασική: Αντί να περιορίσεις τη φτώχεια, στοχοποείς και ποινικοποιείς τη φτώχεια.

Να μην τους αφήσουμε να επιβάλουν την πολιτική του φόβου και του μίσους.

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License