Πραγματοποιείται τώρα παρέμβαση στην Πέτρου Ράλλη με αίτημα την απελευθέρωση των μεταναστών από τις καταλήψεις των Εξαρχείων (New Babylon, Azadi) μετα τις εκκενώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Απρίλη.


Σήμερα Σάββατο 13/4 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από 40 περίπου άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες μετανάστες/ριες από τις καταλήψεις Azadi και New Babylon στα Εξάρχεια. Επικοινωνήσαμε με τους /τις κρατούμενους/ες με τις φωνές μας, γραφτήκαν συνθήματα αλληλεγγύης στην είσοδο των φυλακών και μετά από περίπου μια ώρα, εφόσον οι ανθρωποφύλακες κατά το σύνηθες εξανάγκασαν τους κρατούμενους και κρατούμενες να απομακρυνθούν από τα παράθυρα από τα οποία επικοινωνούσαν μαζί μας, εμφανίστηκε μια κλούβα των ματ. Η διμοιρία κατευθύνθηκε προς τους/τις αλληλέγγυους/ες και άρχισε να προκαλεί λεκτικά κάποιους από αυτούς. Εν συνεχεία παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο και αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε σύντροφο μετανάστη. Σε όλη την διάρκεια των προκλητικών τους κινήσεων ο κόσμος παρέμενε ψύχραιμος φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς να κάνει βήμα πίσω. Προσπάθησαν να προκαλέσουν τις αντιδράσεις μας χτυπώντας τα άτομα στην μπροστινή σειρά, οι οποίες κρατούσαν το πανό, με κλωτσιές και με τις ασπίδες τους. Τελικά μετά από μισή περίπου ώρα αποχώρησαν, εφόσον ο κόσμος παρέμενε σταθερός και ψύχραιμος στην θέση του. Εν τέλει αποχωρήσαμε κι εμείς συντονισμένα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License