Ανοιχτή Συνέλευση στην πλ. Εξαρχείων για την αντίσταση στην κατασκευή σταθμού μετρό/ Assembly of the square against the metro

Εκκενώσεις καταλήψεων για το ψηφοθηρικό πανηγύρι, εξώσεις κατοίκων για τα airbnb, και το μετρό έρχεται. Η καταστολή είναι πολύμορφη αλλά έχει ενιαίο στόχο και φορέα. Να υπερασπιστούμε τη γειτονιά απέναντι στη βία της ανάπλασης και του εξευγενισμού!

Η απειλή της κατασκευής μετρό στα Εξάρχεια επιφέρει και την αποίκιση της γειτονιάς από την κυριαρχία του κεφαλαίου. Εμείς όμως, βλέπουμε στην αντίσταση ενάντια σ’αυτά τα σχέδια, μια ευκαιρία για τη γειτονιά να συσπειρωθεί σαν συλλογικό σώμα αντίστασης. Αναπόφευκτα αυτός ο αγώνας θα δείξει τελικά ποιοί αγωνίζονται για μια γειτονιά ως ζωντανό και βιώσιμο τόπο κοινότητας, και ποιοί συστρατεύονται με την καταστολή για την τσέπη τους. Ο συλλογικός αγώνας ενάντια στον κρατικό έλεγχο και την εκμετάλλευση είναι ο σπόρος για τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

...ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Συνέλευση στην πλατεία Εξαρχείων για την αντίσταση στην κατασκευή σταθμού μετρό,

κάθε Πέμπτη στις 8μμ στην πλατεία Εξαρχείων

Συνέλευση πλατείας Εξαρχείων ενάντια στο μετρό

The threat to build a metro station in Exarcheia carries the potential for a colonization of the neighborhood with capitalist domination, but we embrace this struggle as a chance for the neighborhood to come together as a collective force of resistance. Unanvoidably, this struggle will finally reveal who is really fighting for the neighborhood as a living and vital ground of community and who joins arms with the repression only to fatten up their wallets. The collective struggle against state control and exploitation is the seed for social transformation.

We will not leave our neighborhood and history to the fangs of gentrification and repression!

Assembly on Exarchia Square against the construction of the metro

Every Thursday at 8pm on the square

από Συνέλευση πλατείας Εξαρχείων ενάντια στο μετρό 18/04/2019 9:10 μμ.


Λόγω έκτακτης συνέλευσης για τις εκκενώσεις καταλήψεων που έχει καλεστεί για τις 19.30 σήμερα στο Πολυτεχνείο, οφείλουμε να είμαστε εκεί.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License