Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Bershka (video)


https://www.liveleak.com/view?t=sxr2Z_1555789416

Σήμερα, Σάββατο 20/4 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Bershka Α.Ε που υπάγεται στον όμιλο Inditex με αφορμή την καταγγελία μιας εργαζόμενης για την « τραμπούκικη» συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι της. Μια προϊστάμενη την κλείδωσε για 45 ολόκληρα λεπτά χωρίς την θέληση της σε ένα δωμάτιο με σκοπό να «λυγίσει» και να υπογράψει την οικειοθελή παραίτηση της έτσι ώστε να μην την απολύσουν τυπικά εκείνοι και αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημίωση, ενώ ο αρχικός λόγος απόλυσης της ήταν το αίτημα της για κατάθεση των δεδουλευμένων που της χρωστούσε η εταιρεία. Όλο αυτό το φιάσκο συνόδευαν απειλές πως δεν θα μπορέσει να προσληφθεί ξανά και πως δεν έχει καμία ελπίδα μπροστά στους δικηγόρους μιας τέτοιας εταιρείας. Δεν της επέτρεπαν να τηλεφωνήσει τους δικούς της και της δημιούργησαν τέτοιο τρόμο που δεν μπόρεσε παρά να υπογράψει την αποχώρηση της. Φυσικά, όταν κατήγγειλε τα παραπάνω στην Επιθεώρηση Εργασίας με σκοπό να λάβει μια συνολική αποζημίωση, ο νομικός εκπρόσωπος του Ομίλου όχι μόνο αρνήθηκε κατηγορηματικώς τα πάντα, μάλιστα ισχυρίστηκε πως η εργαζόμενη, όπως είδαν από τις κάμερες, διέπραξε μια ποινικά κολάσιμη πράξη και για αυτό αποχώρησε. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάστηκε η εταιρεία να λογοδοτήσει και να "πληρώσει" ποτέ. Τα ελάχιστα μέσα που διέδωσαν την είδηση, την χαρακτήρισαν “Καταγγελία σοκ”. Δυστυχώς για εμάς, όσο μας θλίβει και συνάμα εξαγριώνει δεν μας σοκάρει ούτε λίγο η σύγχρονη δυστοπική εργασιακή πραγματικότητα. Η ζωή μας δεν έχει πια καμία αξία στα χέρια του κεφαλαίου. Αμέτρητοι εργάτες καθημερινά χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας, δουλεύουν υπό εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες, δεν ασφαλίζονται, δεν πληρώνονται για τα δεδουλευμένα τους, για αποζημιωσεις,για υπερωρίες, δουλεύουν εξωφρενικά ωράρια και όλα αυτά υπό την συνεχή επίβλεψη του υπεύθυνου, του προϊστάμενου, του αφεντικού. Όλοι εμείς, που δεν αποτελούμε για εκείνους τίποτα παραπάνω από φτηνό εργατικό δυναμικό καλούμαστε να υπομένουμε τις παράλογες απαιτήσεις τους, την εξουσία που ασκούν πάνω μας μέσα από απειλές και εκφοβισμούς και πάνω από όλα σύμφωνα με την καπιταλιστική αφήγηση οφείλουμε να είμαστε και ευγνώμονες για τον μισθό μας, τον οποίο όμως δεν είμαστε σε θέση να απαιτούμε όταν μας τον αρνούνται. Ο συγκεκριμένος όμιλος, δε, είναι επίσης γνωστός για την προσπάθεια του για την κατάργηση της "Κυριακάτικης αργίας". Δείγμα της πεποιθήσεως των μεγαλοαφεντικών και των πολυεθνικών πως μπορούν ανενόχλητα να παρεμβαίνουν στον ελάχιστο ζωτικό χρόνο που μας απομένει εκτός εργασίας. Από την άλλη δεν έχουμε παραισθήσεις πως με την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών και των δικαιωμάτων μας θα εξαλειφθεί το απέραντο πρόβλημα που είναι η μισθωτή σκλαβιά στην σύγχρονη κοινωνία του χρήματος. Δεν γίνεται όμως να μην υπολογίζουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας στην οποία ζούμε αυτή την στιγμή.

https://www.liveleak.com/view?t=sxr2Z_1555789416

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License