2η ενημέρωση για τους συντρόφους Θεόφιλο Μαυροπουλο και Γιάννη Μιχαηλίδη

2η ενημέρωση για τους συντρόφους Θεόφιλο Μαυρόπουλο και Γιάννη Μιχαηλίδη

2Η Ενημέρωση για συντρόφους Θεόφιλο Μαυρόπουλο και Γιάννη Μιχαηλίδη 

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τους πολιτικούς κρατούμενους Θεόφιλο Μαυρόπουλο και Γιάννη Μιχαηλίδη τα πράγματα παραμένουν ως έχουν.

Η εισαγγελέας επόπτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας Παναγιωτοπούλου αποφάσισε προ δύο εβδομάδων την αναστολή των εκπαιδευτικών αδειών για το σύντροφο Γιάννη Μιχαηλιδη και την αναβολή εξέτασης του αιτήματος για τη χορήγηση παρόμοιων αδειών στον σύντροφο Θεόφιλο Μαυρόπουλο, με το πρόσχημα ότι έχει υπάρξει παρέμβαση από το Υπουργείο, χωρίς ωστόσο να έχει να επιδείξει κάποια σχετική γραπτή οδηγία, υπόμνημα ή οτιδήποτε άλλο.

Εδώ και παραπάνω από δυο εβδομάδες λοιπόν, η συγκεκριμένη εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει να εκδώσει κάποια απόφαση αναμένοντας, όπως ισχυρίζεται κάποια κατεύθυνση από το Υπουργείο, ενώ προειδοποίησε τους δύο συντρόφους πως υπάρχει περίπτωση να μεταχθούν από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου (στις οποίες δεν προβλέπεται ο ίδιος ευεργετικός υπολογισμός ποινής).

Παράλληλα όλο το παραπάνω μπαλάκι ευθυνών κοστίζει στους συντρόφους ένα κεκτημένο, πλέον, δικαίωμα, μια πολύτιμη ανάσα ελευθερίας. Επιπλεόν, ο σύντροφος Θεόφιλος Μαυρόπουλος αντιμετωπίζει μια ακόμη κατάσταση παραλογισμού καθώς, ενώ έχει μεταχθεί σε κατάστημα αγροτικών φυλακών, παραμένει σε ένα καθεστώς στο οποίο δεν προσμετράται, προς το παρόν, κανένας ευεργετικός υπολογισμός. Ταυτόχρονα περιορίστηκε η δυνατότητα του για ελεύθερα επισκεπτήρια και δεν του έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ως είθισται για κρατούμενους που παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι δύο σύντροφοι δεν είναι μόνοι τους. Είτε πρόκειται για απλή ευθυνοφοβία, είτε για την δυσκίνητη γραφειοκρατία του δημοσίου, είτε για καθαρή εκδικητικότητα, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο: μια ακόμα απόπειρα να περισταλεί ένα κεκτημένο δικαίωμα και σε αυτήν την απόπειρα θα υπάρξει αλληλέγγυος κόσμος που θα υψώσει το ανάστημα του.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Αλληλέγγυοι-ες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License