Έκτακτο: Ανακατάληψη στη Μπουμπουλίνας 42-Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης

Εμείς, ντόπιοι, μετανάστες, αλληλέγγυοι, καταληψίες, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαντήσεις μας πρέπει να δοθούν από κοινού. Ότι κάθε αυτοοργανωμένη δομή που περνάει στα χέρια του κράτους είναι μια πληγή για όλους και όλες μας. Όμως ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το 'χαμένο' έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42. Καλούμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ τώρα έξω από το ανακατειλημμένο κτίριο επί της Μπουμπουλίνας 42

Συγκέντρωση αλληλεγγύης τώρα έξω από το ανακατειλημμένο κτίριο επί της Μπουμπουλίνας 42 στα Εξάρχεια

Από τον Φλεβάρη του ‘19 έχει ξεκινήσει επιχείρηση μαζικής εκκένωσης καταλήψεων με πρώτη τη μεταναστευτική κατάληψη της Αραχώβης 44 στα Εξάρχεια. Στις 11/4 στις 6 το πρωί ένας στρατός από μπάτσους εκκενώνει τις καταλήψεις στέγης Azadi και New Babylon, απ’όπου προσαγάγονται 120 άτομα. Μόλις μία βδομάδα μετά στις 18/4 λαμβάνει χώρα άλλη μία επιχείρηση στην κατάληψη στέγης μεταναστών Clandestina και στη Cyclope.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό αποτελεί ολομέτωπη επίθεση απέναντι σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές, που επικεντρώνεται στα Εξάρχεια, και που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του επικοινωνιακού προφίλ κράτους και κυβέρνησης ως εγγυητή της νομιμότητας και της ασφάλειας και ως διασφαλιστή των συμφερόντων ιδιοκτητών και αφεντικών. Οι επιχειρήσεις στις καταλήψεις στέγης συνοδεύτηκαν από επιχειρήσεις σε σπίτια όπου οι μπάτσοι είχαν πληροφορίες ότι όντως υπάρχουν ναρκωτικά προκειμένου όλο αυτό να παρουσιαστεί σαν μια ενιαία επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι, πολλοί από τους μετανάστες κατοίκους να βρίσκονται φυλακισμένοι στα κολαστήρια του κράτους, και οι υπόλοιποι άστεγοι.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε μια εποχή με πολύ συκγεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο απόλυτος εγκλωβισμός που βιώνουν οι μετανάστες στην ελλάδα -και στα εξάρχεια συγκεκριμένα για όσους δεν έχουν χαρτιά- αργά ή γρήγορα θα τροφοδοτήσει κοινωνικές εκρήξεις. Είτε με τη μορφή της ειδομένης και των διαβατών, της βίαιης δηλαδή διεκδίκησης της κατάργησης των συνόρων, είτε με τη μορφή αυτοοργανωμένων αγώνων, όπως οι καταλήψεις στέγης. Ταυτόχρονα η όξυνση των αντιθέσεων ενισχύεται και από τα μεγάλα κεφάλια της ε.ε.: οι εξώσεις οικογενειών από σπίτια που τους νοίκιαζαν μκο είναι προ των πυλών αφού το μεγάλο κεφάλαιο θεωρεί ότι αυτός ο κόσμος είναι έτοιμος πλέον να βγει στην αγορά εργασίας, ιδανικό κρέας για τα σκλαβοπάζαρα του καπιταλισμού.

Εμείς, ντόπιοι, μετανάστες, αλληλέγγυοι, καταληψίες, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαντήσεις μας πρέπει να δοθούν από κοινού. Ότι κάθε αυτοοργανωμένη δομή που περνάει στα χέρια του κράτους είναι μια πληγή για όλους και όλες μας. Όμως ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το 'χαμένο' έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42.

Να οργανώσουμε την αντίσταση απέναντι στην καταστολή, την υπεράσπιση των καταλήψεων, της γειτονιάς και των ζωών μας.

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ Κ’ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

από Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων 03/05/2019 10:19 μμ.


Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ανακατειλημμένο κτίριο στη Μπουμπουλίνας 42. Αυτή τη στιγμή οι μπάτσοι έχουν αποκλείσει το δρόμο.

από Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων 04/05/2019 3:32 πμ.


Η Μπουμπουλίνας 42 παραμένει κατειλλημένη. Οι μπάτσοι βρίσκονται από νωρίς το βράδυ έξω από την κατάληψη, αφού επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης και ετοιμότητας το πρωί, Σάβατο 4/5, στις 7πμ στο Πολυτεχνείο.

Θα υπερασπιστούμε τις δομές μας για μια ζωή της αυτοοργάνωσης κοινοτήτων δίχως εξουσία, με ισότητα και ελευθερία - ενωμένες/οι σε όλο τον κόσμο.

από . 04/05/2019 1:28 μμ.


ατομα αλληλλεγγυα στην ανακαταληψη καναμε μινι-πορεια στα εξαρχεια μετα τα μεσανυχτα και καταληξαμε μπουμπουλινας και τοσιτσα ενω καποιοι-ες απο το σωμα της πορειας ξεκοψαν και εφτασαν μεχρι το κτιριο της καταληψης χωρις να μας ενοχλησει κανεις. οι μπατσοι ηταν αφαντοι. παραμειναμε στο σημειο 10' περιπου και επιστρεψαμε στην πλατεια φωναζοντας σε ολη την διαρκεια της πορειας συνθηματα.

από @ 04/05/2019 3:14 μμ.


Αξιζει να σημειωθει ομως συντροφοι/ισσες οτι στην καταληψη cladestina ειχαν βρει προσφορο εδαφος ατομα τα οποια εχουν καταγγελθει για βιασμο συντροφισσας και αλλοι με  αλλες αντικοινωνικες δραστηριοτητες.Το παραλογο τις ιστοριας ομως ειναι οτι οι υπολλοιποι ανθρωποι που ζουσαν εκει δεν πηραν ποτε θεση απεναντι σε αυτα τα περιστατικα και προτιμησαν να σιωπησουν.

από Ανταπόκριση από το μέτωπο 06/05/2019 12:08 μμ.


Έτσι συνέβη, όπως τα περιγράφει ο σημειωτής και οι συναγωνίστριες και συναγωνιστές που έχουν σταθεί έμπρακτα απέναντι στα συγκεκριμένα προβλήματα, είναι κομμάτι της πολυεθνικής κοινότητας που ανακατέλαβε το κτήριο της Μπουμπουλίνας.

Αυτό το νέο σώμα αγώνα είναι ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν πραγματικά να οργανωθούν στο κρίσιμο έδαφος της ανάκτησης, αυτοοργάνωσης και μαχητικής πάλης. Κι έτσι να σπάσουν την κυριαρχία των εξουσιαστικών παραγόντων μέσα στους κοινωνικούς χώρους.

Κάθε σύντροφος μπορεί ήδη σήμερα να ενισχύσει τις εργασίες και τις πολιτικές διεργασίες που οργανώνται στο νέο κινηματικό έδαφος της Μπουμπουλίνας 42.

Δευτέρα 6μμ συνέλευση μέσα στην κατάληψη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License