[Ηράκλειο] Παρουσίαση του συλλογικού εγχειρήματος αγροοικολογίας Mondeggi Bene Comune - Fattoria Senza Padroni

Παρουσίαση του συλλογικού εγχειρήματος αγροοικολογίας Mondeggi Bene Comune - Fattoria Senza Padroni Μοντέτζι, Κοινό Καλό - Φάρμα Χωρίς Αφεντικά (θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά) Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, στις 7:30 μ.μ. Κοινωνικός Αυτο-οργανωμένος χώρος Da (Ντεντιδακηδων 15, Καμαράκι)

post image

Παρουσίαση του συλλογικού εγχειρήματος αγροοικολογίας

Mondeggi Bene Comune - Fattoria Senza Padroni

Μοντέτζι, Κοινό Καλό - Φάρμα Χωρίς Αφεντικά

(θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά)

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, στις 7:30 μ.μ.

Κοινωνικός Αυτο-οργανωμένος χώρος Da (Ντεντιδακηδων 15, Καμαράκι)

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) σας προσκαλεί σε μία ανοικτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί έναν πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα από την Ιταλία. Μια συλλογικότητα που ασχολείται με την αγροτική παραγωγή μέσα από διαδικασίες αυτο-οργάνωσης, προβάλλοντας ταυτόχρονα ζητήματα οικολογίας και απο-ανάπτυξης μέσω της πρακτικής και της ευρύτερης πολιτικής δράσης τους.

Εκτός της παρουσίασής τους, θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και φυσικά να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες για τα όσα προσπαθούμε κι εδώ τοπικά να κάνουμε στο δίκτυο του Ο.Σ.Η, με τους ντόπιους παραγωγούς και την Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά. Ο αγώνας μας είναι κοινός οπότε θέλουμε να εμπνευστούμε, να δημιουργήσουμε σχέσεις αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης που θα μας ενδυναμώσουν συνολικά.

Περισσότερες πληροφορίες:

Το Mondeggi Bene Comune - Fattoria Senza Padroni (Μοντέτζι, Κοινό Καλό - Φάρμα Χωρίς Αφεντικά) (link https://mondeggibenecomune.noblogs.org/ ) είναι ένα αυτο-οργανωμένο συλλογικό εγχείρημα στην ύπαιθρο της Τοσκάνης, κοντά στη Φλωρεντία. Η φάρμα εγκαταλείφθηκε από το δήμο της Φλωρεντίας και βρισκόταν σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Το 2014 μια συλλογικότητα αποτελούμενη από φοιτητές, αγρότες και γενικώς ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για την αγροοικολογία κατέλαβαν την περιοχή για να αποτρέψουν την πώληση και να χτίσουν μια κοινότητα βασισμένη στην χαμηλής έντασης αγροτική παραγωγή.

Η κίνηση υποστηρίχθηκε από το Genuino Clandestino (link http://genuinoclandestino.it/ ), ένα εθνικής εμβέλειας δίκτυο μικρών αγροτών που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια από μια καμπάνια για την ελεύθερη μεταποίηση και πώληση προϊόντων βιολογικής παραγωγής μικρής κλίμακας. Και τα δύο εγχειρήματα είναι σήμερα ενεργά και δημιουργούν πρακτικές που σχετίζονται με την γνήσια αγροτική καλλιέργεια, την αμοιβαιότητα και την κυκλοφορία της γνώσης μεταξύ αναπτυσσόμενων κοινοτήτων. Πάντα στην πλευρά των αγώνων ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την καταστολή.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License