Ενημέρωση από κινητοποιήσεις υπεράσπισης των καταλήψεων και των μεταναστών

Συμμετοχή της κατάληψης Γκίνη στην πορεία της 1ης Μάη. Πορείες και συγκεντρώσεις υπεράσπισης της ανακατάληψης Μπουμπουλίνας 42. Αλληλεγγύη με τους εκτοπισμένους μετανάστες από τις εκκενωμένες καταλήψεις.

post image

Πορεία Πρωτομαγιάς:

 Την 1η Μάη το κατειλημμένο Γκίνη συγκρότησε μπλοκ στην επετειακή πορεία της εργατικής εξέγερσης, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινή διεθνιστική πάλη των εκμεταλλευόμενων και των αποκλεισμένων κι ανοίγοντας από κοινού χώρο να βγουν στο προσκήνιο οι μετανάστες, που αποτελούν την αόρατη βάση των ταξικά-κοινωνικά καταπιεσμένων. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και είχε καλεστεί με το σύνθημα:

Μετανάστες και προλετάριοι, να καταλάβουμε τον πλούτο

Ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία

Την 1η ΜΑΗ θα είμαστε στους δρόμους

 Το μπλοκ του Πολυτεχνείου είχε πανό στα φαρσί, τα αραβικά, τα κούρδικα και τα ελληνικά (φωτογραφίες) και σ' αυτό συμμετείχαν ενεργά μετανάστες από τις εκκενωμένες καταλήψεις. Η πορεία μας ολοκληρώθηκε επιστρέφοντας συντεταγμένα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου κρεμάστηκαν τα πανό.

Κινητοποιήσεις υπεράσπισης της ανακατάληψης Μπουμπουλίνας 42:

Την Παρασκευή 3 Μάη ανακαταλήφθηκε το κτίριο της Μπουμπουλίνας 42, το οποίο είχε ανοίξει τον Ιούνη του '18 ως μεταναστευτική κατάληψη και εκκενώθηκε στο τελευταίο κύμα καταστολής ενάντια στις καταλήψεις και τους μετανάστες στη γειτονιά των Εξαρχείων. Περίπου στις 10μμ, την ίδια στιγμή που η περιφρούρηση του ανακατειλημμένου κτηρίου έκανε εμφανή την παρουσία της κρεμώντας ένα πανό, μια συγκέντρωση αλληλέγγυων έφτασε και στάθηκε μπροστά, φωνάζοντας συνθήματα. Μια διμοιρία ματ παρατάχθηκε από τη μια διασταύρωση του δρόμου και κάποια λεπτά μετά άλλη μια διμοιρία κατέφθασε από την άλλη μεριά, επιτέθηκε στη συγκέντρωση και χτύπησε συντρόφους. Οι αλληλέγγυοι ανασυντάχθηκαν, πραγματοποίησαν συνέλευση στο Πολυτεχνείο κι αφού κάλεσαν νέα συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, πορεύτηκαν πάλι με παλμό μέχρι την κατάληψη. Μετά την πρώτη, αντανακλαστική, τρομοκρατική και αποτυχημένη απόπειρα αποτροπής της ανακατάληψης, το κράτος δεν ξαναεπιχείρησε κατασταλτική επίθεση. Ως κοινότητα αγώνα, εμείς που κάναμε την ανακατάληψη παραμένουμε σε ετοιμότητα για να υπεραστούμε το κτήριο, από μέσα κι από έξω, ως έδαφος ανοιχτής αυτοοργάνωσης.

 Αλληλεγγύη με τους εκτοπισμένους μετανάστες από τις εκκενωμένες καταλήψεις:

Στην εκκένωση που προηγήθηκε, οι διαμένοντες εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (camps) ή στο δρόμο, ενώ συνολικά, δεκάδες μετανάστες από τις καταλήψεις της Αραχώβης, της Τζαβέλλα και της Μπουμπουλίνας έχουν φυλακιστεί στο κολαστήριο της Π.Ράλλη. Οι άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, αρπάχτηκαν βίαια από την κατοικεία τους, χωρίς να τους επιτραπεί να μεταφέρουν τις οικοσκευές τους (ρούχα, προσωπικά αντικείμενα, παιχνίδια, υλικά επιβίωσης, διατροφής, καθαριότητας κτλ) τα οποία ανακάτεψαν, ποδοπάτησαν κι εγκατέληψαν οι μπάτσοι μέσα στο κτήριο.

 Η κοινότητα αγώνα που ανακαταλάβαμε το κτήριο, αναλάβαμε αμέσως την ευθύνη να προστατέψουμε τα πράγματα των εκτοπισμένων, για να ξαναβρεθούν στα χέρια τους. Ήδη μαζί με τις εργασίες στο κτίριο, έχει ξεκινήσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους που διέμεναν εδώ και η λήψη πραγμάτων, με τρόπο οργανωμένο και συλλογικά ελεγχόμενο. Από την κατάληψη έχουν αποκλειστεί όποιοι είχαν σχέσεις εκμεταλλευτικές κι εξουσιαστικές πάνω στο σώμα των εκτοπισμένων κατοίκων και των μεταναστών γενικότερα. Το εγχείρημα συγκρότησης της Αυτοοργανωμένης Κοινότητας Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων είναι ανοιχτό σε καθεμία και καθέναν που θέλει να συμπορευτεί σ' αυτό τον αγώνα.

Εικόνες:


Τα συνθήματα στα πανό:

Υπεράσπιση κι αγώνας για τις καταλήψεις, με όλα τα μέσα και όλες τις δυνάμεις (Φαρσί και κούρδικα)

Κοινωνική δικαιοσύνη για όλους (Αραβικά)

Κοινός αγώνας μεταναστών και ντόπιων (Φαρσί)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License