[Εκδήλωση-Συζήτηση] Δεν είναι το airbnb που ανεβάζει τα νοίκια...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "Δεν είναι το airbnb που ανεβάζει τα νοίκια, οι ιδιοκτήτες ανεβάζουν τα νοίκια", στην κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι).

post image

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Δεν είναι το airbnb που ανεβάζει τα νοίκια, οι ιδιοκτήτες ανεβάζουν τα νοίκια

Ανάπλαση, ανακαίνιση, αναβάθμιση, ανατίμηση, ανάπτυξη. Όποτε ακούμε αυτές τις τόσο «θετικά» φορτισμένες έννοιες από τα στόματα κρατικών φορέων, υποψηφίων δημάρχων, ιδιοκτητών και αφεντικών ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, νιώθουμε ακόμα πιο απροστάτευτοι. Λες και δε το έχουμε ξαναζήσει, κάποτε μας ζάλιζαν για τον εθνικό σκοπό της αναβάθμισης της Αθήνας λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, τώρα για το πώς θα βγούμε από την κρίση μέσω του τουρισμού και της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Προφανώς, ο εξευγενισμός των γειτονιών (κυρίως γύρω από την Ακρόπολη) πρωτίστως συνδέεται με την ανάπτυξη του τουριστικού κεφαλαίου και την επιστροφή της εθνικής μεσαίας τάξης στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, καθώς βάζουμε δίπλα-δίπλα το νέο τουριστικό χάρτη και τις τιμές των ενοικίων όπως διαμορφώνονται σε ολόκληρη την Αττική παρατηρούμε το εξής: τα νοίκια ανεβαίνουν ακόμα και σε περιοχές (όπως το Χαϊδάρι) που το airbnb δεν τις έχει ακουμπήσει παρά ελάχιστα… και σίγουρα δεν τις λες τουριστικές.

Όσο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο κράτος ότι θα ακολουθήσει μια «ενιαία λύση για τη στέγαση», άλλο τόσο θα συνεχίζει να αφήνει τους ενοικιαστές εκτεθειμένους στην ορέξεις των ιδιοκτητών να ανεβάζουν ανεξέλεγκτα τα νοίκια. Και όσο εμείς δεν προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους να συλλογικοποιούμε τις αντιστάσεις μας, άλλο τόσο η σχέση μας ως ενοικιαστές θα μεταφέρεται ακόμα πιο πολύ στη ιδιωτική σφαίρα, στην ατομική διαπραγμάτευση.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ στις 20.00

Κατάληψη Παπουτσάδικο (Συνταγματάρχου Δαβάκη 20, Χαϊδάρι)

Διοργάνωση: Συνέλευση πόλης – 790

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License