Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπα & Ν.Μαζιώτη:Παρασκευύη 10/5/19 η απόφαση στο Εφετείο της 2ης δίκης του Ε.Α


Την Παρασκευή 10 Μάη 2019 (9:30πμ) το'' ειδικό'' πενταμελές Εφετείο που εκδικάζει σε β΄βαθμό την βομβιστική ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα εναντίον της ΤτΕ-ΕΚΤ-γραφείο ΔΝΤ,τη συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι και απαλλοτριώσεις τραπεζών ολοκληρώνει την επί 1,5 χρόνο διαδικασία του. Το ειδικό δικαστήριο (στις φυλακές Κορυδαλλού) θα εκδόσει την απόφασή του επί των ποινών για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα & άλλους συγκατηγορούμενους μη μέλη της οργάνωσης.

  • Υπενθυμίζουμε πως ουσιαστικά η πρόταση του εισαγγελέα στην αγόρευσή του ήταν η διατήρηση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για τον Νίκο Μαζιώτη. Συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή του για συναυτουργία στην έκρηξη αυτοκινήτου – βόμβα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας – ΕΚΤ – ΔΝΤ στην οδό Αμερικής στο Σύνταγμα από το ΚΟΜΑΝΤΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ του Επαναστατικού Αγώνα ενώ όπως σε όλες τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα (2003 -2014) δεν υπήρχαν αποδείξεις και στοιχεία για φυσική παρουσία – συναυτουργία για όσους είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση.
  • Στην 1η δίκη που αφορούσε ενέργειες της οργάνωσης από το 2003-2010, τα μέλη της οργάνωσης Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης είχαν κριθεί ένοχοι για απλή συνέργεια αφού ήταν άγνωστοι οι δράστες, κατηγορία που έχει μειωμένη ποινή. Το επιχείρημα του εισαγγελέα για την συναυτουργία είναι ότι αφού νοίκιασε το γκαράζ της οδού Βενιζδλείου στο Βύρωνα όπου βρέθηκε η σχάρα του ΝΙSSΑΝ SUNNY που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην ΤτΕ, συνεπάγεται.... ότι αυτός έκλεψε... το αυτοκίνητο και κατά συνέπεια συμμετείχε στην βομβιστική επίθεση.
  • Επίσης ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Νίκου Μαζιώτη για τις περισσότερες κατηγορίες όπως για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στο Μοναστηράκι και την ενοχή του για τις 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία για τις οποίες έχει αναλάβει ο σύντροφος την προσωπική ευθύνη.
  • Η μόνη σοβαρή διαφοροποίηση στην αγόρευση του εισαγγελέα ήταν η πρότασή του για απαλλαγή του για την κατηγορία της ‘‘διεύθυνσης’’ λόγω της αναρχικής ιδιότητας της οργάνωσης και του συντρόφου.
  • Για την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία των διακεκριμένων φθορών και της σωματικής βλάβης κατά των 2 υπαλλήλων της ΤτΕ.

Ο εισαγγελέας παραδέχτηκε στην αγόρευσή του ότι οι ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα – ΚΟΜΑΝΤΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ στην ΤτΕ – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – ΔΝΤ συγκαταλέγεται σε μια γκάμα ενεργειών που μπορούσαν να επιφέρουν την ανατροπή – καταστροφή θεμελιωδών καθεστωτικών δομών – πολιτικών και οικονομικών και να επιφέρουν πλήγματα στην οικονομία, τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Είναι εμφανής η πολιτική σκοπιμότητα, τουλάχιστον από την πρότασή του, έτσι ώστε να διατηρηθεί η εσχάτη των ποινών, η ισόβια κάθειρξη για την μεγάλη ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στους 2 από τους 3 θεσμούς της τρόικας, ΤτΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης υποστήριζουν-όπως πάντα-με πολιτική συνέπεια & αποφασιστικότητα τις πολιτικές ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και την αναγκαιότητα της επαναστατικής προοπτικής.

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς επαναστάτες μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη. Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες.

Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License