[Γιάννινα] Δυο νέες εκδόσεις

Δυο νέες εκδόσεις προς διάθεση!

post image

Κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και διατίθενται σε στέκια και καταλήψεις με την ευθύνη των εκδόσεων Καμιονέτα. Για επικοινωνία και αποστολή βιβλίων: kamioneta@espiv.net

"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ", Michel Foucault, πειρατικές εκδόσεις Λησταρχαίοι.

Πρόκειται για το κλασσικό βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει το 1999 από τη Μαύρη Λίστα, στην ίδια μετάφραση, σε διαφορετικό φορμά. Αποτελεί την πρώτη κλεψιτυπική αναπαραγωγή των πειρατικών εκδόσεων Λησταρχαίοι. Περισσότερα για το βιβλίο εδώ και το εκδοτικό εγχείρημα εδώ.

"Ο Πόλεμο των Χωρικών και οι αγροτικές εξεγέρσεις του ύστερου Μεσαίωνα - Cibus, onus et virgaasino", εκδόσεις Τραμπάκουλας και Κινηματικό Αρχείο Ιωαννίνων.

από το οπισθόφυλλο:

“Οι σοφοί λένε: Cibus, onusetvirgaasino (τροφή, φορτία και βέργα στο γαϊδούρι)- ο αγρότης χρειάζεται μόνο άχυρο, δεν εισακούουν τον Λόγο και είναι άμυαλοι και γι’ αυτό πρέπει ν’ ακούν τη virgam, τα τουφέκια και καλά να πάθουν. Πρέπει να παρακαλούμε γι’ αυτούς να είναι υπάκουοι: γι’ αυτούς που δεν είναι, δε χρειάζεται πολλή ευσπλαχνία. Ας ακούσουν τώρα τη βροντή των τουυφεκιών, γιατί αλλιώς θα κάνουν χίλιες φορές χειρότερα.” Επιστολή του Μαρτίνου Λούθηρου που γράφτηκε στην διάρκεια του πολέμου των χωρικών τον Μάιο του 1525.

Τα χρήματα θα πάνε για την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Αθήνας

περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License