[Ηράκλειο] Κυ 12/05 | Πολτικό Καφενείο | Περί Κοινοτισμού

Το παρόν είναι μια πρόσκληση στο 1ο πολιτικό καφενείο, το οποίο θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 18:30 στο συνεργατικό καφενείο ΠΚΒ (Θησέως 3, Πλ. Κορνάρου) με θέμα την έννοια του Κοινοτισμού.

post image

Το παρόν είναι μια πρόσκληση στο 1ο πολιτικό καφενείο, το οποίο θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 18:30 στο συνεργατικό καφενείο ΠΚΒ (Θησέως 3, Πλ. Κορνάρου) με θέμα την έννοια του Κοινοτισμού.

Με τον όρο "πολιτικό καφενείο" εννοούμε μια ανοιχτή συζήτηση που στόχο θα έχει περισσότερο τη ζύμωση μεταξύ μας και την ανταλλαγή απόψεων, παρά την παρουσίαση ιδεών εκ μέρους μας ή την συμφωνία στα ζητήματα που θα προκύψουν. Θεωρούμε πως η ζύμωση είναι απαραίτητος πυλώνας της πολιτικής δημιουργικότητας και της κοινωνικής επικοινωνίας. Έτσι, νιώθοντας την σχετική έλλειψη της -την οποία δυστυχώς σπάνια καλύπτουν οι συζητήσεις που ακολουθούν τις όποιες πολιτικές εκδηλώσεις- αποφασίσαμε να καλέσουμε σε συζήτηση τον κόσμο που θεωρούμε "κοντά" μας.

Ο κοινοτισμός είναι κάτι που μας απασχολεί αρκετά στον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό.Τι είναι κοινότητα; Υπάρχει ή φτιάχνεται από εμάς; Μπορούν να υπάρξουν κοινότητες αγώνα στον κόσμο την καπιταλιστικής νεωτερικότητας; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Μπορεί ο κοινοτισμός να αποτελέσει ένα ελευθεριακό επαναστατικό πρόταγμα σήμερα;Από την Κρήτη έως τις Σκουριές, και από την Βόρεια Ντακότα μέχρι το Κουρδιστάν, τα ζητήματα αυτά προκύπτουν ρητά ή υπόρρητα σαν κινητήριες ερωτήσεις ή απαντήσεις για τους αγώνες μας. Πιστεύουμε πως ένας διάλογος πάνω σε αυτά και όσα άλλα προκύψουν σχετικά με το ζήτημα, θα είναι πολύ γόνιμα για αυτό που θα μπορούσαμε ασαφώς να αποκαλέσουμε "ευρύτερη κοινότητα αγώνα" του Ηρακλείου. Άνθρωποι που συμπράττουμε και συνδιαλεγόμαστε, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ελεύθερα σκέψεις και απόψεις που μπορεί να προωθήσουν θεωρητικά αλλά και πρακτικά την σκηνή της πόλης μας και τις καθημερινές μας ζωές.

Συντροφικά, Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License