Παρέμβαση στον Ιατρικό σύλλογο Θεσ/νίκης για τις συνθήκες κράτησης του επαναστάτη απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Το πρωί της Παρασκευής 10 Μάη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με κείμενα και τρικάκια, στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες κράτησης του επαναστάτη απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

post image

Το πρωί της Παρασκευής 10 Μάη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με κείμενα και τρικάκια, στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας τους σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην 9η μέρα απεργίας πείνας. Ο ίδιος ο απεργός καταγγέλει πως κρατείται κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς ημιβασανισμού, καθώς βρίσκεται νοσηλευόμενος στο 2ο υπόγειο. Δε ζητάμε από τους γιατρούς τίποτε άλλο, παρά τα αυτονόητα: να πράξουν με βάση τη συνείδηση και το “ιατρικό καθήκον” μακριά από τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες της αστυνομοδικαστικής εξουσίας. Η απεργία πείνας ως συνειδητή πράξη αντίστασης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κρατουμένων. Και οι γιατροί οφείλουν να τάσσονται με το μέρος των αγωνιστών και όχι πλάι στην καταστολή.

Προειδοποιούμε τέλος πως οποιοσδήποτε κινηθεί ή στηρίξει κάποια κίνηση εξαναγκαστικής νοσηλείας και σίτισης που αντιβαίνει το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές αγώνα του ίδιου του απεργού, να είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο εγκλεισμός σε καθεστώς εξαίρεσης και η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήρια

Άμεση μεταφορά του απεργού σε κανονική κλινική μονάδα νοσηλείας

Άμεση χορήγηση άδειας-Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License