Νίκη στο Εφετείο του ε.α

Νίκη στο Εφετείο του ε.α. Κατάργηση των εξωφρενικών ποινών που επιβλήθηκαν στο πρωτόδικο.

Μείωση όλων των ποινών και των αβάσιμων κατηγοριών που επιβλήθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο του 2015 με προεδρεύουσα την δικαστή Κλάπα, έγινε σήμερα στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κατηγορούμενοι Πετρακάκος Γιώργος και Σταμπούλος Αντώνης, αθωώθηκαν από την κατηγορία της ένταξης σε οργάνωση και ο πρώτος από δύο εκ των τριών ληστειών που κατηγορούταν. Οι κατηγορούμενοι Μαζιώτης Νίκος και Ρούπα Πόλα, μείωσαν κατά πολύ τα χρόνια που τους είχαν επιβληθεί, και ο πρώτος αθωώθηκε απο την κατηγορία της διεύθυνσης της οργάνωσης και απο την αυτουργία σε έκρηξη, κατηγορία που επέσυρε την ισόβια κάθειρξη. Η αλληλεγγύη νίκησε και το κίνημα μεσω της ανελειπούς παρουσίας του μέσα και έξω απο την αίθουσα του δικαστηρίου οδηγησε το κράτος σε αναδίπλωση...

Οι νίκες αυτές είναι νίκες όλων μας

από ΑΜ 11/05/2019 2:13 μμ.


"Η αλληλεγγύη νίκησε και το κίνημα μεσω της ανελειπούς παρουσίας του μέσα και έξω απο την αίθουσα του δικαστηρίου οδήγησε το κράτος σε αναδίπλωση..." ΤΗΣ ΠΟΙΑΣ; ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΙΠΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ; χαχαχαχαχαχαχαχα γελάνε και οι πέτρες. Αρχικά δεν είμαστε κίνημα, είμαστε "χώρος". Θα το λέω και θα το ξαναλέω μέχρι να καταλάβετε τι σημαίνει. Απόλλωνα τουλάχιστον τραγικό το ποστ. Νίκη της αλληλεγγύης; Ποιάς αλληλεγγύης; Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι άνθρωπο που στήριξαν τον Επαναστατικό Αγώνα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δίκης αλλά και γενικότερα μετά τη σύλληψη της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα. Πιο πολύ στηρίχτηκαν από συντρόφους και συντρόφισσες του εξωτερικού παρά από εμάς. Όσο αναφορά τους άλλους δυο κατηγορούμενους Πετρακάκο και Σταμπούλο, ήταν ζήτημα αν παρακολούθησαν οι ίδιοι το 1/3 των δικάσιμων της υπόθεσης. Και μπράβο στους δικηγόρους τους που έκαναν καλά τη δουλειά τους.Ανελειπής αλληλεγγύη σημαίνει σε κάθε δικαστήριο να είναι μια κατάμεστη αίθουσα από συντρόφους και συντρόφισσες όχι από ασφαλίτες και μπάτσους. Σημαίνει να επικοινωνείς με τους κρατούμενους συντρόφους και να τους στηρίζεις ηθικά, υλικά, πολιτικά σε κάθε έκφανση του αγώνα τους. Σημαίνει να γεμίζεις την  αίθουσα του δικαστηρίου και να ξεσπάς σε συνθήματα για το σπάσιμο των ισοβίων του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη. Να ασκείς πίεση εκτός των δικαστικών αιθουσών στο κράτος ώστε να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει αν καταδικάσει τους συντρόφους/ισσες μας. Τότε ναι, μπορεί να ήταν νίκη όλων μας. Τώρα, το αποτέλεσμα αυτό το κέρδισαν η Ρούπα και ο Μαζιώτης μετά από μια μακρόχρονη και κουραστική, φαντάζομαι, διαδικασία 1,5 χρόνου πολιτικών δικών όπου ανέλαβαν και υπερασπίστηκαν με πολύ θράσσος και θάρρος τις επιλογές τους ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, ως Αναρχικοί αγωνιστές. Οι ίδιοι με τον λόγο τους κατάφεραν να οδηγήσουν "το κράτος σε αναδίπλωση" ,κανένα "κίνημα" αλληλεγγύης. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αναρτημένη ολόκληρη στο youtube αλλά αμφιβάλλω κατά πόσο έχει έστω ενδιαφερθεί ο χώρος για μια τέτοια ιστορική και πολιτική παρακαταθήκη. Αλλά κατόπιν εορτής βγαίνει ένας Απόλλωνας να μας πει για το κίνημα αλληλεγγύης και την επιτυχία του. Ρε σοβαρευτείτε ρε.. πάμε κατά διαόλου και με το να εθελοτυφλούμε ή να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν αλλάζουμε κάτι, ίσα-ίσα.. Μιλήστε-γράψτε ειλικρινά ή μην μιλάτε-γράφετε καθόλου..Επίσης όταν γράφετε τέτοιες ενημερώσεις είναι γελοίο να γράφεις υποκειμενικά.. Δεν κάνεις προσωπική τοποθέτηση,ενημέρωση κάνεις.Η μεγαλύτερη νίκη αυτου το δικαστηρίου ήταν το σπάσιμο των ισοβίων του Μαζιώτη, βέβαια δεν αναφέρεται όπως του αξίζει στο άρθρο παραπάνω γιατί δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο να φανεί ότι τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε αξιοπρεπή στάση σαν επαναστάτες εντός των φυλακών και των δικαστηρίων. **η συντομογραφία της οργάνωσης γράφετε με κεφαλαία Ε.Α  """"αντικειμενικέ"""" αρθρογράφε. ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Α ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ.

από α/α από τα δυτικά 12/05/2019 11:40 πμ.


Είναι προσβλητικό και υποτιμητικό τα όσα έγραψε ο ''Απόλλωνας''. Αν δεν ήταν η στάση των συντρόφων με την επιθετική πολιτική τους θέση και την διαρκή, συνεπή και αδιάλειπτη υπεράσπιση των πολιτικών τους επιλογών και ενεργειών του Επαναστατικού Αγώνα και φυσικά της υπεράσπισης της ενέργειας του Επαναστατικού Αγώνα εναντίον  της ΤτΕ- ΕΚΤ-γραφείο ΔΝΤ, συμπλοκή στο Μοναστηράκι, απαλλοτριώσεις τραπεζών, το μόνο βέβαιο είναι πως κανένα κράτος και μηχανισμός του-δικαστική εξουσία εν προκειμένω - δεν θα έσπαγε τα ισόβια.

Είναι επικίνδυνο να αναρτώνται τέτοια παραπλανητικά,ειρωνικά και προβοκατόρικα άρθρα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και τη σημασία της στάσης των αγωνιστών του Επαναστατικού Αγώνα. Μήπως το θράσος κάποιων θα έφτανε μέχρι του σημείου να επικαλεστούν ότι ''μερίμνησε'' αυτοβούλως για την ποινή τους και η κ. Ξένη Δημητρίου; Αυτή η ανώτατη δικαστικός ''λειτουργός''  που δημοσίως έχουν καταγγείλει οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης ότι υπέγραψε και διέταξε πριν από την εισαγγελέα Νικολού τον εγκλεισμό του Βίκτορα -Λάμπρου στο ψυχιατρείο. Αυτή εναντίον της οποίας έχουν στραφεί νομικά για την αρπαγή  και τον εγκλεισμό του ανηλίκου γιου τους; Μόνο αυτό δεν επικαλέστηκε το ''κίνημα αλληλεγγύης''!!


Το σπάσιμο των ισοβίων είναι μια τεράστια προσωπική νίκη των μελών του ΕΑ. Είναι μια νίκη της στρατηγικής της οργάνωσης απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις και τα δικαστικά πραξικοπήματα. Ας σταματήσουν να προσβάλλουν και να λοιδωρούν την δράση και την ιστορία του ΕΑ οι εκφραστές και οι δορυφόροι της αποκύρηξης, της ήττας και της μετάνοιας. Αν νομίζουν ότι "ξεμπέρδεψαν" με τους συντρόφους και αν νομίζουν ότι το κλίμα πολιτικής απομόνωσης θα συνεχίσει να "χτίζει" συσχετισμούς εναντίων τους πλανούνται οικτρά. Θα διαψευστούν

από Χ. Π. Σοφίας 15/05/2019 1:43 πμ.


Δύο αναρχικοί ένοπλοι αντάρτες μέλη του ΕΑ υπερασπίστηκαν τον έντιμο επαναστατικό αγώνα τον δικό τους και της οργάνωσης καθώς και τον αγώνα του δολοφονημένου συντρόφου τους Λάμπρου Φούντα.Απέναντι στην κρατική εξουσία που με όργανα της τους δικαστές μέσα σε μία φυλακή δικαστήριο προσπάθησε να τους εξοντώσει πολιτικοκοινωνικά.Μη γνωρίζοντας τι θα πει επαναστάτες.Αν ηττήθηκε κάποιος αυτός είναι ο αναρχικός χώρος που έχει χάσει εδώ και πολλά χρόνια και την αλληλεγγύη και την συνείδηση και έχει οδηγηθεί στο περιθώριο.Ετσι μετά το τέλος άλλης μιας δίκης του ΕΑ η πολιτικοκοινωνικό επαναστατική ιστορική παρακαταθήκη των μελών και της οργάνωσης έχει καταγραφεί ιστορικά για όλους αυτούς που θα πάρουν την σκυτάλη για να κάνουν πράξη τη θεωρία μέχρι τη δημιουργία της ιδανικής κοινωνίας της αναρχικής κοινωνίας.Ολοι έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική ομως οι πράξεις κρίνονται από την ιστορία γιατί αυτές οδηγούν στο ξέφωτο της ιστορίας και όχι οι καθρέπτες.Ο ΕΑ συνεχίζεται μαζί με την αλληλεγγύη στον ΕΑ.

από "Κραυγές Απ΄Τα Κελιά" 17/05/2019 5:40 μμ.


Το site «Κραυγές Απ΄Τα Κελιά» κρίνει την παραπάνω ενημέρωση – σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου/ εφετείου για την 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα – από το Απόλλωνα – αδαή και προβοκατόρικη και αναρωτιέται για τα κίνητρα του Απόλλωνα να προβεί στην σχετική παραπληροφόρηση περί «ανελλιπούς αλληλεγγύης» . Μήπως για άλλη μια φορά και με άλλα ακόμη μέσα μοναδικός σκοπός κάποιων και με την πρώτη ευκαιρία καραδοκούν να σαμποτάρουν τον αγώνα των έγκλειστων συντρόφων του Ε.Α ? Ή μήπως νομίζουν ότι οι σύντροφοι στην Ελλάδα και διεθνώς είναι τυφλοί και δεν βλέπουν τις αναμενόμενες εξελίξεις ?

MONO TIMH ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ –ΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΞΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

https://kraygesapotakelia.espivblogs.net/2019/05/17/mono-timh-gia-toys-syntrofoys-es-poy-agonizon/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License