ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ. Συγκέντρωση Αλληληεγγύης - Τετάρτη 15 Μάη , 9πμ / Εφετείο (Λουκάρεως)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ Συγκέντρωση Αλληληεγγύης - Τετάρτη15 Μάη , 9πμ / Εφετείο (Λουκάρεως) Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Το 2006, πραγματοποιήθηκε απαλλοτρίωση στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Σόλωνος κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη βαριά τραυματισμένος ο αναρχικός Γ.Δημητράκης.

Τα μίντια και οι αστυνομικο-δικαστικοί κύκλοι δεν θα χάσουν λεπτό και θα σπεύσουν να στοχοποιήσουν ανθρώπους που προέρχονται από τον ευρύτερο αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο, υποδεικνύοντας ως διαφυγόντες συνεργούς τους συντρόφους: Μ.Σεϊσίδη, Σ.Σεϊσίδη και Γρ.Τσιρώνη κατασκευάζοντας έτσι το αφήγημα των “ληστών με τα μαύρα” και εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους.

Οι σύντροφοι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα επιλέξουν να προασπιστούν την ελευθερία τους επιλέγοντας το δρόμο της φυγοδικίας.

Το 2009 και καθώς οι σύντροφοι εξακολουθούν να βρίσκονται σ' αυτό το καθεστώς, ο τότε υπουργός προστασίας του πολίτη Β.Χρισοχοίδης θα τους επικηρύξει με το ποσό των 600.000 ευρώ. Ενώ το 2010 ύστερα από καταδίωξη θα συλληφθεί βαριά τραυματισμένος ο Σ.Σεϊσίδης με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του κάτω δεξιού του άκρου.Οι σύντροφοι Γ. Τσιρώνης και Μ. Σεϊσίδης θα παραμείνουν για διαφορετική χρονική περίοδο καταζητούμενοι με τον πρώτο να συλλαμβάνεται το 2015 και τον τελευταίο να συλλαμβάνεται σε τυχαίο αστυνομικό μπλόκο τον Αύγουστο του 2016.

Μια αγέρωχη διαδρομή ελευθερίας που κράτησε περίπου 11 χρόνια, μια διαδρομή ελευθερίας που πλήγωσε το γόητρο των διωκτικών μηχανισμών και που δεν θα μπορούσε παρά να τον φέρει αντιμέτωπο με την εκδικητικότητα τους.

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη έδειξε το σκληρότερο πρόσωπό της καταδικάζοντας τον Μ.Σεϊσίδη σε 36 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για το αδίκημα της ληστείας και για τρεις πράξεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του φύλακα της τράπεζας και δύο ειδικών φρουρών, με μοναδικό στοιχείο ένα υποτιθέμενο δείγμα dna αποδεικνύοντας έτσι πως στο πρόσωπο του Μάριου αντανακλάται ένα μικρό στίγμα του ταξικού πολέμου της εποχής μας. Ενός πολέμου που σκοπό έχει να καταπνίξει τη θέληση όλων αυτών που αγωνίζονται και αντιστέκονται απέναντι στη βάρβαρη επέλαση του καπιταλισμού.

Την Τετάρτη 15 Μάη ο σύντροφος Μ.Σεϊσίδης δίνει την τελευταία δικαστική του μάχη στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση των ¨ληστών με τα μαύρα”.

“(...)Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχείρησης. Έχοντας προηγηθεί οι δύο αθωώσεις των συντρόφων (Σ.Σεϊσίδη, Γρ.Τσιρώνη) και η καταδίκη του συντρόφου Γ.Δημητράκη, που αφορούσε μόνο την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, αποδεικνύεται ότι η περιβόητη ομάδα των “ληστών με τα μαύρα” αποτελεί ένα αστυνομικό-δικαστικό μύθευμα(...)”

Η συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής αποδεικνύει ότι η ποινικοποίηση και η καταστολή της επαναστατικής δράσης καθώς και των κοινωνικών και ταξικών αγώνων εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες του κεφαλαίου. Και σήμερα -μέσα σε ένα περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων- υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συντριβούν τα κοινωνικά εκείνα κομμάτια που αγωνίζονται. Να εξουδετερωθούν τα προτάγματα της οργάνωσης, της άμεσης σύγκρουσης με το καθεστώς, της αντίστασης, της έμπρακτης αλληλεγγύης, της αντικαπιταλιστικής πάλης. Να εξουδετερωθούν τα οράματα της κοινωνικής επανάστασης.

Σ' ένα ζοφερό παρών με τις διαδικασίες θωράκισης του καθεστώτος απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό” όλο και να επιταχύνονται εμείς απαντάμε: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

 

Συγκέντρωση Αλληληεγγύης - Τετάρτη15 Μάη , 9πμ / Εφετείο (Λουκάρεως)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License