ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Τετάρτη 15 Μάη 2019, 9:00 στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Τετάρτη 15 Μάη 2019 στις 9:00 στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού Οι αγώνες των λαών δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι. Ζήτω η διεθνιστική πάλη των λαών. Άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, κατόπιν παραγγελίας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει 9 Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα). Οι 9 αγωνιστές αφού βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν, φυλακίστηκαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο με συνοπτικές διαδικασίες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που στόχο είχε τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου, ενώ τους διασκόρπισαν σε 9 διαφορετικές φυλακές απομονώνοντάς τους αλλά και δυσχεραίνοντας έτσι την δυνατότητα υπεράσπισής τους, μιας και η επικοινωνία τους με τους δικηγόρους ήταν σχεδόν αδύνατη.

Τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. χωρίς να χάσουν λεπτό διογκώνουν σκόπιμα με κατασκευασμένα σενάρια και ψέματα αυτές τις συλλήψεις κάνοντας λόγο για «ξένους τρομοκράτες» ενώ παράλληλα δημοσιοποιούν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους στις ελληνικές και τις τούρκικες εφημερίδες. Στο ίδιο κλίμα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν διστάζει, χαρακτηρίζοντάς τους ως «Κουφοντίνες της Τουρκίας", να δηλώσει ξεκάθαρα πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τους στείλει στην Τουρκία ως αντάλλαγμα με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνταν τότε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες οι προηγούμενες (υπόθεση της απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά στα Εξάρχεια το 2013, με τη συνεργασία ελληνικών, τουρκικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών) δείχνει για άλλη μια φορά μέσω της φασιστικοποίησης ποια είναι η απάντηση σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την λευτεριά.Η σύλληψη των 9 αγωνιστών δείχνει ξεκάθαρα τη διαχρονική συνεργασία και την ισχυροποίηση των δεσμών της ελληνικής κυβέρνησης με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας. Δείχνει ότι παρά τους όποιους ανταγωνισμούς των αστικών τους τάξεων τα δύο κράτη έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις συνεργασίας όταν πρόκειται να εξοντώσουν αγωνιστές στα μπουντρούμια τους, να εγκληματοποιήσουν την αντίσταση, να ποινικοποιήσουν την αλληλεγγύη. Δείχνει ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευτικά χαρτιά και διπλωματικά εργαλεία έτοιμα να υπηρετήσουν την δολοφονική εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Το DHKP-C έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ και θεωρείται από την Ε.Ε. «τρομοκρατική οργάνωση» βάσει μιας αυθαίρετης λίστας τρομοκρατικών οργανώσεων, με αυθαίρετα κριτήρια (πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών) στην οποία λίστα μπαινοβγαίνουν οργανώσεις ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική συγκυρία. Αυτοί που οργανώνουν πολέμους και πραξικοπήματα σ’ όλο τον κόσμο, σπέρνουν το θάνατο και την πείνα, χαρακτηρίζουν άλλους ως τρομοκράτες.Οι 9 αγωνιστές που κατηγορούνται ως τρομοκράτες είναι πολιτικοί πρόσφυγες που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα για την δικαιοσύνη και την λευτεριά των λαών.

Από τις 4/2 οι 9 τούρκοι και κούρδοι αγωνιστές δικάζονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο (187Α). Στις πρώτες τους τοποθετήσεις όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν αριστεροί, αντιιμπεριαλιστές, κυνηγημένοι από το τουρκικό καθεστώς και απαίτησαν την απελευθέρωσή τους, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Κατά την έκτη δικάσιμο στις 18 Μαρτίου η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση όλων για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για τις επιμέρους τρομοκρατικές πράξεις του 187Α. Την ενοχή 6 από αυτών για την πλημμεληματική μορφή της απλής οπλοκατοχής και την αθώωση όλων των κατηγοριών για 3 κατηγορούμενους.Το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη δικάσιμο, την Τετάρτη 15 Μάη 2019 στις 9:00 στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας.

Οι αγώνες των λαών δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι.

Ζήτω η διεθνιστική πάλη των λαών.

Άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License