Επίσκεψη σε υποκατασκευή πολυτελή διαμερίσματα σε Κουκάκι-Πετράλωνα


post image

Ο τουρισμός αυξάνεται όπως τα λουλούδια την άνοιξη, οι κάμερες ασφαλείας εμφανίζονται σαν τα φύλλα για να προστατεύσουν τους/τις φιλήσυχους/ες πολίτες. Όλα πρέπει να είναι καθαρά, όμορφα και σε αναπτυξιακή τροχιά. Η εμφάνιση της πόλης πρέπει να ταιριάζει στον κατάλογο της Aegean Airlines. Oι τουρίστες/τριες δε χρειάζονται πολλά, μερικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων και χίπστερ καφέ, ένα καλό ξεναγό που να τους/τις εξηγεί ποια μέρη να αποφεύγουν και κάτι που να ταιριάζει στην ¨αυθεντική ελληνική εμπειρία¨. Αναμένουμε για το επόμενο γκρουπ τουριστών/τριων που θα βγάζουν σέλφι γύρω από την Ακρόπολη.

Την ίδια στιγμή, η ζωή στη γειτονιά μας υποβαθμίζεται σιγά σιγά. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αύξηση του ενοικίου, είτε εξαναγκάζονται να βρουν άλλο σπίτι για να μείνουν, είτε αναγκάζονται να συμμορφωθούν στους νέους κανόνες. Παράλληλα οι επενδυτές επιδεινώνουν την κατάσταση καθώς αγοράζουν παλιά σπίτια, τα οποία κατεδαφίζουν και στη θέση τους οικοδομούν πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών. Διαμερίσματα ανακαινίζονται και προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση (AIRBNB) καθώς και δημόσιοι χώροι και πάρκα ιδιωτικοποιούνται μειώνοντας ακόμα περισσότερο τους ελεύθερους και ανοιχτούς χώρους. Το παιχνίδι που είναι τόσο παλιό όσο η ίδια πόλη ακούει στο όνομα ιδιοκτησία. Ο κανόνας επίσης είναι απλός: όποιος/α δεν κατέχει, θα πληρώνει, όποιος/α δεν πληρώνει, θα εκδιώχνεται. Οι άνθρωποι που δεν αποτελούν μέρος της καπιταλιστικής μηχανής, οι μικροπωλητές και οι άστεγοι/ες, τα παράνομα γκράφιτι και οι πολιτικές αφίσες, η ζωή γενικότερα και τα πράγματα που δεν μπορούν να πωληθούν, θα εξαφανίζονται.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί αφού δεν ανήκουμε στην πλευρά των ιδιοκτητών. Ξέρουμε ότι ούτε ταιριάζουμε σε αυτό το ασφυκτικό καπιταλιστικό πλαίσιο ούτε θέλουμε να συμβαδίσουμε με τη λογική των αφεντικών και των επενδυτών. Για αυτό και αγωνιζόμαστε ενάντια στα επεκτατικά και αναπτυξιακά τους σχέδια.

Την Τρίτη 9/04 κάναμε επίσκεψη σε μπουτίκ (όπως την αποκαλούν) πολυτελών διαμερισμάτων, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης της, στην οδό Κολοκοτρώνη μεταξύ Κουκάκιού και Πετραλώνων. Η οδός Κολοκοτρώνη είναι μια οδός με αρκετά παλιά ή παρατημένα σπίτια και απ’ ότι φαίνεται τα κοράκια της κατασκευαστικής εταιρίας από την Γλυφάδα την έχουν βάλει στο στόχο. Κατά την επίσκεψή μας κρεμάσαμε πανό που έγραφε: ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΣΑΣ, Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ LIFESTYLE, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ (Α), πετάξαμε μπογιές στους φρεσκοβαμμένους τοίχους και στις διαφημίσεις της εταιρείας, γράψαμε συνθήματα και ανοίξαμε τρύπες ή και ξυλώσαμε τελείως εσωτερικούς τοίχους. Παρόλα αυτά οι επενδυτές επιμένουν αναγκάζοντάς μας σε δεύτερη επίσκεψη και σήμερα έχουν βάλει και κάμερες νομίζοντας πως θα σταματήσουμε.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ AIRBNB ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License