71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στις 15η Μάη 1948, μια ημέρα που έχει μείνει στην ιστορία ως Νάκμπα, ξεκινά ο μεγάλος ξεριζωμός του Παλαιστινιακού λαού από τα ιστορικά εδάφη του, μόλις μια μέρα μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ισραηλινού κράτους. Μέσα σε αυτά τα 71 χρόνια το ισραηλινό κράτος κατάφερε να χτίσει το σύγχρονο Απαρτχάιντ, τον συστηματικό δηλαδή αποκλεισμό των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική όχθη. Κατάφερε μέσω της κανονικοποίησης του τρόμου να εφαρμόσει γενικευμένα συνθήκες ελέγχου, στρατιωτικοποίησης και καταπίεσης, αποτελώντας πραγματικό πρότυπο ενός σύγχρονου ολοκληρωτικού καθεστώτος. Από το εμπάργκο στη Γάζα και το τείχος που την περιβάλλει, την απαγόρευση στις μετακινήσεις και τα στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου, την καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον εποικισμό τους από ισραηλινούς, μέχρι την άγρια καταστολή και τους συνεχείς βομβαρδισμούς, τις πολυάριθμες συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες, ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με μια μηχανή θανάτου που επιχειρεί να τον καθυποτάξει ώστε να αποδεχτεί την στρατιωτική κατοχή, στην οποία αντιστέκεται με τεράστια αυταπάρνηση.

Το ισραηλινό κράτος αποτελεί τον βασικό και σταθερό σύμμαχο για το δυτικό μπλοκ εξουσίας στην προσπάθεια επέκτασης των συμφερόντων του στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι η καθυπόταξη του αντιστεκόμενου λαού της Παλαιστίνης και άρα η απόλυτη κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή αποτελεί ζητούμενο για ηγέτιδες δυνάμεις της γεωπολιτικής αρένας. Σε αυτό το πλαίσιο το ελληνικό κράτος -προσδεδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά τόσο στρατηγικών ενεργειακών και στρατιωτικών συμφωνιών (κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, αγωγός φυσικού αερίου “East Med”) όσο και οικονομικών (συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. στο διαγωνισμό για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στα κατεχόμενα), επιδιώκοντας την ενίσχυση του ρόλου του στην νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε αυτούς τους διαχρονικούς σχεδιασμούς των παγκόσμιων εξουσιαστών η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού στη στρατιωτική κατοχή αποτελεί ένα διαρκές αγκάθι.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

71 χρόνια μετά την Νάκμπα οι φτωχοί και αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους. Παρά την άγρια δολοφονική καταστολή που δέχονται συνεχίζουν να βαδίζουν τον δρόμο της αντίστασης, να διαδηλώνουν πολλές φορές φτάνοντας μέχρι και τα τείχη, να συγκρούονται με τις δυνάμεις της στρατιωτικής κατοχής, να αρνούνται καθημερινά τον ξεριζωμό τους, να μην παραδίνονται. Ακόμα και μέσα στις ισραηλινές φυλακές, στις οποίες έχουν φυλακιστεί ή κρατηθεί τις τελευταίες δεκαετίες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ξεσπούν εξεγέρσεις και απεργίες πείνας διαρκείας με την συμμετοχή εκατοντάδων κρατουμένων. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απεργία πείνας που ξεκίνησαν 400 Παλαιστίνιοι στις 9 Απριλίου με αιτήματα όπως να επιτραπεί η επίσκεψη σε οικογένειες των φυλακισμένων, να τοποθετηθούν δημόσια τηλέφωνα στις φυλακές, να βελτιωθούν οι ιατρικές υπηρεσίες, να τερματιστούν οι επιδρομές και οι επιθέσεις εντός των κελιών κράτησης, να πάψει η απομόνωση των κρατουμένων που τιμωρήθηκαν μετά από επεισόδια στις φυλακές.

Απέναντι στην απροκάλυπτη φασιστική και ολοκληρωτική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του, η οποία στοχεύει στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους και στην καθυπόταξη τους, στέκεται η ανυποχώρητη , μαχητική και με τεράστια αυταπάρνηση αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού.

Απέναντι στον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό μόνη ελπίδα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών , η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω και η ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού για την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη 15/5, 6:30 μμ.

Προσυγκέντρωση στο μετρό Πανόρμου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9/4

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License