Σταματήστε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στα Εξάρχεια / End the War on Drugs in Exarcheia


Εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια κυκλοφορεί μία ανησυχητική ρητορική στο όνομα του αναρχισμού και της αντιεξουσιαστικότητας που στοχεύει στη δαιμονοποίηση της χρήσης ορισμένων ναρκωτικών. Λέγεται ακόμη ότι «πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά σημαίνει πόλεμο ενάντια στο Κράτος».

Ας είμαστε ξεκάθαροι, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι ο πόλεμος ΤΟΥ Κράτους! Πιο συγκεκριμένα, είναι ο πόλεμος του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού που εδώ και χρόνια εργάστηκε για τη διεθνοποίηση του εγχώριου πολέμου κατά των ναρκωτικών μέσω της πολιτικής εξουσίας και της στρατιωτικής δύναμης, εξαναγκάζοντας άλλες χώρες να δεσμευτούν στη συνεργασία με την Αυτοκρατορία. Αυτός ο πόλεμος ήταν πάντα ρατσιστικός και ταξικός, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να φυλακίζονται, να βασανίζονται, να δηλητηριάζονται ή να δολοφονούνται.

Ορισμένες ομάδες στα Εξάρχεια έχουν αναλάβει το ρόλο να επιβάλλουν τους νόμους του Κράτους και της Aμερικανικής Aυτοκρατορίας καθώς υποκριτικά δαιμονοποιούν τη χρήση συγκεκριμένων ναρκωτικών. Υποκριτικά, επειδή δεν λένε τίποτα για τα νόμιμα ναρκωτικά όπως το αλκοόλ που πωλείται και καταναλώνεται σε κάθε πολιτικό χώρο της γειτονιάς ή τα τσιγάρα που όλοι καπνίζουν συνεχώς σε εσωτερικούς χώρους προκαλώντας σχεδόν ασφυξία σε όποιον παρευρίσκεται. Αυτά τα δύο ναρκωτικά είναι μακράν τα πιο επικίνδυνα, με 7 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως να πεθαίνουν από τον καπνό και 3 εκατομμύρια από το αλκοόλ (ενώ λιγότεροι από 250.000 πεθαίνουν από όλα τα άλλα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων). Ωστόσο, επειδή αυτά τα δύο ναρκωτικά είναι ήδη νόμιμα, δεν αποτελούν το επίκεντρο της Δίωξης Ναρκωτικών Εξαρχείων.

Αυτός ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών δεν είναι ούτε ελευθεριακός ούτε αναρχικός ούτε αντιεξουσιαστικός. Είναι ο ταξικός και ξενοφοβικός πόλεμος των δεξιών Ρεπουμπλικανών, όπως ο Νίξον και ο Ρήγκαν, και μάλιστα πολλοί στα Εξάρχεια υιοθετούν τα συνθήματα της Νάνσυ Ρήγκαν: «Just Say No! Αυτές οι ουσίες δηλητηριάζουν το σώμα και το μυαλό!». Αντίθετα, μια αληθινά ριζοσπαστική θέση θα απαιτούσε τον τερματισμό της απαγόρευσης (ο οποίος στην πράξη δεν έχει οδηγήσει στην αύξηση στον αριθμού των χρηστών) και να δοθεί έμφαση στη δημιουργία κοινωνικών κέντρων πρόληψης και θεραπείας για όσους στην πραγματικότητα παλεύουν με τον εθισμό, που ο ίδιος είναι αποτέλεσμα της αποξένωσης εντός των καπιταλιστικών κοινωνιών.

Είναι κρίσιμο για το κίνημα να είναι σε θέση να διαχωρίσει τα ναρκωτικά από τη δραστηριότητα της μαφίας και τα φαινόμενα του κοινωνικού κανιβαλισμού. Δεν είναι το ίδιο. Η απαγόρευση των ναρκωτικών ενθαρρύνει τη δραστηριότητα της μαύρης αγοράς και έτσι η μαφία εκμεταλλεύεται αυτή την απαγόρευση που επιβάλλει το Κράτος. Η λύση δεν είναι να διεξάγουμε έναν ηθικό και σωματικά βίαιο πόλεμο με τη μαφία, αλλά να σταματήσουμε την υποκριτική ηθικολογία και την αυταρχική αστυνόμευση ώστε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην προλεταριακή αλληλεγγύη.

Το πρώτο βήμα για το κίνημα θα πρέπει να είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο πιλοτικό εγχείρημα στα Εξάρχεια που θα πωλεί κάνναβη στο ύφος των coffeeshops του Άμστερνταμ ή των καταστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μαφία δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την ποιοτική κάνναβη που θα προωθεί το ριζοσπαστικό κίνημα. Η βιομηχανία κάνναβης σε πόλεις των ΗΠΑ παρόμοιες σε μέγεθος με την Αθήνα κερδίζει περίπου 300.000.000 δολάρια ετησίως. Αν ένα μέρος αυτού του ποσού ήταν εφικτό εδώ, το κίνημα θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει να ανασχεδιάσει τη γειτονιά, αυξάνοντας την αυτονομία και την αξιοπρέπειά του, νικώντας τη μαφία, στηρίζοντας πολιτικούς κρατούμενους και συντρόφους ... Με λίγα λόγια, κάνοντας πραγματικότητα τα Εξάρχεια που όλοι θέλουμε.

Ας ξεκινήσουμε.

 

For years now in Exarcheia there has circulated disturbing rhetoric under the banner of anarchism and anti-authoritarianism aimed at demonizing the use of certain drugs. It has even been said that the war on drugs is the war against the State.

Let us be clear, the war on drugs is the war OF the State! More specifically, it is the war of American Imperialism, which for years has worked to internationalize its domestic war on drugs through political power and military force, compelling countries to commit to cooperation with the Empire. This war has always been racist and classist, with millions of people worldwide being incarcerated, tortured, poisoned, or killed.

Certain groups in Exarcheia have been taking on the role of enforcing the laws of the State and the US Empire while hypocritically demonizing the use of certain drugs. Hypocritically because nothing is said about the legal drugs of alcohol, which is sold and consumed in every political space in the neighborhood, or tobacco which is continuously smoked indoors, imposing suffocation and harm onto anyone who enters. These two drugs are by far the most dangerous with 7 million people per year dying from tobacco and 3 million from alcohol while less than 250,000 die from all other drugs combined, including prescription drugs. Yet, because these two drugs are already legal, they are not the focus of the Drug Enforcement Agency of Exarcheia.

This war on drugs is not libertarian, anarchist, or anti-authoritarian. It is the war of right-wing Republicans like Nixon and Reagan, and those in Exarcheia are adopting the slogans of Nancy Reagan: “Just Say No! These substances poison the body and mind!” A truly radical position would instead call for and an end to prohibition (which in practice has not led to an increase in use) and focus on creating social centers of prevention and treatment for those who do in fact struggle with addiction, which is itself the result of alienation within capitalist society.

Crucially, the movement must be able to separate the drugs themselves from mafia activity and the phenomena of social cannibalism. They are not the same. The prohibition on drugs encourages black market activity, and the mafia capitalizes on this State-imposed prohibition. The solution is not to wage a moral and physically violent war with the mafia, but rather to end the hypocritical moralizing and authoritarian policing in order to stay focused on proletarian solidarity.

The first step should be for the movement to begin a self-organized pilot project in Exarcheia selling cannabis in the style of the coffeeshops of Amsterdam or the dispensaries of the United States. The mafia would be unable to compete with quality cannabis promoted by the radical movement. The cannabis industry in cities of the USA comparable in size to Athens is generating around $300,000,000 per year. If even a fraction of this were possible here, the movement could use it to reimagine the neighborhood, increasing its autonomy and livability, defeating the mafia, assisting political prisoners and comrades… In short, realizing the Exarcheia we all wish to see.

Let us begin.

ok

από ef 17/05/2019 8:14 μμ.


ξεκινα και ερχομαστε.

βρες ολα αυτα που λες πρωτα, κανναβη, καλλιεργεια χωρις να υπαρχουν νομικες και ποινικες διωξεις σε αυτους που ασχολουνται με την καλλιεργεια και την παραγωγη για να τροφοδοτησουν αυτοοργανωμενα ''coffeeeshops'' του α/α χωρου και υστερα εγω προσωπικα θα στηριξω την προταση σου. απο κει και περα, για να πουμε και τιποτα σοβαρο, επειδη το μινιμαρεις πολυ το θεμα αλλο η χρηση και αλλο η στρατοπεδευση μαφιων στην πλατεια που την εχουν κανει αποκλειστικα μερος dealing μ..και οχι μονο χορτου προφανως. Απο την άλλη, σαφως και υπαρχει περιθωριο αναθεωρησης των τακτικων αντιμετωπισης του φαινομενου.

από @ 17/05/2019 10:06 μμ.


Με το κειμενο συμφωνώ μεχρι το σημείο που γίνεται η πρόταση για το coffe shop στα εξάρχεια. Γιατί αυτή ως πρόταση είναι αρκετά αστεία. Καταρχήν από τη στιγμή που το χόρτο είναι παρανομο οι μπάτσοι και το κράτος προφανώς θα μας το έκλειναν. Αλλά ακόμη και εαν αυτό δεν συνέβαινε θα το έκανε σίγουρα η μαφία. Επίσης υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Που θα βρίσκαμε τόση κάνναβη για να την πουλήσουμε. Από την στιγμή που είναι παράνομη στην ελλάδα θα αναγκαζόμασταν να την αγοράσουμε από την μαφία. Οπότε το πρόβλημα συντηρήτε. Εκτος και αν πιστεύει κανείς ότι πάλι το κράτος θα μας άφηνε να καλλιεργήσουμε στα δικά μας χωράφια την κάνναβη. Νομίζω ότι τα κέντρα πρόληψης και θεραπείας είναι μια προοπτική που θα έπρεπε να την κοιταξουμε στον α/α χώρο

από καποιος 21/05/2019 11:33 μμ.


Πριν φτάσουμε να μιλήσουμε για το πρακτικο του θέματος του κοφισοπ μήπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε την σοβαρότητα και το περιεχόμενο της πρότασης? Και εν τέλει για το που βρίσκεται πολιτικά ο αρχικός.

Αρχικά μια παρατήρηση. Κάτι καλύτερο απο γκουγκλ τρανσλειτ δε μπορούσε να γίνει? Από πότε  american imperialism σημαίνει αμερικανική αυτοκρατορία? Τέλωσπάντων ας μείνω στην ουσία. Τι μας λέει ο αρχικός? Ότι με κάποιο τρόπο γίνεται πόλεμος εναντίων των ναρκωτικών και όχι εναντίον των ναρκομαφιών. Δεν μένω αθήνα για να γνωρίζω πόσο έχουν μπερδευτεί στην πραξη αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικού λόγου βλέπω ότι πόλεμος εναντίον των εμπόρων και της μαφίας συμβαίνει και όχι για το αν θα πίνει κάποιος κανα τσιγάρο. Εν πάσει περιπτώση θα συμφωνήσω πως το κίνημα πρέπει να μπορεί να κάνει αυτό το λεπτό διαχωρισμό άσχετα με το εαν προσωπικά θεωρώ την ναρκοκουλτούρα (που έχει εισχωρήσει σε πολλά κινήματα σε περιόδους ύφεσης) προβληματική όντας βαθιά ατομικιστική αντίληψη για το τι θα πει περνάω καλά και σε ποιο βαθμό επηρέαζω τον κόσμο γύρω μου.

Και τέλωσπάντων ο αρχικός βαθιά επηρεασμένος από φιλοσοφίες του σήμερα απο κινήματα του εξωτερικού κάνει συγκρίσεις για ρηγκαν και ρεπουμπλικανους και κατεπεκταση δεν μπορεί να ξεφύγει απο αφομοιωμένες λογικές παρόμοιες με αυτές των αντίστοιχων κινημάτων όπου αριστεροί,δημοκρατικοί,νεοφιλελευθεροι ακτιβιστές και δικαιωματιστές παρέα με υποκουλτούρες γίνονται μαλλια κουβάρια και θεωρούν νίκη την εκλογή Ομπαμα ή την έρευνα του FBI εναντια στον τραμπ. Και εξηγούμαι. Συμφωνούμε όλοι(και ο αρχικός) ότι το πράγμα με τις μαφίες είναι προβληματικό. Και η απάντηση του αρχικού είναι να ανοίξουμε κοφισοπ?!?!?!?! Στα πρότυπα κιόλας του Αμστερνταμ. Να γίνουμε με τη βούλα δηλαδή εναλλακτικός τουριστικός προορισμός και με τις ευλογίες του κράτους αν γίνεται. Αφομοιωμένοι πλήρως και με ορους κεφαλαίου απλά λίγο πιο κουλ και προοδευτικά.

Συμφωνώ παρόλαυτα οτι το war on drugs χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για ρατσιστικές καμπάνιες,φυλακίσεις,κοκ πολλών καταπιεσμένων μιας και κατα κόρον σε αυτούς είναι συχνή η ενασχόληση με παράνομες δραστηριότητες και χρήση. Το γιατί συμβαίνει αυτό όμως δεν απασχόλεισαι κανέναν...Καλό θα ναι μάλλον και συμπτωση. Τεσπα. Εχει πρόβλημα ο αρχικός με τους δεξιούς καπιταλιστες αμερικάνους αλλά η λογική του είναι να ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ στην ποιότητα την μαφία πουλώντας καλύτερο μπάφο!?!?!?! Να σκεφτούμε σαν να λέμε σαν καλοι επιχειρηματίες που θα έχουμε ένα καλύτερο εμπόρευμα. Μήπως να πάρουμε και καμια διαφήμιση? Μήπως να κάνουμε και εκπτώσεις να φέρουμε πελάτες? Μήπως να ψηφίσουμε σύριζα να μας κανει κοφισοπ? Θα λήξει και το θέμα των μαφιών ρε παιδιά. Αφήστε τα γκαφρά που θα βγάλουμε κιόλας...

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι τα λεφτά που θα βγάλουμε ότι δεν θα πάνε χαμένα αλλά θα γίνει ανασχεδίαση(τι μου θυμίζει...ααα την ανάπλαση) Θα φέρουμε την ανάπτυξη δηλαδή. Ας το πει κάποιος στο ΔΝΤ να μην αγχωνεται. Και θα στηριχτεί η αξιοπρέπεια της γειτονιάς (το κέιμενο στα αγγλικα βέβαια λεει livability οπερ μεθερμηνευομενον εστι ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ).

Κατανοώ την ύφεση των κινημάτων και την ήττα των προηγουμενων κύκλων αγώνων αλλα ρε παιδιά λίγο να χουμε το νου μας. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ενας κουλ εναλλακτικός ανθρωπινος καπιταλισμός από τα κάτω στα πρότυπα της καλιφόρνιας...Μέρα με τη μέρα ο κόσμος του κινήματος επιλέγει να βλέπει τα πράγματα από το πρίσμα του παραδομένου μεν αλλά με κοινωνικές ευαισθησίες δε. Και αντί να συζητάμε αυτό ψάχνουμε να βρούμε πως θα γίνει νομικά να ανοίξουμε κοφισοπ...

ΥΓ Με το αρχικό κείμενο συμφωνώ σε πάρα πολλά. Για την ακρίβεια συμφωνώ και με τους προβληματισμούς και με την γενικότερη ανάλυση για το πως χρησιμοποιείται η ποινικοποιηση των ναρκωτικών και απο το κράτος και από τη μαφία. Ειμαι φουλ μαζί του και στα κέντρα πρόληψης και θεραπείας για αυτούς που το θέλουν. Αλλά πραγματικά η καπιταλιστική ορολογία και η προοδευτική αλλά συνάμα καπιταλιστική λογική των ''λυσεων'' με κάνει να μην μπορώ να σταθώ στα θετικά..

από παιδιά 22/05/2019 12:20 πμ.


δε σας είπανε να ξεκινήσετε μαζί με το συντάκτη το coffe shop αύριο. Διατυπώθηκε ένας προβληματισμός και μια πολιτική πρόταση για δράση. Αυτή η πρόταση πέφτει σαν σπόρος και αργότερα άλλες συζητήσεις, ζυμώσεις κλπ εκτός αυτού του πεδίου μπορεί να τον κάνουν να φυτρώσει. Δε σας τράβηξε κανείς από το μανίκι χαλαρώστε.

Όσο για το αστείο και το παράνομο του πράγματος, είναι τόσο αστείο και τόσο παράνομο όσο οι κάθε λογής καταλήψεις που ξεφυτρώνουν εδω και κει.

Με άλλα λόγια μιλήστε λίγο για το τι μπορείτε να κάνετε εσείς και σταματήστε να μιλάτε για το τι δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι.


να μαθουν ολοι ποιος τα λεει αυτα, και μετα ειναι υπο εξεταση εαν χρεαζεται απαντηση απο τους οποιουσδηποτε αναρχικους, καθως και το ειδος της

στο σημειο που εχει φτασει η ολη φαση στα εξαρχεια, και στο επιπεδο που τιθεται πλεον ζητημα ζωτικου χωρου για τους αναρχικους, και με γνωμονα τα οσα γραφονται, δεν εχει νοημα να ασχοληθει καποιος περισσοτερο, αν δεν γνωριζει σε ποιον απανταει (σε λιτη; σε φασεο χιπη; σε δυτικοευρωπαιο τουριστα; σε εγκαθετο αυτονομο;)

εναλλακτικα (καλυτερα) αντε ξεκινα μια συνελευση, και θεσε το ζητημα δημοσια αφου εισαι τοσο ευθαρσως υπερ των ναρκωτικων, να βρεθεις με οσους συμφωνουν αλλα και οσους διαφωνουν εκει.. ακριβως οπως εκαναν και κανουν τοσα χρονια τωρα οι "αναρχικοι σταυροφοροι των εξαρχειων" κατα της μαφιας και των ναρκωτικων

οι ακηδεμονευτες ατακες και οι ρητορειες απο το μπαλκονι ειναι πολυ φτηνες πλεον

από Έξαρχος Εμπορίδης 22/05/2019 1 μμ.


Η κουλτούρα του εμπορίου είναι ανταγωνιστική ως προς το α/α κίνημα είτε πρόκειται για "νόμιμα" είτε "παράνομα" προιόντα. Έχω συμμετάσχει σε συνελεύσεις και ομάδες που διοργανώνουν πάρτυ κι εκδηλώσεις για πολιτικούς κρατούμενους κλπ μέσω της πώλησης αλκοόλ, και δεν το θεωρώ κάτι διαφορετικό από την πώληση κάναβης. Το εντάσσω στο ίδιο πλαίσιο με τον εκβιασμό της εργασίας. Δουλεύουμε για τα αφεντικά επειδή δε μπορούμε να κανουμε διαφορετικά. Δεν προσπαθούμε να ντύσουμε με επαναστατική προβιά την εργασία. Το ίδιο ισχύει και με κάθε μορφή εμπορίου.

Κατα τη γνώμη μου το κίνημα δε θα πρέπει να δραστηριοποιείται κερδοσκοπικά, ακόμα κι αν έχει καλό σκοπό.

Η αφήγηση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με την κάναβη, είναι επειδή το εμπόριό της αποφέρει κέρδη. Γι αυτό το λόγο την νομιμοποιεί το κράτος και όχι για το γεγονός ότι βοηθά αποδεδειγμένα πολλούς ασθενείς.

Σαν κίνημα θα μπορούσαμε να παρέμβουμε καταλυτικά εναντίον του εμπορίου "νόμιμου ή παράνομου" σε δύο επίπεδα:

1. Εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τη χρήση της κάναβης, τις διαφορετικές και ανταγωνιστικές ουσίες που περιέχει (THC,CBD,THC-a,CBD-a,CBG κλπ), τα οφέλη και τις παρενέργειες που επιφέρει, καθώς και την κοινωνική διάσταση της χρήσης (απαγόρευση, κερδοσκοπία κλπ). Ενημέρωση για καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει σε ευπαθείς ομάδες (εξαρτημένους σε ουσίες η αλκοόλ, καταθλιπτικούς, εγγύους κλπ).

2. ΔΩΡΕΑΝ διανομή ευεργετικών ποικιλιών κάναβης και αποκλεισμό σε υβριδικές ποικιλίες που δημιουργήθηκαν με σκοπό την εμπορία και το κέρδος (π.χ. skang). Διανομή έναντι αντιτίμου είναι αποδεκτή ΜΟΝΟ από τους ίδιους τους καλλιεργητές και σε τιμές που περιλαμβάνουν τα εξοδα καλλιέργειας, αξιοπρεπή μεροκάματα των παραγωγών κλπ. (ενδεικτικά, σε συνθήκες ηλιοφάνειας, χωρίς τη χρήση τεχνητού φωτισμού, αυτό μπορεί να στοιχίζει γύρω στα 50 ευρώ το κιλό). Αν ο χρήστης επιθυμεί να πληρώσει κάτι παραπάνω για ενίσχυση του κινήματος, αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατ'επιλογή του και με τη μορφή δωρεάς, αφού αποκλειστούν από τη δυνατότητα δωρεάς εταιρίες, ΜΚΟ, κρατικοί οργανισμοί και λοιποί καλοθελητές που στοχεύουν στη διαφήμηση και στο κέρδος. Αυτό σημαίνει FREE (as freedom) κάναβη.

Από και και πέρα, αν κάποιος, παρόλο που μπορεί να βρεί δωρεάν ή σε τιμή κόστους την κάναβη επιμένει να την αγοράζει ενισχύοντας τις μαφίες, αυτό δε μπορεί να συμβαίνει με την ανοχή ή υπό την προστασία του κινήματος.

από *** 22/05/2019 3:44 μμ.


1) Η μαφία δεν είναι την μόνη που πουλάει την κάνναβη. Δεν αγοράζουμε την κάνναβή μας απο την μαφία.

2) Kαταλήψεις είναι “παράνομες”. Επιθέσεις ενάντια την αστυνομία και το κράτος είναι “παράνομες”. Αλλά το κάνουμε. Πάντα υπάρχει υπολογισμένος κίνδυνος.

3) Ναι. Πρέπει να προχωρησούμε προσεκτικά. Πρέπει να έχουμε κατάλληλες προστασίες για να προστατεύσουμε ενάντια την αστυνομία και την μαφία. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

από seleof 25/05/2019 9:53 πμ.


Αυτός ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών δεν είναι ούτε ελευθεριακός ούτε αναρχικός ούτε αντιεξουσιαστικός. Είναι ο ταξικός και ξενοφοβικός πόλεμος των δεξιών Ρεπουμπλικανών, όπως ο Νίξον και ο Ρήγκαν, και μάλιστα πολλοί στα Εξάρχεια υιοθετούν τα συνθήματα της Νάνσυ Ρήγκαν: «Just Say No! Αυτές οι ουσίες δηλητηριάζουν το σώμα και το μυαλό!».

Έχετε τρελαθεί εδώ μέσα τι ανεβάζετε ρε;

Για το μείζον πολιτικό ζήτημα ότι στα εξάρχεια αυτή την στιγμή μέσω των ναρκωτικών το σύστημα είναι πιο κοντά από ποτέ στο να τα τελειώσει μία και καλή θα πείτε τίποτα, ή μόνο υπεράσπιση της ατομική ανάγκης θα κάνουμε.

Πίσω από την υπεράσπιση των ναρκωτικών, κρύβεται και γιγαντώνεται ο χειρότερος μικροαστισμός , ο χειρότερος ατομισμός που έχει ο καθένας μέσα του.

από .... 25/05/2019 11:30 πμ.


Not to beat a dead horse but your solution is...a bit silly. Now, helping drug users would be nice but do we have the resources? Maybe on some level sure but in Exarcheia we are already stretched thin. What happens during the next economic downturn? The A/A space will be struggling to raise money for its even basic needs. The vast majority of the drug market in Plateia needs to go, there are already individuals who try continually to keep clashes away in order to safeguard their kingdom. It just isn't acceptable and it's gotta go, whether pretty or not. Me personally and many others are essentially done with some moral question, its like I would rather see the entire square with zero drug dealers if it means no more harassment of women. After the banners were torn down it kinda just sealed the deal for many, many people. 

With that said, the "anti-drug" language is something I agree with you on. This should not be a war for moralism or sobriety on any level. I do believe those voices are low within the discussion though. They do exist. 

As for the American imperialism and USA drug war...this is a very poor analysis and I won't get into it. Consider though that the USA is beginning to legalize drugs while most of Europe is not. Also that the war on drugs was never anti drug as the USA was dealing its own drugs worldwide (heroin, cocaine, crack)

από Απογοήτευση 25/05/2019 2 μμ.


Έχουν δημοσιευτεί βλακώδεις τοποθετήσεις αρκετές φορές εδώ, αλλά το συγκεκριμένο αλλάζει τα δεδομένα. Μας λέει κάτι τελείως προφανές, ότι η κάνναβη δεν είναι σαν την ηρωΐνη(όπως εχει δηλώσει ακόμα και ο Γιωργάκης) και συνεχίζει με ιδέες του τύπου να γίνουμε Άμστερνταμ, coffee shops και οτι τι ωραία θα φύγουν έτσι απλά όλοι αυτοι οι μαφιόζοι, αφού θα έχουμε καλύτερο "πράμα" και σε καλύτερες τιμές. Προφανώς πρόκειται για θεριακλή που κάνει κατάχρηση και δεν σκέφτεται τα στοιχειώδη. Αυτοί που κάνουν πεσίματα στα βαποράκια ΔΕΝ είναι Νάνσυ Ρήγκαν, να θεωρούν την κάνναβη "ναρκωτικό που καταστρέφει την νεολαία μας" αλλά άτομα που πολεμούν όλα όσα συνεπάγεται το εμπόριο της ετσι όπως γίνεται. Μάχες για τις πιάτσες, τραμπουκισμοί, πυροβολισμοί και εκτελέσεις είναι μερικά από τα πράγματα που έχουν γίνει γύρω από το εμπόριο.

Αν τώρα προσπεράσουμε το ότι ο φίλος μας πιστεύει για κάποιο λόγο οτι άτομα του χώρου τα έχουν με την κάνναβη και δούμε απλά το δεύτερο σκέλος της πρότασης, απλά γίνεται γραφικότατος και μάλλον δεν έχει ιδέα τι παίζει στα Εξάρχεια τα τελευταία χρόνια(ίσως έκανε ναρκοτουρισμό σε Άμστερνταμ, Καλιφόρνια κλπ.). Το πρόβλημά μας είναι οτι η κατάσταση είναι τέτοια που με το που σκάσει το πρώτο "coffee shop", το επόμενο δευτερόλεπτο θα γίνει λαμπόγυαλο στην καλύτερη. Όλοι αυτοί δεν έχει σημασία τι εμπορεύονται-ακόμα και παράνομο αλκοόλ ή παράνομη φέτα να πουλούσαν, το θέμα είναι ότι έχουν κατάλαβει αρκετά εξουσιαστικά τον χώρο των Εξαρχείων και οτι το κίνημα έχει αποδυναμωθεί πολύ για να ανακαταλάβει τον χώρο.

Όλα τα παραπάνω είναι επισης προφανή, αλλά σε ένα τέτοιο post τι άλλο να πεις.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι οτι θα μπορούσαμε να σχεδιάζουμε ουτοπίες και τελικά σκεφτόμαστε πως θα καταναλώσουμε μπάφους ποιότητας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License