Αφίσα που κολλήθηκε στα τμήματα Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα


post image

Αφίσα που κολλήθηκε στα τμήματα Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

Από την Ξάνθη μέχρι την Ορεστιάδα ένα πανεπιστήμιο γεμάτο με φασίστες

Το Δεκέμβριο του 18 με μεγάλη χαρά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Στρατό. Μερικούς μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 19 υπογράφεται δεύτερο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Ξάνθη και του 1ου Συγκροτήματος Επικοινωνιών Ηλεκτρονικού Πολέμου Πληροφορικής και Επιτήρησης του Δ’Σώματος Στρατού. Όπως μάλιστα μας ενημερώνει ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ ΄΄δεν είναι καινούργια συνεργασία απλά επισημοποίηση μιας ήδη υπάρχουσας΄΄. Προφανώς και δεν μας κάνει εντύπωση, ούτε έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε καλά το ολοένα και αυξανόμενο σύμπλεγμα που διαμορφώνεται ανάμεσα σε στρατό και πανεπιστήμιο και την ανάγκη στρατού και λοιπών ακροδεξιών σκουπιδιών να βρίσκονται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Από τη συνεχή εντατικοποίηση στους χώρους της δουλειάς μέχρι την ΄΄εισβολή΄΄ τους στο πανεπιστήμιο βιώνουμε μία συνεχή στρατιωτικοποίηση της ζωής μας από κράτος και κεφάλαιο. Αποκτούν περισσότερο έλεγχο πάνω μας και αποζητούν την εξοικείωση μας με αυτούς ως κομμάτι της καθημερινότητας μας. Φυσικά και στην Ορεστιάδα είμαστε αρκετά ‘’εξοικειωμένοι΄΄. Από τις αίθουσες των μεταπτυχιακών γεμάτες με απόφοιτους από στρατιωτικές και μπατσοσχολές, μέχρι τους «αγιασμούς» στις τελετές υποδοχής πρωτοετών με παπάδες, στρατιωτικούς και ασφαλίτες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο προαύλιο της σχολής, όλοι αυτοί είναι εδώ.Από τα σεξιστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά παραληρήματα καθηγητών, μέχρι τα νταβατζιλίκια από τις εταιρίες φύλαξης του πανεπιστημίου, όλοι αυτοί είναι εδώ.Και είναι εδώ,ενώ εμείς όχι. ‘Ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξει αυτό.

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΈΞΩ ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ

ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ NessunPotere

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License