post image

Ενημέρωση από τη συμμετοχή της Σ.Α.Κ.Τ.Χ. στις αντιπολεμικές-αντινατοϊκές κινητοποιήσεις του Απρίλη

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς και συνολικής συστημικής κρίσης παγκόσμια, αναδεικνύονται τόσο οι αθεράπευτες αντιφάσεις του επιβαλλόμενου κρατικού-καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης της κοινωνίας, όσο και η απόλυτη αδυναμία να παραχθεί από τα πάνω οποιοδήποτε συνεκτικό κοινωνικό όραμα, προοπτική και ελπίδα. Μέσα σε μια περίοδο που στις δυτικές μητροπόλεις επιχειρείται η εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού και η επιβολή ενός καθεστώτος Εκτάκτου Ανάγκης, που στην καπιταλιστική περιφέρεια συνεχίζουν αμείωτες οι στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές επεμβάσεις, που η ζοφερή προοπτική μίας παγόσμιας σύρραξης επανέρχεται στο προσκήνιο, που το μόνο που υπόσχεται για τους πληβείους η παγκόσμια δικτατορία κράτους και καπιταλισμού είναι βαρβαρότητα, πόλεμος και ξεριζωμός, οι από τα κάτω αυτού του κόσμου έχουμε χρέος να χτίσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το χτίσιμο αναχωμάτων στην κατασκευή και την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων και η ανάδειξη του ρόλου και των σχεδιασμών του ελληνικού κράτους στην παγκόσμια γεωπολιτική αρένα, σαν κομμάτια του ευρύτερου αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον φασισμό και τον πόλεμο, είναι σημαντικές μάχες που πρέπει να δώσουμε.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στις 3 Απριλίου, πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στη φιλοσοφική σχολή και στο πολυτεχνείο, προπαγανδίζοντας τα αντικρατικά-αντιπολεμικά καλέσματά μας στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πάτρα:

Στις 6 Απριλίου συγκεντρωθήκαμε στην πλ. Κλαυθμώνος και στη συνέχεια διαδηλώσαμε μαζί με δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στις 13 Απριλίου στον Άραξο Αχαΐας, ύστερα από συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, διαδηλώσαμε μπροστά στην πύλη της αεροπορικής βάσης όπου προορίζεται να εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα. Στο τέλος της πορείας, στην οποία συμμετείχαν 100 περίπου αναρχικοί και άλλοι σύντροφοι – συντρόφισσες, πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες και κόκκινες μπογιές προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την πύλη της βάσης. Οι μπάτσοι απάντησαν με ρίψη χημικών σε ευθεία βολή γεγονός που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό δύο συντρόφων. Η περιφρούρηση των αναρχικών μπλοκ που καλούσαν στη διαδήλωση στάθηκε αποφασιστικά απέναντι στην αστυνομική επίθεση και οπισθοχώρησε συγκροτημένα.

Στις 20 Απριλίου συγκεντρωθήκαμε στην πλ. Μοναστηρακίου και διαδηλώσαμε μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες προς την πλ. Βικτωρίας, με πανό: “Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον πόλεμο, η διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη το όπλο των λαών”.

Με πυξίδα τους αντιπολεμικούς αγώνες του παρελθόντος, την επαναστατημένη Ροτζάβα, την αδιάκοπα μαχόμενη Παλαιστίνη, τις μάχες στους δρόμους των δυτικών μητροπόλεων εναντια στον φασισμό, τον πόλεμο, την καταστολή και την εκμετάλλευση, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό διεθνιστικό κίνημα των από τα κάτω.Απέναντι στον χρεοκοπημένο κόσμο κράτους και κεφαλαίου, απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι κυρίαρχοι στους καταπιεσμένους αυτής της γης ως αναρχικοί αγωνιζόμαστε με όπλα μας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, προτάσσοντας την οργάνωση της αντεπίθεσης των εκμεταλλευόμενων τάξεων για την ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους.

Η Υπόθεση της παγκόσμιας Κοινωνικής Επανάστασης, της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας είναι πάντα ζωντανή!

 

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

https://saktx.espivblogs.net/2019/03/29/enantia-sto-kratos-ton-kapitalismo-kai-ton-polemo/

Φωτογραφίες από την παρέμβαση στη φιλοσοφική σχολή και το πολυτεχνείο

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License