Το Καμερούν έχει υπαρξει αποικία δύο αποικιακών δυνάμεων. Της Γαλλίας(το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας)κ της Μεγ.Βρεττανίας(η νοτιοδυτική επαρχία Αmbazonia).Συνέπεια,το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι γαλλόφωνο κ η Ambazonia αγγλόφωνη. Τα τελευταία χρόνια,το-γαλλόφωνο-δικτατορικό καθεστώς Μπίγια έχει ξεκινήσει διώξεις των αγγλόφωνων, οι οποίες έχουν πάρει πιά διαστάσεις γενοκτονίας(μαζικές εκτελέσεις,ολοκληρωτική καταστροφή χωριών,ομαδικοί τάφοι).Είναι μία κατάσταση που μόνο με τη Ρουάντα μπορεί να συγκριθεί. Το δικταρορικό καθεστώς Μπίγια εξοπλίζεται από Δυτικές δυνάμεις για να αναχαιτίζει(υποτίθεται)τη Boko Haram στα βόρεια σύνορα αλλά αντί για αυτό, τα χρησιμοποιεί για να εξοντώσει τον ίδιο του το λαό. Οι Αmba(κάτοικοι της Ambazonia)αρχικά αγωνίζονταν ενάντια στις ρατσιστικές διώξεις του καθεστώτος τους αλλά τώρα αγωνίζονται για την ίδια τους την ύπαρξη κ ανεξαρτησία.Ολόκληρη η ηγεσία τους είναι στη φυλακή. Ο τρόπος να βοηθήσουμε την Αmbazonia είναι η ενημέρωση των πολιτών για αυτές τις φρικαλεότητες.Το τελευταίο διάστημα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Δύσης(BBC,Reuters)επιτέλους άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα.Πριν δύο μέρες έγινε ομιλία για το θέμα κ στο Βρεττανικό Κοινοβούλιο.Είναι ώρα να ασχοληθούμε κ οι απλοί πολίτες οργανώνοντας διαμαρτυρίες στις πρεσβείες/προξενεία του Καμερούν. Πρέπει να αποτρέψουμε μια δεύτερη Ρουάντα πριν είναι πολύ αργά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License