Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταματά την απεργία πείνας, που ξεκίνησε στις 2 του Μάη (21 μέρες σήμερα), εκτιμώντας ότι το βούλευμα του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους. Οπως σχολιάσαμε σε προηγούμενο σημείωμά μας (δείτε εδώ), ο Αρειος Πάγος αναφέρεται και στις τυπικές και στις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος της άδειας και καθιστά ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, που θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση: το βέτο του εισαγγελέα πρέπει να απορριφθεί και ο Δ. Κουφοντίνας να (ξανα)πάρει την κανονική άδεια που δικαιούται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διαβίβασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα.

Λόγω της σκληρής απεργίας πείνας, ο Δ. Κουφοντίνας θα χρειαστεί να νοσηλευτεί ακόμα στη ΜΕΘ και μετά σε θάλαμο του νοσοκομείου, προκειμένου να δεχτεί αρχικά αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση και στη συνέχεια να αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο ενημερωτικό σημείωμα, πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για νίκη του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου και του κινήματος αλληλεγγύης, που στάθηκε αποφασιστικά δίπλα του για άλλη μια φορά.

ΚΟΝΤΡΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License