[ΣΥΒΧΨΑ] Ενημέρωση για την παρέμβαση στο βιβλιοπωλείο greekbooks.gr την Κυριακή 19 Μάη


post image

Ενημέρωση για την παρέμβαση στο βιβλιοπωλείο greekbooks.gr την Κυριακή 19 Μάη

Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μάη 2019, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, μέρος των συμμετεχόντων σε αυτή προχωρήσαμε σε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση έξω από το βιβλιοπωλείο greekbooks.gr (στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους), που ήταν το μόνο μαγαζί του κλάδου μας (και γενικώς ένα από τα ελάχιστα μαγαζιά συνολικά), που ήταν ανοιχτό σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο της παρέμβασης αυτής μοιράσαμε στους συναδέλφους μέσα στο κατάστημα την πιο πρόσφατη σχετική ανακοίνωσή μας (για την απεργία μας την Κυριακή 5/5/19).

Με την παρέμβαση αυτή προσπαθήσαμε να περάσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία του greekbooks.gr να βάλει άμεσα ένα τέλος στην επιλογή της να κρατά το κατάστημα ανοιχτό τις Κυριακές. Το ίδιο μήνυμα επιχειρούμε να περάσουμε βέβαια και σε όλους τους εργοδότες του κλάδου μας.

Σημειώνουμε ότι για την Κυριακή αυτή κλειστά ήταν και το βιβλιοπωλείο Ιανός και τα Public τα οποία (μαζί με το greekbooks.gr) ήταν τα μόνα που είχαν ανοίξει τη Κυριακή 5 Μάη 2019 και στα οποία είχαμε πραγματοποιήσει απεργιακές παρεμβάσεις την ημέρα εκείνη.

Τέλος, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την πρόσφατη απεργιακή ανακοίνωσή μας: […] μπροστά στο όποιο ενδεχόμενο απόπειρας των εργοδοτών μας να μας κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές ή κάποιες Κυριακές κατά τους επόμενους μήνες, καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες στον κλάδο μας να ενημερώσουν άμεσα το Σύλλογό μας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε σχετικές αγωνιστικές-απεργιακές κινητοποιήσεις.[…]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

Εικόνες:

από Β 27/05/2019 3:48 πμ.


αυτο δεν ειναι συνεχεια του παλιου gutenberg που το παιζε αριστερο-εναλλακτικο βιβλιοπωλειο;

από Ν 27/05/2019 4:25 μμ.


Δε σχετίζεται με κανένα τρόπο η εταιρία που αναφέρεις με το βιβλιοπωλείο στο οποίο έγινε η παρέμβαση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License