[Γιάννινα] Ανάρπαστο το προεκλογικό περίπτερο της Ε.ΣΥ.

[Γιάννινα] Ανάρπαστο το προεκλογικό περίπτερο της Ε.ΣΥ.

post image

Ανάρπαστο το προεκλογικό περίπτερο της Ε.ΣΥ.

Δεν είναι λίγοι οι ελευθεριακοί στοχαστές και αγωνιστές που έχουν διαπιστώσει πως "η αστική δημοκρατία τους χωράει όλους". Η ορθότητα των επισημάνσεων τους επιβεβαιώθηκε και στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Στην κορύφωση της προεκλογικής φιέστας συμβιώναν αρμονικά μεταξύ τους από τη μια αυθεντικοί σταλινικοί που σιγοτραγουδούν στα φεστιβάλ "δε θα πεθάνει μόνος, τσακισέ τον", μαοϊκοί που μας ενημερώνουν ότι "τη φασιστικοποίηση την τσακίζουν αγώνες λαϊκοί", τροτσκιστές που ταυτόχρονα "τσακίζουν μνημόνια και χρυσή αυγή", απομιμήσεις σταλινικών με το Βελουχιώτη στην προεκλογική τους αφίσα και από την άλλη οι εθνοβαρεμένοι καραμπινάτοι φασίστες της Ελλήνων ΣΥνέλευσις. Κάπου ενδιάμεσα υπήρχε ενιότε ένα κρυφοτραπεζάκι του Συριζα και ένα συνήθως άδειο σικ περίπτερο της ΝΔ. Ήταν τέτοιος ο πολιτικός πολιτισμός μεταξύ τους που δεν έπεσε ούτε ένα καθιερωμένο τζαρτζάρισμα σαν και των φοιτητικών εκλογών ή δεν προσγειώθηκε ούτε ένας μισοάδειος καφές στα μούτρα των αντιπάλων.

Προφανώς η αστική δημοκρατία χωράει όλους τους τιμητές της. Όσες και όσους θέλουν να πάρουν τα ηνία της και να βάλουν τους μηχανισμούς της στη δούλεψη των συμφερόντων τους. Προφανώς και η αστική δημοκρατία δε χωράει εμάς που σκεφτόμαστε και πράττουμε αντιθεσμικά, αντικρατικά, αντιεθνικά.

Εμείς, λοιπόν, αποφασίσαμε το καταμεσήμερο της 24ης Μάη 2019, με ανοιχτή την αγορά, να εμφανιστούμε απρόσκλητες στη γιορτή της δημοκρατίας και να κάνουμε ανάρπαστο όχι μόνο το υλικό της Ε.ΣΥ., αλλά κυριολεκτικά ολόκληρο το περίπτερό της. Η ενασχόληση μαζί τους δεν ήταν κάποιου είδους χάσιμο χρόνου. Μπορεί εκ πρώτης όψης τα αφηγήματά τους να παραπέμπουν σε ηλίθους με αρχαιοελληνική περικεφαλαία, αλλά μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα, τη δράση και τη ρητορική τους επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του αντιφασιστικού κινήματος. Η γραφικότητα και το μέγεθός της Ε.ΣΥ. δε μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της δράσης εναντίον της. Άλλωστε μικρή ήταν και η ΧΑ όταν είχα γραφεία στην Κεφαλληνίας, μηδαμινό ποσοστό είχε και η Πατριωτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2004...

Σε κάθε περίπτωση οι άλλοτε διασκεδαστικές κι άλλοτε επίπονες και αιματηρές αντιπαραθέσεις με τους φυσικούς φορείς του φασισμού οφείλουν να αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού, πάντοτε αλληλοτροφοδοτούμενες από την εις βάθος κριτική ανάλυση του φαινομένου.

Κι ας μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε: τα Γιάννινα ήταν, είναι και θα παραμείνουν Πόλη Καθαρή από Φασίστες.

αντιφασίστριες άνευ ευφάνταστης υπογραφής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License