Βιβλιοπαρουσίαση: Οι Αναρχικοί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (Τετάρτη 29/05)

Βιβλιοπαρουσίαση - Συζήτηση: Οι αναρχικοί στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο (Λυσσασμένοι Προλετάριοι - Ανατρεπτικές Εκδόσεις). Τεταρτη 29 Μαϊου στις 19:00 στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης (Σπύρου Τρικούπη 44)

post image

Βιβλιοπαρουσίαση - Συζήτηση: Οι αναρχικοί στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο (Λυσσασμένοι Προλετάριοι - Ανατρεπτικές Εκδόσεις).

Τεταρτη 29 Μαϊου στις 19:00 στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης (Σπύρου Τρικούπη 44)

Αποσμάσματα από το βιβλίο:

Ένας επιπλέον λόγος γι’ αυτούς που συνεχίζουν ακόμα να έχουν μια σπίθα ελευθεριακότητας και ανθρωπιάς, για να φωνάξουν ενάντια σ’ αυτό το μεγάλο έγκλημα, ενάντια στη ντροπή που ετοιμάζεται τώρα και επιβάλλεται στον Αμερικάνικο λαό. Δεν είναι αρκετή η διακήρυξη για ουδετερότητα· μια ουδετερότητα που χύνει κροκοδείλια δάκρυα με το ένα μάτι και κρατάει το άλλο καρφωμένο στα κέρδη από τις πολεμικές προμήθειες και τα πολεμικά δάνεια, δεν είναι ουδετερότητα. Είναι ένα υποκριτικό πέπλο για να καλύψει τα εγκλήματα των χωρών. Ούτε και είναι αρκετή η ένταξη στους αστούς πασιφιστές, που προκηρύσσουν την ειρήνη μεταξύ των εθνών, ενώ παράλληλα βοηθούν να διαιωνίζεται ο πόλεμος μεταξύ των τάξεων, αυτός ο πόλεμος που στην πραγματικότητα βρίσκεται στη βάση όλων των άλλων πολέμων.

Σε αυτό τον πόλεμο των τάξεων είναι που πρέπει να επικεντρωθούμε και σ’ αυτό το πλαίσιο τον πόλεμο ενάντια στις ψευδείς αξίες, ενάντια στους κακούς θεσμούς, ενάντια σε όλες τις κοινωνικές θηριωδίες. Αυτοί που εκτιμούν την επείγουσα ανάγκη για συνεργασία σε μεγάλους αγώνες, πρέπει να αντιταχθούν στη στρατιωτική προετοιμασία που επιβάλλεται από το κράτος και τον καπιταλισμό για την καταστροφή των μαζών. Πρέπει να οργανώσουν την προετοιμασία των μαζών για την ανατροπή τόσο του καπιταλισμού, όσο και του κράτους. Οι εργάτες χρειάζονται βιομηχανική και οικονομική προετοιμασία. Μόνο αυτό οδηγεί στην επανάσταση από τη βάση, ενάντια στη μαζική καταστροφή από την κορυφή. Αυτό και μόνο οδηγεί στον αληθινό διεθνισμό της εργατιάς ενάντια στη γερμανική Αυτοκρατορία (Kaiserdom), το Βασίλειο (Kingdom), τη διπλωματία, τις στρατιωτικές συμμορίες και τη γραφειοκρατία. Αυτό και μόνο θα δώσει στους ανθρώπους τα μέσα να βγάλουν τα παιδιά τους από τις φτωχογειτονιές, από τα κάτεργα και τα εργοστάσια βαμβακιού. Αυτό και μόνο θα τους επιτρέψει να ενσταλάξουν στην επόμενη γενιά ένα νέο ιδανικό αδελφοσύνης, να τους ανυψώσει με το παιχνίδι και το τραγούδι και την ομορφιά· να αναθρέψουν άνδρες και γυναίκες, όχι ρομπότ. Αυτό και μόνο θα επιτρέψει στις γυναίκες να γίνουν οι πραγματικές μητέρες της φυλής, που θα δίνουν στον κόσμο δημιουργικούς άντρες κι όχι στρατιώτες που καταστρέφουν. Αυτό και μόνο οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική ελευθερία και κάνει πέρα κάθε πόλεμο, κάθε έγκλημα και κάθε αδικία.

Έμμα Γκόλντμαν: Προετοιμασια ο δρομος για την παγκοσμια ανθρωποσφαγη

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License