ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟ-ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ CIPOG-EZ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CNI-CIG ΚΑΙ ΤΟΥ EZLN.

Χθες, 24 Μαΐου, βρέθηκαν τα άψυχα σώματά των συντρόφων διαμελισμένα.

post image

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟ-ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ CIPOG-EZ. Επείγουσα ανακοίνωση του CNI-CIG

Με αγανάκτηση και πόνο καταγγέλλουμε σήμερα το νέο ειδεχθές έγκλημα εναντίον των συντρόφων μας του Ιθαγενικού και Λαϊκού Συμβουλίου του Guerrero – Emiliano Zapata (CIPOG-EZ).

Στις 23 Μαΐου, στις 13.30 περίπου, συλλαμβάνονται στην περιοχή της Chilapa του Guerrero οι σύντροφοί μας Bartolo Hilario Morales και Isaías Xanteco Ahuejote. Και οι δύο συμμετείχαν στην Κοινοτική Αστυνομία των κοινοτήτων nahua Tula και Xicotlán – ο πρώτος ως διοικητής – και ήταν μέλη του CIPOG-EZ και του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου. Χθες, 24 Μαΐου, βρέθηκαν τα άψυχα σώματά τους διαμελισμένα. Το ειδεχθές αυτό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία των συντρόφων Lucio Bartolo Faustino και Modesto Verales Sebastián, συμβούλου και εκπροσώπου του CNI-CIG (Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου-Ιθαγενικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης) αντίστοιχα. Για το λόγο αυτό, καταγγέλλουμε την πολιτική τρόμου που εφαρμόζουν οι ναρκο-παραστρατιωτικές ομάδες, με την προκλητική βοήθεια των τριών βαθμίδων της κακής κυβέρνησης, ενάντια στα αδέλφια μας του CIPOG-EZ και σε όλα τα ιθαγενικά εδάφη του Μεξικού. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτουργός αυτού του φοβερού εγκλήματος ήταν η ομάδα Paz y Justicia, που συνδέεται με την Ardillos, η οποία με τη σειρά της στηρίζεται στη συνενοχή του Ομοσπονδιακού Στρατού. Οι ιθαγενείς λαοί, εθνότητες, φυλές και γειτονιές αντιστεκόμαστε όχι μόνο ενάντια στα μεγα-προγράμματα μέσω των οποίων τα αφεντικά της εξουσίας υφαρπάζουν τη φύση και τη γη, αλλά και ενάντια στο θάνατο, το φόβο και την απόγνωση που επιβάλλουν σε ολόκληρη τη χώρα οι ένοπλες ομάδες τους. Είτε φορούν τη στολή των Rojos, των Ardillos είτε των κατασταλτικών δυνάμεων της κακής κυβέρνησης η εξουσία του χρήματος και η φιλοδοξία να αποκομίσουν όλο και περισσότερα κέρδη από τα βάσανα του λαού, τούς καθιστά ίδιους. Η οικοδόμηση της ειρήνης και της αυτονομίας για τους λαούς της Chilapa και ολόκληρης της περιοχής, είναι ο ορίζοντας για τον οποίο αγωνίστηκαν οι δολοφονημένοι από το νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό αδελφοί μας. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να αγωνίζονται οι σύντροφοί μας. Γιατί ο σπόρος τους φυτρώνει στην αποφασιστικότητα των λαών μας, που μαζί με τη μητέρα γη, δεν υποτασσόμαστε, δεν ξεπουλιόμαστε, δεν παραδινόμαστε στη μάχη που δίνουμε για να μην εξαφανιστούμε από την ιστορία μέσα σε ένα σκηνικό ολικής καταστροφής. Θα δυναμώσουμε τον αγώνα τους , το λόγο τους και την αποφασιστικότητά τους για να μείνει στη συλλογική συνείδηση όσων ονειρευόμαστε και παλεύουμε για ένα καινούργιο κόσμο.

Απαιτούμε: Να σταματήσει η καταστολή εναντίον του CIPOG-EZ.Δικαιοσύνη για τους αδελφούς μας Bartolo Hilario Morales, Isaías Xanteco Ahuejote, Bartolo Faustino και Modesto Verales Sebastián.Δικαιοσύνη για τους αξιοπρεπείς λαούς του Guerrero.

Με εκτίμηση Μάιος 2019 Για την ολική ανασυγκρότηση των λαών μας Ποτέ Πια ένα Μεξικό χωρίς Εμάς Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης

 

https://spithazapatista.home.blog/2019/05/30/na-stamatise-o-polemos-tvn-narkoparastriwtikwn/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License