Ψυχολογικές επιχειρήσεις

Βασικές αρχές ψυχολογικών επιχειρήσεων όπως διδάσκονται στις κρατικές στρατιωτικές σχολές

Οι βασικές αρχές των ψυχολογικών επιχειρήσεων όπως διδάσκονται στις κρατικές στρατιωτικές σχολές, σε περιόδους πολέμου και "ειρήνης". Το εγχειρίδιο με τα παραρτήματά του πραγματεύεται με τη γνωστή στρατιωτική ταξινόμηση τα είδη και τις μεθόδους ψυχολογικών επιχειρήσεων με σκοπό την υπονόμευση, την αποδυνάμωση, τη δημιουργία έριδας και την πτώση ηθικού του αντίπαλου στρατοπέδου.

Περιγράφονται όλες οι τακτικές που αντιμετωπίζει καθημερινά αλλά και εφαρμόζει (ή θάπρεπε) ένα επαναστατικό κίνημα στο πλαίσιο του κοινωνικού πολέμου.

Στις σελίδες του θα αναγνωρίσουμε όχι μόνο κρατικές αλλά και παρακρατικές τακτικές προπαγάνδας ή "μαύρης προπαγάνδας", στις περισσότερες περιπτώσεις πασιφανείς και χοντροκομμένες, σε άλλες πιό επιτηδευμένες και συγκαλυμμένες.

Το εγχειρίδιο δεν αναφέρεται πουθενά στο διαδίκτυο αφού τον καιρό που γράφτηκε, ο πολύς κόσμος τουλάχιστον, δεν είχε επαφή μ'αυτό. Οι βασικές αρχές Ψ.Ε. που περιγράφονται ωστόσο είναι συχνότατες στο διαδίκτυο, είτε σε ιστοσελίδες παραπληροφόρησης και στη λεγόμενη "μπλογκόσφαιρα" είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίστοιχες τακτικές των μυστικών υπηρεσιών που διδάσκονται στα ανάλογα σεμινάρια εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο, αξιοποιώντας στο έπακρο την πληροφόρηση που έχουν στη διάθεσή του, συντάσσοντας το ομαδικό ή ατομικό προφίλ του στόχου τους και προσαρμόζοντας ανάλογα τη στρατηγική τους. Οι αρχές πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι αυτές που περιγράφονται στο εγχειρίδιο.

Σημαντική θεωρώ τη δραστηριοποίησή μας σαν επαναστάτες/τριες στο ξεσκέπασμα και στην ευθεία σύγκρουση με τέτοιες τακτικές, την περιφρούρηση του κινήματός μας και τελικά, την επικράτηση της αλήθειας έναντι των αφηγημάτων με τα οποία βομβαρδίζονται οι καταπιεσμένοι στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων που διεξάγονται σε βάρος τους.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License