Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας από την Σίλβια και την Άννα στις φυλακές Άκουιλα της Ιταλίας

Βρισκόμαστε εδώ και περίπου δύο μήνες κλεισμένες στην πτέρυγα AS2 γυναικών της Aquila, οι συνθήκες κράτησης είναι πλέον γνωστές, εδώ και έξω από τα τείχη, οι οποίες είναι αντίστοιχες με αυτές των συνθηκών 41bis. [..]

Βρισκόμαστε εδώ και περίπου δύο μήνες κλεισμένες στην πτέρυγα AS2 γυναικών της Aquila, οι συνθήκες κράτησης είναι πλέον γνωστές, εδώ και έξω από τα τείχη, οι οποίες είναι αντίστοιχες με αυτές των συνθηκών 41bis. Είμαστε πεπεισμένες ότι δε μπορούμε και δεν θέλουμε να ζητήσουμε καμία βελτίωση των συνθηκών, κι αυτό όχι μόνο για τους αντικειμενικούς και δομικούς λόγους που σχετίζονται με την κίτρινη πτέρυγα όπου βρισκόμαστε (πρώην 41bis). Ολόκληρη η φυλακή προορίζεται αποκλειστικά για το καθεστώς 41bis, οπότε το να ζητήσουμε απλά λίγο καλύτερες συνθήκες για την πτέρυγά μας δεν μας φαίνεται καλή ιδέα, δεδομένου ότι λίγα μέτρα από εδώ υπάρχουν ακόμα χειρότερες συνθήκες και πολλά άτομα βασανίζονται εδώ και χρόνια μαζεύοντας πειθαρχικά παραπτώματα και ποινές. Σε αυτό προστίθεται και η αδέξια προσπάθεια του DAP (Σωφρονιστική Υπηρεσία) να τραβήξει στα άκρα την κατάσταση με την δημιουργία μιας μικτής αναρχο-ισλαμιστικής πτέρυγας στην οποία απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ των κρατουμένων της ίδιας πτέρυγα, μια διαρκής απομόνωση. Υπάρχουν συνθήκες φυλακής, κοινής ή ειδικού καθεστώτος, ακόμα χειρότερες από αυτές εδώ στην Άκουιλα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε σε αυτό που μας επιβάλλουν εδώ.

Από τώρα και στο εξής εμείς δε ξανατρώμε από αυτό το ψωμί.Σήμερα, στις 29 Μαίου ξεκινάμε απεργία πείνας ζητώντας τη μεταγωγή μας από αυτή τη φυλακή και το κλείσιμο αυτής της τραγικής πτέρυγας.

Silvia και Anna

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License