ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Στις 31 Μαΐου, περίπου στη 1μιση το βράδυ, παρκάροντας τη μηχανή μου στη γωνία Σολωμού και Σπυρίδωνος Τρικουπη, "έκανα το λάθος" να διασχύσω την πλατεία Εξαρχείων. Καθώς περπατούσα, 6 ναρκέμποροι που στέκονταν έξω από το "διπλό καφέ", με πλησίασαν ρωτώντας με αν θέλω χόρτο ή κόκα. Ενώ συνέχισα να προχωράω χωρίς να απαντάω στις ερωτήσεις τους, εκείνοι άρχισαν να με ακολουθούν και να με ρωτάνε επιθετικά "τι θέλεις εσύ εδώ;". Συνεχίζοντας να προχωράω και απαντώντας τους πως δεν θέλω τίποτα, ένας από αυτούς με πλησίασε τραβώντας μου τον ώμο και με έσπρωξε ξαναρωτώντας "τι δουλεία έχεις εδώ ρε και γιατί περνάς από δω;". Πιάνοντας τα χέρια του συγκεκριμένου στην προσπάθεια μου να αμυνθώ, με πλησίασαν και οι υπόλοιποι 5 ναρκέμποροι, οι οποίοι άρχισαν να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο μου το σώμα. Η άμεση επέμβαση 8 συντρόφων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση οπισθοχώρηση των ναρκέμπορων, οι οποίοι απείλησαν με πιστόλι στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Η δημοσιοποίηση αυτή δεν αφορά την "προσωπική" κατάθεση ενός "μεμονωμένου" περιστατικού, αλλά τη συνέχεια μιάς σειράς περιστατικών αντικοινωνικής βίας που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά μέσα στη γειτονιά των Εξαρχείων. Περιστατικά, τα περισσότερα των οποίων μένουν στην αφάνεια και το σκοτάδι, ενισχύοντας τη σιωπή και το φοβό που έχει επιβάλει η εξουσιαστική βία των ναρκοσυμμοριών. Σκιαγραφούν εντέλει, την γενικότερη συνθήκη που επικρατεί, τον συνολικό σχεδιασμό για την "ανάπλαση" των Εξαρχείων και την μετατροπή τους σε πεδίο ασύστολης κερδοφορίας από το παρακρατικό σύμπλεγμα των ναρκομαφιών. Σκιαγραφούν, την επιχειρούμενη επιβολή μιας συνθήκης τρομοκρατίας, τόσο απέναντι στους κατοίκους, όσο και απέναντι στο κίνημα. 

Δεν θα αφήσουμε αμαχητί τους μαφιόζους, τις κάθε λογής αντικοινωνικές συμμορίες και το κράτος να επιβληθούν και να κυριαρχήσουν στο δημόσιο χώρο. Ο αγώνας για τα Εξάρχεια της μαχητικής αντίστασης, της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης, της συνύπαρξης των διαφορετικών και των κοινών αγώνων ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών οφείλει, μπορεί και θα περάσει από πάνω τους. 

ΠΙΣΩ ΜΑΦΙΟΖΟΙ - ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ  

Αντώνης Γ. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License