[Θεσσαλονίκη] Δράσεις ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του Ισπανικού και του Ιταλικού κράτους


post image

Παρεμβάσεις με τρικάκια και σπρέι, στο Ισπανικό προξενείο με αφορμή την πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση στην Ισπανία και στις ιταλικές εταιρείες Aprillia και Benetton, με αφορμή την κατασταλτική επιχείρηση Προμηθέας στην Ιταλία

Ισπανία:

Στις 13/5 πραγματοποιείται στην Ισπανία νέα κατασταλτική επιχείρηση. Μια διμοιρία μαζί με τον 21ο τομέα της περιφερειακής ταξιαρχίας πληροφοριών της Μαδρίτης (που ειδικεύεται στην κατασκοπεία και στο ‘κυνήγι’ αναρχικών) εισέβαλε σε σπίτια και στο αναρχικό στέκι La Emboscada, καθώς υπήρχε ένταλμα σύλληψης για δυο άτομα με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Η επιχείρηση διήρκεσε 6 ώρες και οι μπάτσοι έψαξαν ρούχα, ατζέντες, ημερολόγια, σημειωματάρια, σημειώσεις σε βιβλία, υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κάρτες μνήμης, στικάκια, κινητά, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, οικοδομικά εργαλεία, αυτοκόλλητα, ραφτά, μπλούζες M.A.L.P., αφίσες και προπαγανδιστικό υλικό σε σχέση με το G20. Οι σύντροφοι έμειναν 32 ώρες υπό κράτηση και καθόλη τη διάρκεια σύντροφοι και συντρόφισσες έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Ιταλία: Υπόθεση ‘Προμηθέας’

Στις 21/5 το πρωί, ξεκίνησε η κατασταλτική επιχείρηση Προμηθέας από τους ROS (ομάδα των carabinieri), κατά την οποία συνελήφθησαν 3 άτομα. O Robert στη Modena, o Beppe στη Ferrara και η Natasha στο Bordeaux. Η κατηγορία και για τους τρεις είναι ‘’επίθεση με σκοπό την τρομοκρατία’’, για τρία παγιδευμένα δέματα που στάλθηκαν τον Ιούλιο του 2017 στους Rinaudo, Sparagna (Εισαγγελείς από το Τορίνο, που ασχολούνται χρόνια με κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον αναρχικών, ενώ πιο συγκεκριμένα ο Sparagna έχει ασχοληθεί και με την Scripta Manent) και στον Santi Consolo, πρώην διευθυντή του DAP (τμήμα σωφρονιστικής διοίκησης) στη Ρώμη.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις που εξαπολύουν τα κράτη απέναντι στους αρνητές τους, σε όσους παρεκκλίνουν, σε όσους ροκανίζουν τα θεμέλια τους δεν αποτελούν κάτι ξένο, κάτι μακρινό. Αντιθέτως, συνιστούν μεγάλο κομμάτι του πολέμου που μαίνεται στο εδώ και στο τώρα.

Από την άλλη μεριά όμως, όλες μας οι κινήσεις οφείλουν να συνηγορούν προς το δρόμο της ελευθερίας.

Στο δρόμο εκείνο που θα συγκρουστούμε συνολικά ενάντια σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε μας εξουσιάζει, στο δρόμο εκείνο που θα στοιχειώσουμε την κοινωνική ειρήνη τους και θα γίνουμε οι χειρότεροι εφιάλτες τους, στο δρόμο εκείνο που θα δούμε την ολική ισοπέδωση του κάθε κελιού/κλουβιού.

Ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, ενάντια στο κυνήγι μαγισσών ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ BEPPE, ROBERT KAI NATASHA

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΚΑΘΕ ΠΛΕΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 *Στις 29/5 οι αναρχικές συντρόφισσες από την Ιταλία Anna και Silvia, κρατούμενες στην φυλακή της L’Aquila, ξεκίνησαν απεργία πείνας με αιτήματα την άμεση μεταφορά τους από την συγκεκριμένη φυλακή, όπου κρατούνται στον τομέα υψίστης ασφαλείας AS2, καθώς και την αναστολή της λειτουργίας του. Σε ένδειξη αλληλεγγύης και άλλοι αναρχικοί σύντροφοι, οι Ghespe, Stecco, Giovanni, Alfredo και Marco, αιχμάλωτοι στις ιταλικές φυλακές, ξεκίνησαν επίσης απεργία πείνας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ SYLVIA

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ GHESPE, STECCO, GIOVANNI, ALFREDO KAI MARCO

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.net

saekm.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License