Ενημέρωση για τη δίκη στις 11 Ιουνίου - Αντιφασιστική Μοτοπορεία (30.09.12)


Εδώ και πάνω από 7 χρόνια αναμένουμε να δικαστούμε για την πολιτική επιλογή μας να συμμετέχουμε μαζί με δεκάδες συντρόφους στην αντιφασιστική μοτοπορεία του 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και της πλατείας Αμερικής. Η μοτοπορεία ως μια από τις δράσεις του αντιφασιστικού αγώνα, με αντιεξουσιαστικά χρακτηριστικά, είχε ως στόχο το μπλοκάρισμα των φασιστών της Χρυσής Αυγής αλλά και την κοινωνική ανάδειξη της συμβολής του κράτους στο προμοτάρισμα και την συγκρότηση των παρακρατικών συμμοριών.Προτεραιότητα στη κρατική ατζέντα ήταν τα πογκρόμ κατά μεταναστών από φασίστες και μπάτσους, η άγρια καταστολή συγκεντρώσεων και πορειών από τους δολοφόνους των Δέλτα και ΜΑΤ, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι ξυλοδαρμοί, οι βασανισμοί, η διαφήμιση και οι πλάτες στη χρυσή αυγή. Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά μέσα σε μια συνθήκη οικονομικής και κοινωνικής σκλαβιάς, σε ένα πλαίσιο κοινωνικής εξαθλίωσης.

Για την επιλογή μας να αντιτεθούμε σε αυτή τη βαρβαρότητα, όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε δικαστήρια τα οποία συνεχώς αναβάλλονται, παρατείνοντας έτσι τη δικαστική μας ομηρία. Βρισκόμαστε σε αίθουσες γεμάτες από μπάτσους πρώην Δέλτα και φίλων τους, μέσα σε ατμόσφαιρα εχθρική και απειλητική. Σαν να μην αρκούν όλα αυτά είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε και την εξέλιξη μιας σχέσης αγάπης μεταξύ της έδρας και του Πλεύρη, συνήγορο κάποιων από τους μπάτσους που έχουν έχουν κληθεί ως κατηγορούμενοι σε αυτό το δικαστήριο. Στην τελευταία δίκη των μπάτσων, η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα του Πλεύρη και της ομάδας του και απέβαλε την πολιτική αγωγή για το μεγαλύτερο μέρος των παθόντων.

Το δικαστήριο για την υπόθεση των βασανιστηρίων στους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας στις 30/09/2012, είχε οριστεί για τις 11 Ιουνίου 2019.Έπειτα από πρόσφατη σχετική ανακοίνωση, πληροφορηθήκαμε ότι το πρωτοδικείο Αθηνών αναστέλλει τη λειτουργία του, λόγω των πρόσφατων εκλογών, μέχρι τις 14 Ιούνη. Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο ματαιώνεται και θα αναμένουμε καινούργια κλήση με νέα ημερομηνία.

Η άρνηση τους να πραγματοποιήσουν αυτή τη δίκη μπορεί να οδηγήσει στη παραγραφή των εγκλημάτων των μπάτσων. Στη παραγραφή των βασανιστηρίων που υπεστήκαμε που αν την καταφέρουν θα χει γίνει μόνο στα δικά τους κιτάπια. Όσο και να προσπαθούν δικαστικοί μηχανισμοί και κράτος, να απαξιώσουν ένα γεγονός που προκάλεσε κοινωνική κατακραυγή, σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν τα καταφέρνουν. Η προσπάθεια να ξεχαστεί η αντιφασιστική μας δράση που ένωσε πολλούς αγωνιστές και απέτρεψε περισσότερες δολοφονικές επιθέσεις, θα βρίσκει ανάχωμα την επαναστατική μας μνήμη.

Με ή χωρίς δικαστήρια το ραντεβού είναι στους δρόμους.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους του αγώνα μέχρι την κοινωνική και ταξική και απελευθέρωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 

ΥΓ: Στις 15 Ιούλη 2019 θεωρητικά ξεκινάει το δικαστήριο των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση πιο κοντά στην ημερομηνία και με κάλεσμα ανοιχτής διαδικασίας.

Συνέλευση κατηγορουμένων για την υπόθεση της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30/09/12

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License