Παρέμβαση για το «δυναμικό» μέλλον που χτίζουν πρυτάνεις και υπουργοί στο Π.Θ.

Κανένα «δυναμικό» τους μέλλον δεν είναι το μέλλον που συμφέρει τις ζωές μας. Καμιά ανοχή σε όσους παίζουν με τις σπουδές και τις ζωές μας.

post image

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με σπρέι στη σχολή Γεωπονικού του Π.Θ., σχετικά με την επικείμενη ημερίδα που διοργανώνεται από τον ενιαίο σύλλογο διδασκόντων και τις πρυτανικές αρχές του Π.Θ. με τίτλο «Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρό παρόν – Δυναμικό μέλλον» και κεντρικούς ομιλητές τον υπουργό παιδείας Γαβρόγλου και το βουλευτή και τομεάρχη παιδείας της ΝΔ Κέλλα. Η ημερίδα διοργανώνεται για 10 το πρωί της Τρίτης 11 Ιούνη στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στο Φυτόκο (Βόλος) και αφορά την παρουσίαση του «νέου» Π.Θ., των νέων πρυτανικών αρχών και προέδρων τμημάτων αλλά και τον «σχεδιασμό» όλων αυτών για το μέλλον…μας.

Με αυτή την ημερίδα επικυρώνεται – γιορτάζεται, από πρυτάνεις, υπουργούς, καθηγητές, με τον πιο εύστοχο τρόπο η διάλυση της παιδείας, η συγχώνευση των τμημάτων και σχολών, η ανάδειξη των κρατικών πανεπιστημίων σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι επενδύσεις εταιρειών μέσα στις σχολές σε ερευνητικά και άλλα προγράμματα, οι συνεργασίες με το στρατό και τα προγράμματα σπουδών βάσει των επιταγών του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, για τους εκάστοτε φορείς διαχείρισης της κυβερνητικής εξουσίας αποτελούν «έργο» – επίτευγμα. Το «δυναμικό» μέλλον που οραματίζεται ο κάθε Γαβρόγλου για εμάς είναι η υποτίμηση της εκπαιδευτικής αξίας των σπουδών μας, καθώς ταυτόχρονα επικυρώνεται η λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ως πηγές κέρδους.

Οι ημερίδες και οι «φιέστες’ τους απευθύνονται σε υπουργούς, πρυτάνεις, καθηγητές και εταιρείες που κάνουν τις σπουδές μας μαγαζί.

Η δική μας δράση και λόγος απευθύνονται στον κόσμο που σπουδάζει, στον κόσμο που επιθυμεί ζωή με αξιοπρέπεια και όχι ζωή σαν ρομποτάκι κουρδισμένο να λειτουργεί προς όφελος αυτών που εξουσιάζουν τις ζωές και το μέλλον μας.

Κανένα «δυναμικό» τους μέλλον δεν είναι το μέλλον που συμφέρει τις ζωές μας.

Καμιά ανοχή σε όσους παίζουν με τις σπουδές και τις ζωές μας.

Ανθός – Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License