Χιλή: Ανακοίνωση των κρατουμένων απ' τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας

Ανακοίνωση λήξης της απεργίας πείνας και συνέχισης της κινητοποίησης των κρατουμένων απ' τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας, ενάντια στην τροποποίηση του νόμου 321.

Ανακοίνωση λήξης της απεργίας πείνας και συνέχισης της κινητοποίησης των κρατουμένων απ' τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας, ενάντια στην τροποποίηση του νόμου 321.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Μάη, λήγουμε την απεργία πείνας έπειτα από 14 μέρες. Την ξεκινήσαμε 23 κρατούμενοι στα μπουντρούμια του τομέα 3H, στα βόρεια αυτής της πτέρυγας, και τις μέρες που ακολούθησαν μετά την έναρξη της απεργίας είδαμε τη συμμετοχή και άλλων τομέων, φτάνοντας συνολικά στα 32 άτομα, ως μια σαφέστατη διακήρυξη της εναντίωσής μας προς την αποδοχή της τροποποίησης του Νομοθετικού Διατάγματος υπ' αριθμόν 321, που αφορά την υφ' όρων κράτηση.

Πιστεύουμε πως ο αγώνας αυτός απαιτεί την προσοχή, την ανάλυση και την αφοσίωση από όλους τους συνειδητοποιημένους κρατουμένους, όπως επίσης κι απ' τις οικογένειές τους, τις οργανώσεις τους και τους ανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν τη φυλακή ως ένα εργαλείο πειθάρχησης το οποίο πρωτίστως στοχεύει να εγκληματοποιήσει τη φτώχεια, και το οποίο στηρίζεται από ένα ακόμη πιο καταπιεστικό νομικό πλαίσιο που στοχεύει να διατηρεί την κοινωνική τάξη για χάρη των κυρίαρχων αυτής της χώρας.

Ως μέρος της εγχώριας κινητοποίησης των κρατουμένων και όσων μας συντροφεύουν και μας στηρίζουν ενάντια σε αυτή την άθλια τροποποίηση, κηρύττουμε μια κατάσταση διαρκούς κινητοποίησης, καθότι είναι η σιωπή, όπως και η συνενοχή των πολιτικών όλων των αποχρώσεων που συμμετέχουν στο Κονγκρέσο, των δικαστών και των δικηγόρων που βγάζουν λάδι το Κράτος ως ολότητα υπό τη διακυβέρνηση του Sebastián Piñera, οι οποίοι, πίσω απ' τις πλάτες των απλών ανθρώπων, χρησιμοποιούν τη νομιμότητα σε αντιδιαστολή με τις συμφωνίες και τα θεμελιώδη διατάγματα του ίδιου τους του νόμου, τον οποίον και υποτίθεται υπερασπίζονται.

Συνεχίζουμε την κινητοποίηση, πλέον με τη μορφή της παράλυσης δραστηριοτήτων, παρέα με όλες τις πτέρυγες CAS, και καλούμε όλους/ες τους/τις κρατούμενους/ες στη Χιλή να ενδυναμώσουν χώρους ενότητας και συνεργασίας, ώστε να κερδίσουμε την ελευθερία μας, διασώζοντας την αξιοπρέπειά μας ως άνθρωποι, και επίσης δίνοντας τη δυνατότητα να επιστρέψουμε και να ζήσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, μακριά απ' τους τοίχους και τα κάγκελα όπου έχουμε βρεθεί για τόσα χρόνια.

Η αλληλεγγύη ας μην είναι απλά μια λέξη!

Οι κρατούμενοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση

Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας

Σαντιάγο, Χιλή

30 Μάη 2019

*

Πρωτότυπη πηγή στα Ισπανικά

Μεταφρασμένη πηγή στα Αγγλικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License