[Γιάννινα] έργα & ημέρες του παρακρατικού νεοναζί Αριστοτέλη Δημητριάδη

Μαζική αφισοκόληση και μοίρασμα προκήρυξης το πρωϊνό του Σαββάτου 08/06/19 - ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

post image

Το πρωϊνό του Σαββάτου 08/06/19 δεκάδες αντιφασίστ(ρι)ες περπατήσαμε για πάνω από 2 ώρες τις κεντρικές οδούς της πόλης μας κολλώντας αφίσες και μοιράζοντας προκηρύξεις. Πραγματοποιήσαμε στάση στην ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, μέλος της οποίας είναι το ξενοδοχείο του Αριστοτέλη Δημητριάδη. Είμαστε σε εγρήγορση. ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ. Ακολουθεί το κείμενο και η αφίσα.

έργα & ημέρες του παρακρατικού νεοναζί ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Στις 17 Μάρτη του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα ρατσιστική επίθεση με σιδηρογροθιές σε παρέα ανήλικων προσφύγων. Οργανωτής της επίθεσης ήταν ο Αριστοτέλης Δημητριάδης, που εικονίζεται σε τούτη την προκήρυξη. Υπό τις διαταγές του είχε ακόμα 4 ανήλικους δράστες. Η επίθεση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε σε κενό χρόνο, ούτε ήταν η πρώτη. Ο Αριστοτέλης αποδείχθηκε μέχρι τώρα ένας ακούραστος υπάλληλος του ελληνικού παρακράτους. Στις 17/11/2017 στη Γιορτή Τσίπουρου στο χωριό της Βίτσας απείλησε με μαχαίρι χωριανούς και αντιφασίστες οπαδούς του Π.Α.Σ. Γιάννινα, πριν βάλει τα πόδια στην πλάτη. Στα τέλη Ιούλη- αρχές Αυγούστου 2018 στην Κόνιτσα, κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου «Border Crossing» για ανθρωπολογία, την εθνογραφία και τη λαογραφία στα Βαλκάνια, επιτέθηκε με ναυτική φωτοβολίδα στην εστία τραυματίζοντας μια συμμετέχουσα. Στις 20/10/2018 επιτέθηκε με μαχαίρι στον κονιτσιώτη αριστερό καθηγητή λαογραφίας Β. Νιτσιάκο, διοργανωτή του θερινού σχολείου. Λίγο αργότερα είχε παρευρεθεί στην κηδεία του έτερου ακροδεξιού/πωλητή νοτιοαλβανικής κάνναβης Κ. Κατσίφα[1] κουβαλώντας μάλιστα στις πλάτες του το πτώμα, δείγμα των στενών δεσμών του με τον βούρκο του ελληνικού παρακράτους.

Όταν βρίσκει χρόνο από τις φασιστοδραστηριότητές του ο Αριστοτέλης διατηρεί τον υπερπολυτελή ξενώνα Gamila Rocks στην Αρίστη Ζαγορίου. Ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών/επισκεπτών είναι υπήκοοι Ισραήλ και ο Δημητριάδης, όπως κάθε σωστός φασίστας, μπροστά στα φράγκα κάνει γερές εκπτώσεις στις εθνικοσοσιαλιστικές του ιδέες.

Το κάθαρμα αυτό εδώ και αρκετό καιρό έχει βρει θαλπωρή στη ζεστή αγκαλιά της εκκλησίας και των ακροδεξιών της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας, η οποία εδώ και χρόνια λειτουργεί ως το συντονιστικό κέντρο των δράσεων του ελληνικού επεκτατισμού στο έδαφος της νοτίου Αλβανίας. Η πιο δημοφιλής και σεβάσμια μορφή της κωμόπολης είναι ο σκατόψυχος μητροπολίτης Σεβαστιανός (1922-1994). Από τον λόγο του το 1967 στην τελετή για την χειροτόνηση του προκύπτει πως η επιλογή του για τη θέση του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης δεν έγινε με θεολογικά αλλά με ιμπεριαλιστικά κριτήρια. Ο αρχιτράγος ήταν λοιπόν σαφής εξαρχής: "...Κατά την στιγμήν αυτή καθ' ην το πρώτον ανέρχομαι τον θρόνο τούτον, η σκέψις μου στρέφεται... προς τους αλύτρωτους αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου, τους στενάζοντας υπό τον ζυγόν της πικράς δουλείας, διά να τους διαβεβαιώσωμεν ότι όχι μόνο αι προσευχές μας θα τους συνοδεύουν καθημερινώς, αλλά και παν το δυνατόν θα πράξωμεν, όπως λυτρωθούν των δεσμών της δουλείας…"[2]. Μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μ.Α.Β.Η[3]. άλλωστε είχε δηλώσει κάποτε με απόλυτη ειλικρίνεια πως «Ήμασταν όλοι παιδιά του Σεβαστιανού»[4].

Άξιος συνεχιστής του έργου του Σεβαστιανού είναι ο σημερινός μητροπολίτης Ανδρέας. Ο Ανδρέας πολλές φορές στο παρελθόν καλοδέχτηκε στο χωριό της Κόνιτσας τους καρπαζοεισπράκτορες του ανύπαρκτου πλέον πυρήνα της Χρυσής Αυγής Ιωαννίνων. Άλλωστε η σχέση του με τη νεοναζιστική γκρούπα είναι γνωστή από τα λόγια του ίδιου του Ν. Μιχαλολιάκου. Σε συνάντησή του με φίλους της Χ.Α. ο Μιχαλολιάκος είχε απαριθμήσει τους μητροπολίτες της αρεσκείας του: “Αυτοί που είναι διαμάντια στην Εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις, είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε...”[5]. Ο Ανδρέας, ως γνωστόν, πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις… χριστιανικής αγάπης και αδελφοσύνης, όπως η τελετή εορτασμού της μάχης της Κόνιτσας στις 25/12/1947 στην οποία «πατάχθηκε ο κομμουνιστοσυμμοριτισμός». Σε αυτό το περιβάλλον, με τη φασιστική χλωρίδα/ πανίδα του, προσαρμόστηκε γρήγορα και το ασπόνδυλο Άρης Δημητριάδης. Οι πολυάριθμες φασιστομαλακίες του ουδέποτε ενόχλησαν τις τοπικές αρχές της Κόνιτσας ή των Ιωαννίνων ως τη στιγμή που θίχτηκαν τα υλικά συμφέροντα των αφεντικών της περιοχής.

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά, παρά το σαφή ακροδεξιό προσανατολισμό της μεγάλης πλειοψηφίας της κονιτσιώτικης κοινωνίας, σε δομές του χωριού αυτού φιλοξενούνται από το 2008 έως σήμερα ανήλικοι πρόσφυγες ή οικογένειες προσφύγων. Τα «αλληλέγγυα» φράγκα των Μ.Κ.Ο. και των ευρωπαϊκών ταμείων αλληλεγγύης είναι γλυκά και οι ντόπιοι παρά τις μισαλλόδοξες ιδέες τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα ρουφάνε με το μπουρί φιλοξενώντας στο χωριό τους μετανάστες από εμπόλεμες περιοχές. Κουπόνια σίτισης, εργολαβίες φύλαξης/ προμήθειας/καθαρισμού, ενοίκια, όλα καταλήγουν στις τσέπες των “αντιρατσιστών” Κονιτσιωτών. Κάπου εκεί το πράγμα για τον Άριστοτέλη στράβωσε. Ο Δημητριάδης με το φασιστοπαρεάκι του επιτέθηκε με σιδηρογροθιές σε ανήλικους πρόσφυγες, οι Μ.Κ.Ο. άρχισαν να αναρωτιούνται στα μίντια αν η Κόνιτσα είναι το κατάλληλο μέρος να μοιράζουν τα φράγκα τους και οι ενδιαφερόμενοι Κονιτσιώτες χέστηκαν πάνω τους πως τα λεφτά μπορεί να μοιραστούν σε άλλες πολιτείες. Ο μέχρι τότε αγαπημένος τους φίλος Αριστοτέλης Δημητριάδης έπρεπε να απομονωθεί. Γι’ αυτό ο Δήμος Κόνιτσας έτρεξε να βγάλει ανακοίνωση καταγγελίας, γι’ αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο χωριό[6], γι’ αυτό διάφοροι θεσμικοί και πανεπιστημιακοί παράγοντες του τόπου θυμήθηκαν να σηκώσουν τις σημαίες του αντιρατσισμού. Οι προηγούμενες επιθέσεις του Δημητριάδη ήταν αδιάφορες για όλους τους υποκριτές του κρατικού “αντιφασισμού”. Δυστυχώς για καθάρματα σαν τον Δημητριάδη κάποιες και κάποιοι σε αυτή την πόλη έχουμε μνήμη. Εδώ και χρόνια βάζουμε τα μυαλά και τα χέρια μας σε δράση με σκοπό η περιοχή μας να μη γίνει σφαγείο και οι φασίστες να παραμένουν φοβισμένοι στις τρύπες τους.

αντιφασίστ(ρι)ες επαγρυπνείτε ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τους προστάτες τους

αντιφασιστική δράση

[1] «Σεσημασμένος για ναρκωτικά ο Κατσίφας», documentonews.gr, 29/10/2018

[2] Απόσπασμα από τον λόγο του μητροπολίτη Σεβαστιανού στην τελετή ενθρόνισής του.

[3] Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου ήταν παραστρατιωτική εθνικιστική οργάνωση που στις 10/4/1994 μπούκαρε στην Αλβανία και επιτέθηκε σε στρατόπεδο νεοσυλλέκτων του αλβανικού στρατού δολοφονώντας έναν λοχαγό κι έναν στρατιώτη, αρπάζοντας οπλισμό. Η δράση τους δημιούργησε τεράστια ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι παραστρατιωτικοί προστατεύτηκαν από τις ελληνικές αρχές και ουδέποτε καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους. Στον επικεφαλής Γιώργο Αναστασούλη πρόσφερε άλλοθι ο τότε αρχηγός του «Ελληνικού Μετώπου» Μάκης Βορίδης.

[4] Σταύρος Τζίμας, “Στον Αστερισμό του Εθνικισμού- Αλβανία και Ελλάδα στη μετα-Χοτζα εποχή”, σελ 140-143, εκδόσεις Επίκεντρο

[5] Οι σχέσεις με την Εκκλησία: «Ο λεβέντης μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, που πλήρωνε το γραφείο μας», tanea.gr, 13/12/2013

[6] Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο η δημοτική αρχή, typos-i.gr, 27/3/2019

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License