ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΩΦΙΣΣΩΝ SILVIA ΚΑΙ ANNA ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ACQUILA ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΩΦΙΣΣΩΝ SILVIA ΚΑΙ ANNA ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ACQUILA ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΩΦΙΣΣΩΝ SILVIA ΚΑΙ ANNA ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ACQUILA ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.

Στις 7 Φλεβάρη του 2019 οι κατασταλτικές δυνάμεις του ιταλικού κράτους επιχειρούν και πετυχαίνουν μετά από περίπου 36 ώρες πολιορκίας την εκκένωση της κατάληψης «Αsilo Occupato» στο Τορίνο.

Η κατάληψη «Αsilo Occupato» αποτελούσε μια εστία αντίστασης και αγώνα τα τελευταία 24 χρόνια πρωτοστατώντας σε πλήθος κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Ενάντια στις εξώσεις και τις αναπλάσεις των παλιών εργατικών συνοικιών του Τορίνο, ενάντια στα τρένα υψηλής ταχύτητας (NO TAV), ενάντια στα κέντρα κράτησης που είχε δημιουργήσει το ιταλικό κράτος προκειμένου να "διαχειριστεί" τις μεταναστευτικές ροές.

Η αστυνομία εμφανίστηκε όχι μόνο για την εκκένωση του Asilo αλλά και για την σύλληψη έξι συντρόφων και συντροφισσών οι οποίοι κατηγορούνται για "ανατρεπτική δράση" (άρθρο 270 bis) που αφορά σε ενέργειες που είχαν γίνει ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των κέντρων κράτησης μεταναστών.

Αυτή τη στιγμή οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες βρίσκονται προφυλακισμένοι/ες υπό καθεστώς ακραίας απομόνωσης και επιτήρησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συναντούν “κοινούς” κρατούμενους, δεν μπορούν να συναντιούνται μεταξύ τους, υφίστανται τη λογοκρισία στην αλληλογραφία τους (όλα τα γράμματα ανοίγονται και διαβάζονται από τους δεσμοφύλακες) και έχουν ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό επισκεπτηρίων.

Πριν από μερικές μέρες στις 29 Μαΐου, στο Δικαστικό Μέγαρο του Τορίνο, εκτυλίχτηκε η πρώτη ακρόαση (video-conference) για την κατάληψη ενός κτιρίου στην οδό Giulio 45. Μέσα από την οθόνη ήταν παρούσα η Silvia, η οποία διάβασε το κείμενο της έναρξης απεργίας πείνας για αυτήν και την Anna, που βρίσκονται κρατούμενες στη φυλακή της Acquila. Αυτός ο αγώνας έχει σαν σκοπό την αντίδραση στις συνθήκες κράτησης τις οποίες αντιμετωπίζουν που είναι πρακτικά σαν αυτές του 41 bis (ειδικές συνθήκες απομόνωσης) και το κλείσιμο της πτέρυγας όπου κρατούνται. Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες Silvia και Anna, σύντροφοι σε διάφορες φυλακές της Ιταλίας (Φεράρα, Φλωρεντία, Aλεσάντρια).

Δύναμη στις απεργούς πείνας.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Νίκη στον αγώνα τους.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License