Τρέχει ο Στουρνάρας 100άρι στο Ρέθυμνο;

Απάντηση στην βράβευση Στουρνάρα από το πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Παρασκευή 31 Μάη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βράβευσε το πρωί τον εκτελεστικό βραχίονα της φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, Γιάννη Στουρνάρα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο εν λόγω τραπεζίτης είχε ανακοίνωση στο συνέδριο Μακροοικονομίας που λάμβανε χώρα σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο. Φοιτητές/τριες και εργαζόμενοι/ες συγκεντρωθήκαμε έξω από το χώρο του συνεδρίου και με συνθήματα, τρικάκια και εικαστικές παρεμβάσεις διαταράξαμε την κανονικότητα του συνεδρίου. Ενός συνεδρίου που γινόταν σε κλειδωμένο αμφιθέατρο και στο οποίο για να συμμετέχεις έπρεπε να δώσεις το αντίτιμο των 350 ευρώ. Στο τέλος της συνεδρίας αποφασίσαμε να δούμε αν ο Στουρνάρας έχει κάνει προπόνηση στο 100άρι. Όντως, στο τρέξιμο μετά αποδοκιμασιών είναι καλά προπονημένος. Αντιλήφθηκε, έστω και για λίγο, πως θα βρίσκει απέναντί του, και σε ό,τι εκπροσωπεί, ανθρώπους που με λόγο και έργα θα αντιτίθενται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που αυτός αντιπροσωπεύει. Αντίθετα, εκκωφαντική είναι, ακόμα και εκ των υστέρων, η σιωπή των ακαδημαϊκών απέναντι στις φιέστες ντροπής που οργανώνει η πρυτανεία Ζώρα και τον στενό εναγκαλισμό του Πανεπιστημίου Κρήτης με το κεφάλαιο και τους τεχνοκράτες του.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License