Τρίτη 18/06 10.00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

“Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν και ο θάνατος είναι πιο κοντά. Έξω απ’ τα κάγκελα, είναι οι φωνές των παιδιών, και το σφύριγμα του τρένου. Τότε τα κελιά γίνονται πιο στενά και πρέπει να σκεφτείς το φως σ’ έναν κάμπο με στάχυα, και το ψωμί στο τραπέζι των φτωχών και τις μητέρες να χαμογελάνε στα παράθυρα, για να βρεις λίγο χώρο να απλώσεις τα πόδια σου. Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου, γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα, το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα, όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος,βρίσκουμε τη φλέβα που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης,χαμογελάμε.”

Την Τετάρτη 12 Ιούνιου και μετά από απαλλοτρίωση σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM η αστυνομία συλλαμβάνει 2 συντρόφους και 1 συντρόφισσα, τους οποίους και συνδέει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα πέρασαν την Πέμπτη 13/06 από εισαγγελέα για να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο. Οι σύντροφοι Γιάννης και Κώστας κατηγορούνται με το κακούργημα της διακεκριμένης ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και η Δήμητρα για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στο κατηγορητήριο τους έχουν προσθέσει και μια σειρά κατηγοριών πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ανεξάρτητα από το πως θα συνεχιστεί το δικαστικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης, εμάς μας αρκεί το ότι η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Γιάννης, σύντροφοι που έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, καρποί κι αυτοί μίας “καλής σοδειάς” συνεπών αγωνιστών, βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους -είτε έχουν σχέση με την υπόθεση, είτε όχι-.

Οι τρείς σύντροφοι πήραν προθεσμία για την «απολογία» τους ως την Τρίτη 18/06 όταν και θα κριθεί το αν θα προφυλακιστούν. Εκείνη τη μέρα, όπως και κάθε μέρα θα στεκόμαστε απέναντι στα δουλικά του κεφαλαίου, μπάτσους και δημοσιογράφους, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν φυλλάδες και κανάλια, απέναντι σε μία ταξική δικαιοσύνη, δίπλα σε όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ, ΜΠΟΥΡΛOΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License