[Ηράκλειο] Βιβλιοπαρουσίαση: Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων | Μπίλλας- Κολέμπας

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου, έχει την τιμή να φιλοξενήσει τους συγγραφείς ενός βιβλίου σταθμού, του "Για την κοινότητα των κοινοτήτων", το Γιώργου Κολέμπα και το Γιάννη Μπίλλα, σε μια βιβλιοπαρουσίαση την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8μμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Οδός Ανδρόγεω 2 ) .

post image

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου, έχει την τιμή να φιλοξενήσει τους συγγραφείς ενός βιβλίου σταθμού, του "Για την κοινότητα των κοινοτήτων", το Γιώργου Κολέμπα και το Γιάννη Μπίλλα, σε μια βιβλιοπαρουσίαση την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8μμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Οδός Ανδρόγεω 2) .

Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα και σε άλλες πόλεις της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την την Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου και την ΕΣΕ Ρεθύμνου (Πα, 20/06, 8μ.μ.) και την κατάληψη Ρόζα Νέρα στα Χανιά (Τε, 19/06, 8μ.μ.). Επίσης, σε επίπεδο Ηρακλείου, είναι μέρος της θεματικής σειράς εκδηλώσεων σε σχέση με τον Κοινοτισμό, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο σχετικό πολιτικό καφενείο την Τετάρτη 19 Ιούνη, στις 8μ.μ. στον κοινωνικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Da.

« Η Κοινότητα των κοινοτήτων αποτελεί πρόταση αυτοθέσμισης των κοινωνιών και των ανθρώπων που δεν αρκούνται στη διαπίστωση ότι για όλα ευθύνεται ο καπιταλισμός και οι τραπεζίτες. Που δεν επιλέγουν τη θυματοποίησή τους και την παθητικότητα. Που αρνούνται τον ιδρυματισμό τους, αναθέτοντας τη λύση στο πολιτικό προσωπικό των κομμάτων της αντιπροσωπευτικής και εξόχως ολιγαρχικής δημοκρατίας. Η Κοινότητα των κοινοτήτων κινείται ενάντια και παράλληλα σε αυτή την αφήγηση, προτείνοντας μια άλλη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας. Το κύτταρο της κοινωνίας που θα αγαπήσουμε έχει στον πυρήνα του την έννοια της κοινότητας με τα νοήματα και τα προτάγματά της. Στη θέση του κεντρικού κράτους, που θα περιορίζεται σιγά σιγά, θα ανθίσουν οι αμεσοδημοκρατικές ομόσπονδες κοινότητες ανθρώπων, έθνη κοινοτήτων και κοινότητες εθνών.»

Η πρόταση που καταθέτουν με το βιβλίο αυτό οι Κολέμπας και Μπίλλας αποτελεί μια δομημένη και ολοκληρωμένη απάντηση στα αδιέξοδα της εποχής μας, ιδιαίτερα και εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου όπου η απαξίωση του πολιτικού συστήματος της αστικής δημοκρατίας, οι οποία εκφράζεται και μέσω της αποχής από την εκλογική διαδικασία έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Σας περιμένουμε λοιπόν με χαρά να συζητήσουμε και να ζυμωθούμε ώστε να βρούμε τους κοινούς μας τόπους για ένα κοινό μέλλον.

Συντροφικά,

Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License