post image

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Κ.Α.Κ.ΤΕ. ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Την Τρίτη 18/6 στις 21:30 μαζευτήκαμε στο χώρο της κατάληψης για μια προγραμματισμένη συνάντηση μας. Στη σχολή βρίσκονταν επίσης και τρεις καθηγητές από την κοσμητεία ο Κ.Μπουντόλος, ο Ι.Μπάγιος και ο Ν.Αποστολίδης, οι οποίοι τη στιγμή που ανοίξαμε ξεκίνησαν επιθετικά να βάφουν το εξωτερικό του χώρου και αφού έβγαλαν την πόρτα με λοστό τη μετέφεραν σε μια αποθήκη. Όπως φάνηκε ήταν κανονισμένο να γίνει η εκκένωση της κατάληψης και δυστυχώς γι'αυτούς ήμασταν κι εμείς εκεί. Προσπαθήσαμε αρχικά να τους απωθήσουμε λεκτικά ενώ παράλληλα καλούσαμε άτομα για στήριξη. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε από μέρους τους με τραμπουκισμούς, απειλές στοχοποίησής μας και καλέσματος μπάτσων. Η ένταση κορυφώθηκε με την άσκηση σωματικής βίας προς τους φοιτητές, συγκεκριμένα σπρωξίματα και αγκωνιές, όταν σταθήκαμε μπροστά τους για να τους εμποδίσουμε. Ένας καθηγητής έπιασε από τον λαιμό φοιτητή, ενώ άλλος πέταξε βίαια κάτω το κινήτο συντρόφου που βιντεοσκοπούσε το συμβάν. Με την άφιξη αλληλέγγυου κόσμου οι καθηγητές αποχώρησαν.

Μετά την πρόσφατη κατάληψη του κυλικείου ΤΕΦΑΑ μια σειρά γεγονότων συμπληρώνουν τα όσα έχει γράψει η ιστορία για αυτή τη σχολή. Ουσιαστικά εδώ και χρόνια με την εκλογική παντοδυναμία της ΔΑΠ και φυσικά την πολιτική απάθεια των φοιτητών, έχει εγκαθιδρυθεί ενα απόλυτα φασιστικό κλίμα. Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν με τις πλάτες των καθηγητών που κοιτάνε να διασφαλίσουν τα οικονομικά και κομματικά συμφέροντά τους. Παράλληλα ανθούν στο χώρο επικερδείς επιχειρήσεις/εργολαβίες με εξευτελιστικούς μισθούς για τους εργαζόμενους/ες ενώ ακόμα πολλές από τις γυμναστικές αίθουσες έχουν δοθεί σε συλλόγους έναντι μεγάλου ενοικίου με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μας από αυτές. Καιρό τώρα οι καθηγητές κλείνουν εσκεμμένα τα μάτια σε μπραβιλίκια και τραμπουκισμούς απο κάθε λογής φασίστα που βρίσκει έυφορο έδαφος να δρά ανενόχλητος, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προστατέψουν και να διατηρήσουν τις ιεραρχικές αναμεταξύ τους θέσεις. Ως αποτέλεσμα της συνολικής κατάστασης δημιουργείται ένα κλίμα ανελευθερίας και φόβου για καθετί το διαφορετικό μέσα στη σχολή.

Φαίνεται πως ένας αυτοοργανωμένος χώρος που εκφράζει ιδέες και πολιτικές θέσεις αντίθετες με το υπάρχον σύστημα, αποτελεί απειλή μέσα σε έναν “αποστειρωμένο” πανεπιστημιακό χώρο σαν το ΤΕΦΑΑ, γι' αυτο και δεχτήκαμε την παραπάνω επίθεση. Υπό αυτές τις συνθήκες έχουν το θράσος να εναντιωθούν σε εμάς, τους/τις φοιτητές/τριες που δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης, διεκδικώντας ισότητα κι ελευθερία, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Κατειλημμενο Αυτοδιαχειριζομενο Καφέ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License