Ενημέρωση από την παρέμβαση/ μικροφωνική στην πλ. Εξαρχείων την Τετάρτη 19/6


Την Τετάρτη 19/6 στις έξι το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση- μικροφωνική αντιπληροφόρησης στην πλατεία Εξαρχείων από δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες με σκοπό την προπαγάνδιση της προγραμματισμένης πορείας στις 27/6 ενάντια στην παρακρατική βία των ναρκομαφιών, τους βιασμούς και τη σεξιστική βία, τη μεθοδευμένη από το κράτος και το κεφάλαιο κοινωνική αποσάθρωση της γειτονιάς. Παραμείναμε στην πλατεία για δύο ώρες, όπου διαβάστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, ενώ με την παρουσία μας απομακρύναμε τους ναρκεμπόρους που έχουν επιβάλλει με τη βία την παρουσία τους στο χώρο, πυροβολώντας, βιάζοντας, τραμπουκίζοντας, παρενοχλώντας. Συντρόφισσες που συμμετείχαν στην παρέμβαση εντόπισαν στο χώρο της πλατείας και απομάκρυναν δύο γυναίκες (η μια εκ των οποίων δυτικοευρωπαία ‘τουρίστρια’, ενώ η άλλη ντόπια) που έχει επιβεβαιωθεί πως το τελευταίο διάστημα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μεταφέροντας ναρκωτικά, ενώ συναναστρέφονται με γνωστούς μαφιόζους που πριν λίγο καιρό πυροβολούσαν αδιάκριτα μες τη μέση της πλατείας. Οι δύο αυτές γυναίκες μάλιστα, είχαν γίνει αντιληπτές στην πλατεία μια ώρα πριν την παρέμβαση να αδειάζουν μαζί τους τις καβάτζες από τα εμπορεύματα τους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναδιάταξης και προσπάθειας επέκτασης των δικτύων ναρκεμπορίου στη γειτονιά, οι συγκεκριμένες, ανάμεσα σε άλλες και άλλους, πρόθυμες και πρόθυμους, επιτελούν επιβοηθητικούς ρόλους μεταφορέων –και όχι μόνο- στις υπηρεσίες των δικτύων των ένοπλων μαφιόζων, των βιαστών. Ως τέτοιες και τέτοιοι λοιπόν θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ναρκέμπορος πέρασε τρέχοντας μπροστά από την πλατεία και πέταξε ανάμεσα μας ένα αναμμένο μπουκάλι με οινόπνευμα, χωρίς ωστόσο να πετύχει τον στόχο του, ο οποίος και κυνηγήθηκε από συντρόφους.

-Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ-

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 27 ΙΟΥΝΗ

ΠΕΜΠΤΗ, 7ΜΜ ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Συντρόφισσες/ οι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License