Ενημέρωση για την απόφαση της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα


Ενημέρωση για την απόφαση της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο στις 21/2/ 2016 που επιχείρησε η Πόλα Ρούπα, τις απαλλοτριώσεις τραπεζών την Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία και Εθνική της Μαλεσίνας), κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Απόλυτα σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση ήταν η σημερινή απόφαση της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Καταδικάστηκαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, η μεν συντρόφισσα Ρούπα για το σύνολο του κατηγορητηρίου (απόπειρα κατάληψης αεροσκάφους, αρπαγή, απειλή και άσκησης βίας κατά του πιλότου, διατάραξη αεροπορικών συγκοινωνιών, απαλλοτριώσεις τραπεζών, κατοχή όπλων και εκρηκτικών, πλαστογραφία κλπ) σε 120 χρόνια κάθειρξη, κατά συγχώνευση 65, ο δε σύντροφος Μαζιώτης σε 37 χρόνια κάθειρξη, κατά συγχώνευση 24 για ηθική αυτουργία στις κατηγορίες που αφορούν την επιχείρηση απόπειρας απόδρασης.

Η Αθανασοπούλου και Χαραλαμπίδης καταδικάστηκαν για συμμετοχή και ένταξη στον Επαναστατικό Αγώνα, για την απαλλοτρίωση της Εθνικής της Μαλεσίνας καθώς και για άλλες πράξεις (κλοπές, πλαστογραφία, οπλοφορία και οπλοκατοχή κλπ) σε 60 χρόνια κάθειρξη η πρώτη, κατά συγχώνευση 35,5 χρόνια, ο δεύτερος σε 58 χρόνια κάθειρξη, κατά συγχώνευση 34,5. Οι λοιποί κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες όπως ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό Αγώνα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License