[Πορεία] Ενάντια στην αύξηση των ενοικίων & την τουριστικοποίηση

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ & ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Παρασκεύη 28 Ιουνίου, στις 19.00 ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΚΥΨΕΛΗ)

post image

ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ – ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

 

Η πόλη αλλάζει. Η εισβολή της τουριστικής βιομηχανίας, το Airbnb, η ανάπλαση του κέντρου και των γειτονιών του, οι νέες τουριστικές ζώνες, τα «βρώμικα» παιχνίδια του real estate και των μεσιτικών γραφείων, η ρητορική για την «ανάκαμψη» της οικονομίας και η φιλοδοξία της μεσαίας τάξης να επιστρέψει στο κέντρο, αλλάζουν την πόλη μπροστά στα μάτια μας. Η κρατική πολιτική, η πολιτική των τεχνοκρατών, των επενδυτών και των αφεντικών μετατρέπει την πόλη σε ένα θεματικό πάρκο για τους τουρίστες, σε μια διαρκή επενδυτική ευκαιρία μέσα στην οποία είμαστε είτε πελάτες είτε κακοπληρωμένοι/ες εργάτες/τριες.

Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και ότι δουλεύουμε περισσότερο, ενώ ο βασικός μισθός μένει κολλημένος κοντά στα 500 ευρώ. Είναι πως, μέσα σε όλα τα παραπάνω, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι εισοδηματίες, οι έλληνες μικροαστοί αποφάσισαν πως ο μισθός και τα επιδόματα που παίρνουμε είναι υπεραρκετά. Τους αξίζει λοιπόν να εισπράττουν μεγαλύτερα νοίκια. Και εμείς οι «αχάριστοι/ες» ενοικιαστές/τριες πρέπει να τους ανεχόμαστε, να συνηθίσουμε να πληρώνουμε περισσότερο, να μένουμε σε χειρότερα σπίτια, να υποκύπτουμε στους κανόνες και τους εκβιασμούς τους. τελικά να ζούμε, να μένουμε και να δουλεύουμε σε γειτονίες στις οποίες τον πρώτο και μοναδικό λόγο έχουν τα αφεντικά και οι ιδιοκτήτες.

Όλοι αυτοί σε πλήρη συστράτευση ζητάνε «τάξη, ασφάλεια, ανάπτυξη», ζητάνε γειτονιές χωρίς μετανάστες/τριες ή όποιον/α δεν αντιστοιχεί στα πρότυπα ζωής τους. Δεν παίζουν μόνοι τους. Να κρατήσουμε τις γειτονιές μας πολυεθνικές απέναντι στο ρατσισμό και τη δημόσια τάξη. Να κρατήσουμε τις γειτονίες μας ζωντανές απέναντι στα συμφέροντα των ιδιοκτητών και των αφεντικών.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ & ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Παρασκεύη 28 Ιουνίου, στις 19.00

Πλ. Αμερικής (Κυψέλη)

 

Συνέλευση ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License