[Θεσσ/νίκη] Αφίσα για την Ολική Απελευθέρωση


post image

Καθώς ο βιομηχανικός πολιτισμός συνεχίζει να επεκτείνεται, ο φυσικός κόσμος και η άγρια ζωή κατασπαράζονται ολοένα και περισσότερο. Αποψιλωμένα δάση, μολυσμένες θάλασσες, βιότοποι βυθισμένοι στα απορρίματα. Ζώα έγκλειστα σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε εργαστήρια πειραμάτων, σε ζωολογικούς κήπους-φυλακές. Εξημερωτικά τεχνουργήματα όπως η εργασία και η τεχνολογία μας έχουν αποξενώσει και αποσυνδέσει από κάθε ένστικτο πραγματικής ελευθερίας αλλά και ενσυναίσθησης για τα μη-ανθρώπινα ζώα και τη φύση.

Ταυτόχρονα, το καπιταλιστικό σύστημα εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση με σκόπο, φυσικά, το κέρδος. Εταιρίες που διαφημίζουν τα δήθεν "οικολογικά" προϊόντα τους και προωθούν τις "φιλικές προς το περιβάλλον" εναλλακτικές καμπάνιες τους, ξεπήδησαν από το πουθενά. Μία προοπτική όμως όπου προέρχεται από την κυριαρχία, βασισμένη στον κύκλο της παραγωγής-κατανάλωσης και στην καπιταλιστική εξουσία αποτελεί το ίδιο το πρόβλημα, και δεν μπορεί να είναι η λύση.

Για αυτό το λόγο, η απελευθέρωση των ζώων και της φύσης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, ο οποίος απλώνεται πέρα από την διάλυση του κράτους και του καπιταλισμού, και έρχεται σε σύγκρουση με την ανθρώπινη κυριαρχία.

Θα είμαστε εδώ μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής και την καταστροφή του τελευταίου κλουβιού.

Σύμπραξη για την Ολική Απελευθέρωση : Βίσωνας

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License