Συνέντευξη του Γιάννη Δημητράκη (στο omniatv)

Ο σκανδαλώδης σχεδιασμός της Αντιτρομοκρατικής. Στα πειθαρχεία χωρίς πειθαρχικό παράπτωμα. Tο εξπρές του μεσονυχτίου των φυλακών Κομοτηνής

"Στις 12 Ιουνίου 2019 οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται από την Αντιτρομοκρατική αφού έχουν αποσπάσει χρηματικό ποσό από την χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Η Αντιτρομοκρατική παραδέχεται ανοιχτά, τόσο μέσω των μίντια όσο και στη σχετική δικογραφία, ότι οι δύο αναρχικοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καθώς και ότι ήταν γνωστό στην υπηρεσία τους ότι θα προβούν στην ενέργεια αυτή. Ωστόσο δεν επιχειρούν να αποτρέψουν τους δύο υπόπτους αλλά αντιθέτως αφήνουν την ληστεία να εξελιχθεί κανονικά. Παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται και επεμβαίνουν αμέσως μετά, προκειμένου να κάνουν την σύλληψη.

Μετά από λίγες μέρες προφυλακίζονται, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικία τους: Στις φυλακές Κομοτηνής ο Γιάννης Δημητράκης και Νιγρίτας Σερρών ο Κώστας Σακκάς. Η απόφαση αύτη έχει ως συνέπεια να στερούνται -μεταξύ άλλων- και το βασικό υπερασπιστικό τους δικαίωμα το οποίο είναι η επίσκεψη των συνηγόρων τους.

Ο ισχυρισμός που προβλήθηκε ήταν η πληρότητα των υπόλοιπων φυλακών. Τα γεγονότα όμως διαψεύδουν αυτή την πιθανότητα καθώς ο Γιάννης Δημητράκης παραμένει στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής χωρίς να έχει υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Ο λόγος αυτή τη φορά, σύμφωνα με την διοίκηση της φυλακής είναι η πληρότητα στους θαλάμους του γενικού πληθυσμού.

Για όλα τα παραπάνω μιλάει σε τηλεφωνική μας επικοινωνία για λογαριασμό της στήλης The Case του omniatv ο Γιάννης Δημητράκης".

Παραθέτω τα δυο σχετικά λίνγκ με το ηχυτικό από την συνέντευξη του συντρόφου:

https://omniatv.com/853446736

https://www.youtube.com/watch?v=lX6523IiV8w


εξι άτομα της αντιτρομοκρατικής σήμερα το πρωι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License