Αλληλεγγύη στον Andreas Krebs – Μια σύνοψη (Κατάσταση Ιούλη 2019)


Ο φίλος και σύντροφος Andreas βρίσκεται προς το παρόν έγκλειστος στη Νάπολη (στην Ιταλία). Απ' τη στιγμή της φυλάκισής του στη Γερμανία, ο Andreas είναι γνωστός ως επαναστάτης κρατούμενος. Τον Απρίλη του 2019, καταδικάστηκε στην Ιταλία σε 24 χρόνια στη φυλακή. Επιπλέον, ο Andreas διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο του νεφρού. Η υγεία του χειροτερεύει, και φοβόμαστε για τη ζωή του. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είχε υποβληθεί σε χειρουργείο εδώ και μήνες, αλλά οι ιταλικές αρχές αρνούνται να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Ο Andreas βρέθηκε στα νύχια του γερμανικού δικαστικού μηχανισμού για χρόνια, και βρισκόταν στη φυλακή συνολικά για 16 χρόνια. Είναι ένας επαναστάτης κρατούμενος, έχει συμμετάσχει στη δημιουργία της ένωσης κρατουμένων (GGBO) πίσω απ' τις μπάρες, έχει κάνει απεργία πείνας αρκετές φορές ενάντις στις συνθήκες εγκλεισμού, και έχει επίσης συμμετάσχει σε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τις/τους κρατούμενες/ους στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, συνεχώς δημοσιεύει κείμενα ενάντια στην κοινωνία του εγκλεισμού, στα οποία περιγράφει την καθημερινή ζωή υπό αιχμαλωσία.

Το φθινόπωρο του 2014, έπειτα απ' την αποφυλάκισή του, γνώρισε τη νυν σύζυγό του, την Jutta. Και οι δύο αποφάσισαν να ζήσουν ήρεμα και αποτραβηγμένα στον ιταλικό νότο. Στο τέλος του Δεκέμβρη του 2016, υπήρξε μια διένεξη με τον πρώην εργοδότη του, ο οποίος επιτέθηκε στον Andreas με πνιγμό. Ο Andreas, σε κατάσταση αυτοάμυνας, τον μαχαίρωσε με έναν σουγιά. Δυστυχώς, το θύμα πέθανε στο νοσοκομείο τρεις μέρες αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθότι είχε αναφερθεί λίγο μετά το συμβάν ότι θα επιβίωνε.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα πρωτόγνωρο κυνήγι ενάντια στον Andreas και την Jutta. Η Jutta έλαβε απειλές θανάτου μέσω Facebook, ενόσω ο Andreas δεχόταν κακομεταχείριση και βασανισμό στη φυλακή της Santa Maria Capua Vetere, από μέλη της οικογένειας του αποθανόντος, τα οποία εξακολουθούν και δουλεύουν στη φυλακή αυτή. Απ' τη στιγμή που το βίντεο απ' τα κυκλώματα παρακολούθησης επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του Andreas πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα, βρέθηκε κάποιες μέρες αργότερα υπό κατ' οίκον κράτηση. Εκεί, εκτέθηκαν σε συνεχείς "επισκέψεις" απ' την αστυνομία, και στο μίσος μεγάλων κομματιών του πληθυσμού. Η οικογένεια του θύματος πολιορκούσε το σπίτι, με αποτέλεσμα ο Andreas και η Jutta να μην μπορούν να βγουν έξω για βδομάδες. Τελικά, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή και γύρισαν πίσω στη Γερμανία. Εκεί, ο Andreas συνελήφθη κάπου λιγότερο από μισό χρόνο πιο μετά, στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και με τη βοήθεια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γερμανικής αστυνομίας. Ο Andreas βρέθηκε πίσω στη φυλακή τον Σεπτέμβρη του 2017.

Τον Δεκέμβρη του 2017, μεταφέρθηκε εντελώς απρόσμενα στη φυλακή του Burg, με τη συμμετοχή κουκουλωμένων μπάτσων και άλλων αντιτρομοκρατικάριων. Ο Andreas επανειλημμένα έγραφε σε γράμματα για τις αβάσταχτες συνθήκες στις φυλακές του Volkstädt και του Burg. Τον Απρίλη του 2018, ο Andreas παραδόθηκε εντελώς εσπευσμένα σε καθεστώς έκδοσης στη φυλακή του Moabit στο Βερολίνο, για να μεταφερθεί τελικά, τον Μάη του 2018, ως Γερμανός πολίτης στην Ιταλία.

Ο Andreas βρίσκεται από τότε στη φυλακή του Secondigliano, μια απ' τις μεγαλύτερες φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νάπολη. Από τις 30 Μάη 2018, η εκδίκαση της υπόθεσής του διεξάγεται εκεί. Τον Νοέμβρη του 2018, έλαβαν χώρα κάποιες ακροαματικές διαδικασίες, τις οποίες παρακολούθησε και η σύζυγος του Andreas, η Jutta. Στη δικαστική αίθουσα, οι συγγενείς του θύματος προσπάθησαν να επιτεθούν στην Jutta και την απείλησαν ομαδικά.

Την 1η Απρίλη 2019, η πρωτόδικη διαδικασία έληξε με καταδίκη 24 ετών κάθειρξης για φόνο εκ προθέσεως. Ο Andreas ήταν ήδη εμφανώς φθαρμένος, σωματικά και πνευματικά, απ' τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές του Volkstedt, του Burg, και πιο πρόσφατα στο Moabit του Βερολίνο. Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Andreas συστηματικά αγνοούνταν και δε γινόταν δεκτή. Επανειλημμένα του αρνούνταν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσοκομειακές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Επιπροσθέτως, οι συνθήκες κράτησής του επιδεινώθηκαν, καθώς η γερμανική αστυνομία υποστηρίζει πως είχε κοντινή σχέση με (ηγετικά) μέλη της RAF.

Στην Ιταλία, η υγεία του Andreas δεν έχει βελτιωθεί επ' ουδενί. Το αντίθετο μάλιστα: Ο Andreas διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο του νεφρού. Τις τελευταίες εβδομάδες είχε να αντιμετωπίσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Πάσχει από βαρύτατη κατακράτηση υγρών στο σώμα του, ειδικά στα πόδια, και ανά καιρούς δεν μπορεί καν να περπατήσει. Εξακολουθούν να του αρνούνται τη μεταφορά σε νοσοκομείο και τη χειρουργική επέμβαση, που του είναι απαραίτητη εδώ και μήνες, και που του την είχε υποσχεθεί και ο υπεύθυνος της φυλακής. Ο Andreas παραμένει επαναστάτης, όπως πάντα · δεσμεύεται με αφοσίωση απέναντι σε άλλους κρατούμενους, και ενημερώνει συνεχώς για τη βίαιη καθημερινή ζωή στη φυλακή του Secondigliano, για τις αυθαιρεσίες των δεσμοφυλάκων, για την παραμέληση και την ανεπαρκή προμήθεια όλων των κρατουμένων, αλλά και για τον ρατσισμό απέναντι στα έγκλειστα μέλη της αφρικανικής κοινότητας.

Ο Andreas είναι χαρούμενος με την υποστήριξη κάθε είδους!

Για φάρμακα και για αρκετό βρώσιμο φαγητό χρειάζεται να πληρώνει μοναχός.

Αν θέλετε να προσφέρετε χρήματα:

Δικαιούχος: Krebs

IBAN: DE 90 1005 0000 1067 1474 26

BIC: BELADE BEXXX

Αναφορά: Spende/Andreas Krebs

Στείλτε γράμματα στον Andreas στη φυλακή, είναι χαρούμενος με κάθε μικρή καρτ ποστάλ. Μπορείτε επίσης να του στείλετε βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά ή έγχρωμο χαρτί, όλα θα φτάσουν στα χέρια του. Έχει ενδιαφέρον για τις μηχανές και για φιλοσοφικά ζητήματα.

Andreas Krebs

Sez. 1 Stz.1

Sez. Mediterraneo (CASA CIRCONDARIALE SECONDIGLIANO)

Via Roma Verso Scampia, 250,

Cap 80144 Napoli (NA),

Ιταλία

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Andreas, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο (στα γερμανικά).

Καλέστε πολλές φορές τη γερμανική πρεσβεία στην Ιταλία, και απαιτήστε ιατρική φροντίδα για τον κρατούμενο Andreas Krebs! Οτιδήποτε άλλο θα αποτύγχανε να προσφέρει πραγματική βοήθεια!

Mr. Besken (Ambassador) +39649213285

Ας δείξουμε στον Andreas ότι δεν τον ξεχνάμε. Οι δράσεις αλληλεγγύης οποιουδήποτε είδους είναι ευπρόσδεκτες!

Λευτεριά σε όλους τους κρατούμενους! Ενάντια σε κάθε φυλακή!Λευτεριά και καλή τύχη για τον Andreas Krebs!

Πηγή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License