Ξημερώματα τρίτης (4/6) επιτεθήκαμε στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΕΠΑΜ και της Ελλήνων Συνέλευσης με σπρέυ, μπογιές και συνθήματα. Το τελευταίο διάστημα τα παραπάνω μορφώματα ξεβράσαν μπόλικο εθνικισμό κάνοντας την πραγματικότητα λίγο πιό ανυπόφορη. Δεν πραγματοποιήσαμε όμως την επίθεση μόνο για λόγους επικαιρότητας, αλλά κυρίως για να αναδείξουμε ένα καίριο αντιφασιστικό ζήτημα, τον αντισημιτισμό. Αυτό που δηλαδή που φέρνει σε πολιτική σύμπνοια ψεκασμένους φασίστες, αριστεροακροδεξιούς έλληνες και εθνοπατριώτες κουμμουνιστες. Θα επιχερήσουμε μια ελαφρύα κατάδυση στον ωκεανό του ελληνικού εθνικισμού ώστε να φωτίσουμε ενα μικρό κομμάτι από την προσφορά των παραπάνω μορφωμάτων στο χτίσιμο του παγόβουνο που λέγεται ελληνικός αντισημιτισμος.

Το ΕΠΑΜ καταπιάνεται με ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, όπως η κατοχή και η γενοκτονία των ελλήνων απο τις ξένες δυνάμεις (ΗΠΑ, ΝΑΤO και ΕΕ) 1, η αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού λόγω της παγκοσμιοποίησης 2 και της λαθρομετανάστευσης 3, η υπεράσπιση των συμφερόντων της ελληνικής λαικής τάξης. Η ατζέντα του περιλαμβάνει επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η τούρκικη προκλητικότητα, oi ελληνικές μειονότητες , η διευθέτηση των ΑΟΖ και φτάνει μέχρι τους εβραίους. Το επάμ υποστηρίζει πως οι εβραίοι δεν αποτελούν έθνος και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται κράτος4, επίσης καταδικάζει το Ισραήλ ως το μοναδικό φυλετικό κράτος ναζιστικού τύπου στον πλανήτη 5 με το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και μαζικής εξόντωσης κατά της ανθρωπότητας6. Με λίγα λόγια υποστηρίζει μία εξωτερική κρατική πολιτική που θα ζήλευε και ο κάθε φασίστας.

Η αλήθεια ειναι πως δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο απο ένα κόμμα της ελληνικής αριστεράς και του εθνικού κορμού που ξεπήδησε κατευθείαν απ’ την αντιμνημονιακή πλατεία του ‘11. Κέρδισε τα πλήθη απαντώντας στο ερώτημα που ταλάνιζε τους έλληνες εκείνη την περίοδο, ποιός φταίει για την κρίση. Μια multiple choise ερώτηση με απαντήσεις: ΔΝΤ, ξένο κεφάλαιο, προδότες πολιτικοί, μασόνοι, τραπεζίτες, εβραίοι. Η προσπάθεια της αριστεράς να αντιμετωπίσει τον φασισμό που μάστιζε την χώρα ολοκληρώθηκε με μια αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση. Το ΕΠΑΜ εκφράζει την ίδια δυσδιάκριτη αριστεροακροδεξιά πολιτική και σε επίπεδο δράσεων. Για παράδειγμα στο Βόλο συμμετείχε στο συλλαλητηρίο ενάντια της Μακεδονίας7 , σε πορεία αλληλεγγύης στη κατάληψη της πόλης 8, στη πορεία ενάντια στη καύση του RDF 9, σε παρέμβαση ενάντια στους πλειστηριασμούς (μαζί με ΛΑΕ, ΚΚΕ και αναρχικούς) 10, και τέλος σε πορείες της 17Ν κραδαίνοντας ελληνικές σημαίες.

Τα κατορθώματα της εγκλοβισμένης σταλινικής μούμιας  στον καπιταλιστικό εφιάλτη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι γνωστά. Στο μόνο που διαφέρει ο αντισημιτισμός του ΚΚΕ 11 απ’ αυτόν του ΕΠΑΜ, είναι πως το πρώτο έχει περάσει στην επίθεση εδώ και χρόνια με βεβηλώσεις και πορείες. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποια περιστατικά για τον αντισημίτικο χαρακτήρα του. Το 2006 το άλλοτε νομιμόφρων κόμμα του λαού συγκρούεται με τους ένστολους “εργάτες” για να βεβηλώσει το μνημείο των 50.000 ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν από τους ναζί στη SHOA 12. Η πράξη αφιερώθηκε στο πόλεμο του Λίβανου. Πως σχετίζεται ο καθένας απο τους 50.000 έλληνες Εβραίους που εξοντώθηκε στο Άουσβιτς το 1943 με το Ισραήλ, ένα κράτος με έτος ίδρυσης το 1948; Προφανώς στο μυαλό της αντισημίτικης μούμιας κάθε εβραίος που γεννήθηκε σ’ αυτό τον πλανήτη είναι υπόλογος στο κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

Ένα χρόνο αργότερα θα διαδηλώση προς τα γραφεία της Ισραηλίτικης Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη για τον ίδιο λόγο. Μια δράση που ξεκαθάρισε στο 8% των ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που γλύτωσαν απ’ το Ολοκαύτωμα και είχαν το θράσος να παραμείνουν στην ελλάδα, πως σ’ αυτή τη χώρα δεν πρόκειτε ποτέ να βρούν την ησυχία τους. Τι και αν γεννήθηκαν στην ελλάδα και θεωρούντε έλληνες πολίτες, τι και αν δεν έχουν υπηκοότητα απο το Ισραήλ, και δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους εκεί πέρα. Πρόκειται για την γνωστή φυλή των εθνοπροδοτων, που ειναι αδύνατον να αφομιωθεί απο κάποιο έθνος, δηλαδή να γίνουν έλληνες. Το ναζιστικό στερεότυπο του Εβραίου που συνωμοτεί ως αντιφυλή ενάντια στις φυλές των ανθρώπων και προδίδει τα έθνη επικυρώνεται από τα αριστερά. Επίσης το ΚΚΕ χρόνια τώρα απορεί 13 πως γίνεται το Ισραήλ και οι Εβραίοι να εφαρμόζουν τις μεθόδους των στρατόπεδων συγκέντρωσης και εξόντωσης που εφάρμοζαν οι Ναζί στους Εβραίους στο Άουσβιτς, στο Νταχαού, στο Μπέλσεν και στο Μαουτχάουζεν.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις φονταμελιστικές οργανώσεις της PLO, της Φατάχ, του PFLP και της Χαμάς, διατηρώντας άριστες σχέσεις ανά τις δεκαετίες με κοινά συμβούλια, επισκέψεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης 14. Η αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τις παραπάνω οργανώσεις ξεπερνάει κατά πολύ τα αστικά κολλήματα, έτσι οι παράπλευρες απώλειες και οι τυφλές επιθέσεις 15 δεν το συγκινούν. Επειδή όμως η μούμια είναι και κομμάτι του ελληνικού κρατικού μηχανισμού με ρόλο αριστερού στηλοβάτη του εθνοκορμού, πέρα από τον αντισημιτισμό της βάσης του, δρα και βάση εθνικών συμφερόντων. Θα επανέλθουμε σ’αυτό παρακάτω.

            H Ελλήνων Συνέλευσις είναι μάλλον η πιο ψεκασμένη οργάνωση ελλήνων φασιστών. Ξεπηδήσε και αυτή απο την αντιμνημονιακή πλατεία του εθνοκορμού, απαντώντας την ιδια multiple choise ερώτηση για τη κρίση, αλλά αυτή τη φορά με τις απαντήσεις Νέα Τάξη Πραγμάτων, Μασόνοι, Εβραίοι. Πρόκειται για ένα εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα προσαρμοσμένο στα μέτρα των ελλήνων μικροαστών με μια εσάνς δωδεκάθεου. Στο Βόλο τα γραφεία έχουν σπαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια αναγκάζοντας τους φασίστες να τα μεταφέρουν σε κεντρικό σημείο. Οι φασίστες του Σώρρα μοιράζουν φυλλαδια σε κεντρικές πλατείες, συνήθως απογεύματα δευτέρας και ανά δύμηνο πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία με σταθερό δρομολόγιο. Επίσης μαζί με τους ψεκασμένους φίλους τους από την Λάρισα παρεμβαίνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτούς τους ακροδεξιούς αντισημίτες παραπάνω καθώς πρόκειται για κλασικό υπόδειγμα φασίστα. Κλείνουμε το μάτι στα συντρόφια16 που τους σέρβιραν μεσημεριανή ολόφρεσκια κλωτσοπατινάδα στη πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφιας πριν 3 μήνες.

Οποιαδήποτε έχει ξεσκαλίσει έστω και ακροθιγώς τις βρώμικες ιστορίες του ελληνικού εθνικισμού θα έχει αντιληφθεί το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο αντισημιτισμός, τόσο στην διαμόρφωση της πολυπόθητης εθνικής ομοιογένειας, όσο και στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους. Οι διαφορετικές μορφές που έλαβε κοινωικά στο εκάστωτε ιστορικό πλάισιο, είτε ως χριστιανικός αντιεβραισμός, έιτε ως αντιεβραϊκές συνωμοσιολογίες(αντιφυλή των εθνοπροδότών, λίβελος αίματος κτλπ), είτε ως καταστολή της οργανωμένης εβραικής εργατικής τάξης, είτε τέλος ως μη αφομοιώσιμο εθνικό στοιχείο, τους αντιμετώπιζε ανέκαθεν ως εσωτερικό εχθρό αυτής της χώρας. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με την συμμετοχή των ελλήνων χριστιανών στον εκτοπισμό του 86% του συνολικού εβραϊκού πληθυσμου της ελλάδας στα στρατόπεδα εξόντωσης. Μέχρι και οι περιουσίες που άφησαν πίσω, αυτές που δεν απαλοτριώθηκαν απο τους ντόπιους, χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι φόροι που είχαν επιβάλλει οι ναζί στο ελληνικό κράτος.

Μισό αιώνα πριν οι Ναζί υλοποιήσουν την Τελική λύση για το εβραικό ζήτημα, οι Εβραϊκές κοινότητες σε ευρώπη και ρωσία συγκροτούν τα πρώτα κινήματα αυτοδιάθεσης και υπεράσπισης τους απέναντι στον αντισημιτισμό. Σ’ αυτό το ιστορικό πλαίσιο αρχίζει να υφαίνεται η ιδέα για τη δημιουργία του εβραικού κράτους. Ο Σιωνισμός πήρε διάφορες πολιτικες μορφές, κάποιες απ’ τις πολυπληθέστερες ηταν ο σοσιαλιστικός σιωνισμός, o φιλελεύθερος σιωνισμός, οι θρησκευτικοί σιωνισμοί κτλπ. Στις τάξεις του σοσιαλιστικού σιωνισμού ήταν για παράδειγμα κάποιοι από τους αντιφασίστες που τσάκισαν στο δρόμο τον βρετανικό και ελληνικό φασισμό. Υπερασπιζόμενοι τις φτωχογειτονιές τους, στην μάχη της Cable Street το 1936 (γνωστή ως η μεγαλύτερη αντιφασιστική νίκη σε αγγλικό έδαφος), και τον πολυπληθέστερο εβραικό συνοικισμό της Θεσσαλονίκης «151» απο τους έλληνες φασίστες της 3Ε το 1931.

Ο Σιωνισμός αποτέλεσε το κίνημα αυτοδιάθεσης και μετακίνησης των διωκώμενων απο πογκρόμ και επιζόντων του ολοκαυτώματος Εβραίων στην παλαιστίνη, με αντιαποικιοκρατικά χαρακτηριστικά ενάντια στην Αγγλική κατοχή 17 της παλαιστίνης το 1939. Ο Σιωνισμός από εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα κατέληξε σε αποικιοκρατικό καθεστώς, ταυτιζόμενος με την ισραηλινή εθνικιστική δεξιά και τον ρατσισμό ενάντιον Αράβων και Παλαιστινίων. Οι εβραίοι μέχρι πρότινος ήταν η αντιφυλή ανάμεσα στις φυλές των ανθρώπων, αφού ιδρύσανε το κράτος τους, το Ισραήλ έγινε ο Εβραίος ανάμεσα στα άλλα κράτη, το μόναδικό κράτος δολοφόνος, το νέο «Τρίτο Ράϊχ», το κράτος που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Η Αριστερά μέσω του αντισιωνισμού κατάφερε να συνεχίσει το πιό εξοντωτικό μίσος, σχετικοποιώντας τον ναζισμό, αντιστρέφοντας τις σχέσεις θυμάτος και θύτη 18. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το απολογιστικό κείμενο 19 της ένοπλης φεμινιστικής ομάδας και μέλος των επαναστατικών πυρήνων Rote Zora.

“Ο αντισημιτισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδεολογία και κίνημα για μια εθνι(κιστι)κή ταύτιση των λευκών καταπιεσμένων με τους λευκούς καταπιεστές τους: οι Εβραίοι χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για το εθνικιστικό ταξικό μίσος, στο βαθμό που παίρνουν τη θέση της λευκής κυριαρχίας και προβάλλονται πάνω τους ανάγκες απελευθέρωσης που δεν τολμούν να τεθούν σε εφαρμογή. Συμβάλλουν άραγε τα αντισημιτικά σχήματα και στο ιδιαίτερο μίσος για "συγκεκριμένους" καταπιεστές (τους Σιωνιστές στην Παλαιστίνη και τους Γιάνκηδες στη Λατινική Αμερική και την Ασία) ή και στην άκριτη σύνδεση με τα απελευθερωτικά κινήματα; Αυτό το ερώτημα περιμένει την απάντησή του.

Η πολιτική μας στάση απέναντι στην τακτική που εφαρμόζει το κράτος του Ισραήλ, την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών, τις εκτοπίσεις των πληθυσμών και το ρόλο που παίζει το Ισραήλ στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το Ολοκαύτωμα και τις επιπτώσεις του. Και λέγοντας επιπτώσεις, εννοούμε αφενός τις συνθήκες ζωής των επιζώντων και των απογόνων τους (δεν υπάρχει εβραϊκή οικογένεια που να μην θρηνεί θύματα του ναζισμού ή όπως το σχηματοποιεί ο Τ. Άμερι «στο Ισραήλ κάθε άντρας/ γυναίκα είναι γιός/ κόρη ενός δολοφονημένου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης»), αφετέρου το σημερινό γερμανικό κράτος ως συνεχιστή του ναζιστικού καθεστώτος με όλες τις ιστορικές συνέχειες και τις συλλογικές αποσιωπήσεις που αυτό εμπεριέχει. Πρώτα από όλα οφείλουμε να επιτεθούμε στη δυτική πολιτική στην Εγγύς Ανατολή. Η έλλειψη μιας αντιπαράθεσης σχετικά με τον αντισημιτισμό μας μετατρέπει εύκολα σε έρμαιο κυριαρχικών συμφερόντων, γεγονός που αποτυπώθηκε ευκρινώς στη στάση μας κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Κόλπο.

  Τα εθνικά συμφεροντα της ελλάδας μέχρι προδεκαετίας σύγκλιναν προς την μεριά του αραβικού κόσμού και της παλαιστίνης, οπότε το ελληνικό κράτος διατηρούσε άριστες σχέσεις σ’ όλα τα επίπεδα 20. Πρίν το ΕΠΑΜ, πριν το ΚΚΕ, πριν τους φασίστες, πριν το Sarajevo, πριν τα αναρχοαριστερά manuals για εθνοαπελευθερωτικά κινήματα, ο πρώτος που κατήγγειλε το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, guess what, ήταν το Πασόκ. Και οι παραπάνω θέσεις εμπεδώθηκαν με αίσθημα λαικής δικαιοσύνης στους έλληνες αντιμουσουλμάνους. Εδώ κατάφερε να βγάλει τον φασίστα σφαγέα Κάραζιτς αντιιμπεριαλιστή στα μυαλά των ελλήνων, μια αντισημίτικη “ελληνοαραβική φιλία” δεν θα μπορούσε στήσει 21. Βάλε μέσα στο αριστερό καπέλο τις μαγικές λέξεις εξάρτηση, αντιιμπεριαλισμός, λαός και αλληλεγγύη, και τσούπ τα μαγικά σχήματα: κράτος με δικαίωμα υπαρξης ή όχι, καλού ή κακού λαού, δολοφονικού ή αθώου έθνους. Απο τότε ο αντισιωνισμός αποτέλεσε το free pass στην αριστερή λεοφώρο για την αντικαπιταλιστική επανάσταση. Μία ακόμη διανοητική νίκη της ελληνικής αριστεράς, της οποίας την ατζέντα τρώμε στη μάπα χρόνια τώρα. Είναι δηλαδή και ο λόγος για τον οποίο από στόμα αριστερού, κρατιστή ή μη, δεν θα ακούσουμε για μειονοτήτες εντός της ελλάδας και την αφάνισης τους, τον καθημερινό πολυεπίπεδο ρατσισμό, σεξισμό, αντισημιτισμό, αντιτσιγγανισμό των ελλήνων, την επιθετικότητα του ελληνικου κράτους προς τους γείτονες, την κυριαρχία του ελληνικού κεφαλαίου στα βαλκάνια, την 25ετή πλέον στρατηγική παρανομοποίησης και εκμετάλευσης της πολυεθνικής εργατικής τάξης, την (αριστερή) κρατική συνέχεια του πολέμου εναντίων των μεταναστών με κέντρα φιλοξενείας, ΜΚΟ και φιλανθρωπικά οικονομικά πακέτα. Αλλά θα ακούσουμε τις ίδιες αντισημίτικες και όχι μόνο, μαλακίες που λέει τόσα χρόνια το ΚΚΕ, το ΕΠΑΜ και λοιπές αριστερές ουρές που όλο τυχαίως μοιάζουν επικίνδυνα μ’ αυτά που λένε οι φασίστες.

           Αρχική επιθυμία μας ήταν αυτή η ανάληψη ευθύνης να καλεί και στο δικαστήριο της Τερμίτα, το οποίο και ακυρώθηκε λόγο εκλογών. Αφιερώνουμε την δράση στις 3 διωκόμενες συντρόφισσες της κατάληψης όπως και επίσης σε όλο τον κόσμο που αποτέλεσε κομμάτι της. Η Τερμίτα δεν ήταν τα ντουβάρια που κατεδαφίσαν, ούτε μία όμορφη ιδέα που θα ξεχαστεί μετά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο το μέσο γίνοταν περιεχόμενο και ζωντάνευε σε μια κοινότητα, με συλλογικές σχέσεις, αρνήσεις και επιθυμίες. Αυτός ήταν ο και ο λόγος που στον βούρκο της ελληνικής επαρχίας η Τερμίτα κατάφερε να τα βάλει με τα σχέδια των αφεντικών, το ντόπιο σεξισμό, το “καλό” πανεπιστήμιο και τον αριστερό πατριωτισμό.

συντροφικές αλυσίδες απέναντι στις τροφικές αλυσίδες των κανίβαλων αυτού του κόσμου

Πυρήνας Κιλκίς 7

 

1 https://www.epamhellas.gr/genoktonia-sti-simerini-ellada-mia-synoptiki-meleti/

2 https://www.youtube.com/watch?v=8bhjEHUiJx0

3 https://www.epamhellas.gr/mas-epibaloun-na-ginoume-xwra-prosfygwn-kai-metanastwn/

4 https://www.youtube.com/watch?v=V9W6ymvLofM&t=425s

5 https://www.epamhellas.gr/poso-katharma-mporei-na-ginei-enas-politikos-stis/

6 https://www.epamhellas.gr/o-agwnas-twra-dikaiwnetai/

7 https://e-thessalia.gr/to-epam-magnisias-gia-to-syllalitirio-ston-volo-gia-to-makedoniko/

8 https://www.taxydromos.gr/Topika/70089-poreia-allhleggyhs-sthn-katalhpsh-matsaggoy.html

9 https://volos.ert.gr/blog/2019/03/16/sygkentrosi-poreia-kai-dromena-kata-tis-kaysis-skoypidion-me-symmetochi-chiliadon-politon/

10 https://www.thessaliatv.gr/news/53418/mplokaran-tous-dikastikous-epimelites-stin-eisodo-ton-dikastirion/

11Τραγική ειρωνία, καθώς πυρήνα δημιουργίας του ΚΚΕ ήταν η πρώτη σοσιαλιστική οργάνωση στην ελλάδα, η σεφαραδίτικη “Φεντερασιόν”, με μέλη από την πολυάριθμη εβραική τάξη της Θεσσαλονίκης. Ιδρυτής και των δύο οργανώσεων ήταν ο ελληνοεβραίος Αβραάμ Μπεναρόγια.

12 Βλ. Τελευταία παράγραφο https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/8/2006&pageNo=3 , https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3489133

13 https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2690188

14 https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6341878

15 Δεν το απασχολεί ας πούμε που η PLO είχε επιτεθεί σε σχολικό λεοφωρείο στο Ισραήλ με αποτέλεσμα 12 ισραηλινούς νεκρούς εκ των οποίων 9 παιδιά και 25 τραυματίες, ή για την σφαγή σε σχολέιο στη περιοχή Ma’alot με 25 νεκρούς εκ των οποίων 22 παιδιά από το DFLP , ή για την πειρατεία λεωφορείου απο την Φατάχ στην παραλιακή λεωφόρο του Τελ Αβίβ με 38 Ισραηλινούς νεκρούς, εκ των οποίων οι 13 παιδιά, και 71 τραυματίες, ή για τις δημόσιες δηλώσεις των παραπάνω οργανώσεων για γενοκτονία των εβραίων και καταστροφή του Ισραήλ.

16 https://athens.indymedia.org/post/1596754/

17μ ε την επιβολή αυστηρών περιορισμών στη μετανάστευση των Εβραίων και στο δικαίωμά τους να αγοράζουν γη.

18 Για την τεκμηρίωση της πρότασης δες ΟΛΟΚΑΎΤΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΌΣ ΜΕΤΆ ΤΟ ’45 / antifa negative https://antifa-ngt.espivblogs.net/files/2015/10/antiemitism-after-45-ngt.pdf

19 https://bestimmung.blogspot.com/2017/04/rote-zora.html

20 Αναφέρουμε κάποια γεγονότα της ελληνοαραβικής φιλίας. Το ’47 η ελλάδα ήταν το μόνο κράτος που απέρριψε την πρόταση για δημιουργία Ισραηλινού και Παλαιστινιακού κράτους. Στον Α΄ αραβοισραηλινό πόλεμο σαμπότατε το Ισραήλ, ενώ μετέφερε όπλα για τους Άραβες. Το ’49 η ελλάδα αρνήθηκε να αναγνωρίσει το Ισραήλ. Το ’68 και το ’73 σε επιθέσεις παλαιστίνιων κομάντο σε ελληνικά αεροδρόμια, το ελληνικό κράτος συλαμβάνει τους αντάρτες και ενάντια στις πιέσεις της Αμερικής να τους εκδώσει εκεί, τελικά τους απελάσει στη Λιβύη. Το ’82 συλαμβάνεται στα ελληνικά σύνορα παλαιστίνιος αντάρτης που επέστρεφε έπειτα απο βομβιστική επίθεση σε συναγωγή της Ρώμης, σκοτώνοντας ένα νήπιο 2 ετών και τραυματίζοντας 35 ακόμη εβραίους. Το ελληνικό κράτος αρνείτε την έκδοση του στην Ιταλία και τον απελευθερώνει 6 χρόνια αργότερα στη Λιβύη, αναφέροντας πως η ενέργεια του συνέβει στα πλαίσια εθνοαπελευθερωτικού αγώνα. Το ’82 το ελληνικό κράτος με επιχείρηση αστραπί απεγκλοβίζει τον ιδρυτή της PLO Αραφάτ και τους παλαιστίνιους αντάρτες στη Βυρητό και τους υποδέχεται με ηρωικές τιμές ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου. Το ’83 το ελληνικο κράτος ναυλώνει 5 ελληνικά πλοία για να απεγκλωβίσει 9 χιλιάδες εκγλωβισμένους παλαιστίνιους ανταρτες στο Αλγέρι. Η ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της ΕΟΚ που αναγνώρισε θεσμικά το Ισραήλ. Και όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με τις επιδίωξεις της Αμερικής και του Ισραήλ, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορηθεί απο την Αμερική για υποστήριξη του Παλαιστινιακού αντάρτικου. Αλιεμένα απο το κείμενο “ To φτιάξιμο της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας” από antifa scripta-τεύχος 64.

21 Για το στήσιμο της συγκεκριμένης φιλίας δες “ To φτιάξιμο της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας” από antifa scripta-τεύχος 64. Και για παραπάνω κρατική χρησιμότητα του ελληνικόυ αντιμπεριαλισμόυ την σειρά κειμένων “ Ένας είναι ο εχθρός..." Ο αριστερός τριτοκοσμισμός και η σιχαμένη κρατική του χρησιμότητα.”, από το ίδιο περιοδικό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License