Την Πέμπτη 4/7, το βράδυ, βγήκαμε μια μεγάλη παρέα να γιορτάσουμε τα γενέθλια του φίλου μας. Η νύχτα ήταν τέλεια. Μόνο χαρά, αγκαλιές, γέλια, φιλιά.

Πριν χωριστούμε λοιπόν για σπίτια, αποφασίζουμε να πιούμε μια τελευταία μπύρα στην πλατεία, στο πράσινο. Ξεκινά η κουβέντα και σιγά σιγά οι πρώτοι γείτονες έχουν βγει στα μπαλκόνια να κράξουν. Η κουβέντα, στην οποία συμμετέχω κυρίως εγώ και ο Άρης, έχει αρχίσει και γίνεται πιο έντονη καθώς το θέμα είναι, για ακόμα μια φορά, τι έχουν δικαίωμα να κάνουν και να μη κάνουν οι γυναίκες. Δηλαδή αν αρμόζει στη θέση τους να παίζουν ποδόσφαιρο, να πηγαίνουν για κυνήγι κ.α. Εγώ με τον Άρη είμαστε γνωστοί, σε καμία περίπτωση φίλοι. Στην αρχή μου φάνηκε διασκεδαστική μια τέτοια συζήτηση καθώς ο συνομιλητής μου δεν είχε ίχνος επιχειρημάτων, εμφανώς είχε εκνευριστεί και προσπαθούσε να με κάνει να σκάσω (όπως χαρακτηριστικά φώναζε). Όταν όμως άρχισε να μου μιλά για το τί είναι θηλυκό για μια γυναίκα, πως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται κάποια για να αρμόζει στο φύλο της και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός σε αυτή την κοινωνία, σοβάρεψαν τα πράγματα. Διαφωνία στη διαφωνία...φωνές στις φωνές.. μέχρι που ξαφνικά ο Άρης με πιάνει από το λαιμό με τα δυο χέρια. Μετά το περιστατικό ακούστηκαν και άλλα χαριτωμένα από ισαποστάκιδες γνωστούς μου και φίλους του Άρη : ηρέμησε, κάνεις φασαρία, Βαλέρια όταν πίνεις κάνεις μαλακίες (σε αυτό το σημείο έφυγε και σφαλιάρα εκ μέρους μου προς το άτομο που το ξεστόμισε αυτό) κτλ.

Αυτοί είναι οι ρόλοι που ονειρεύεται ο Άρης. Αυτός να σηκώνει χέρι κ οι γυναίκες να το βουλώνουν. Και όποιος σοκαρίστηκε από την πράξη του, να μη το κάνει. Γιατί η πράξη του ήταν άμεση συνέχεια των λεγόμενων του. Ο μυσογύνικος οχετός που ξερασε εκείνο το βράδυ ήταν ένα βήμα πριν την καταστολή μέσω της βίας.

Δεν θα αναλύσω τι σημαίνει για μένα η πατριαρχία κ ποια είναι η επίπτωση του σεξισμού ακόμα και μέσα στην ίδια παρέα. Το σημείο στο οποίο θα σταθώ είναι ότι ο Άρης ήξερε που βρίσκεται και με ποιους. Βρισκόταν στη βάση του, στην πλατεία στην οποία αράζει από παιδί αλλά εγώ είμαι ξένη εκεί. Βρισκόταν στο πράσινο με όλους τους φίλους του, κάποιοι από τους οποίους έτρεξαν να τον παρηγορήσουν μετά το περιστατικό ενώ εγώ έπρεπε να κάνω ησυχία γιατί οι γείτονες θα φώναζαν τους μπάτσους. Κ συνέχισε να βρίσκεται εκεί ενώ εγώ αποχώρησα.

Υ.Γ. Ο Άρης αρνήθηκε να μου ζητήσει συγνώμη γιατί όπως είπε, δεν ήθελε να με πνίξει αλλά να με απομακρύνει... από το λαιμό.

Πάρτε το χαμπάρι ξεφτίλες σεξιστές Είμαστε εδώ και είμαστε πολλές.

Δεν ήταν το μεθύσι, δεν ήταν ατυχία, το χέρι του το σήκωσε η πατριαρχία.

Βαλέρια

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License