ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ CLOUDKEYS: εταιρεία διαχείρισης και προώθησης AirBnB + video (κουκάκι)

video https://streamable.com/xq4pe

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ CLOUDKEYS: εταιρεία διαχείρισης και προώθησης βραχυχρόνιας μίσθωσης

video https://streamable.com/xq4pe

Η Cloudkeys είναι εταιρεία διαχείρισης και προώθησης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων όπου τα γραφεία της βρίσκονται στην οδό Φαλήρου, στο Κουκάκι. Εκπαιδεύει τους κατόχους στην επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με την μετατροπή κατοικιών σε τουριστικά καταλύματα, στο πως θα μπορούν να δείχνουν αρκετά “φιλόξενοι” με τους πελάτες τους και πως να κάνουν τη σωστή διαφήμιση. Αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την διαχείριση των τουριστικών καταλυμάτων και τα συνδέει με τον ευρύτερο τουριστικό καταναλωτισμό (βλ. Ξεναγήσεις, φεστιβάλ, μαγαζιά) και με την γενική εκμετάλλευση της μητρόπολης για την τουριστική βιομηχανία και τα ιδιωτικά τους κέρδη. Αν ο κάτοχος έχει πολλά καταλύματα, είναι ένας επενδυτής, η εταιρεία του παρέχει εργατικό δυναμικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τουριστικής επιχείρησής του. Εργατικό δυναμικό το οποίο θα καθαρίζει τα "σπίτια" των τουριστών, θα πληρώνεται σκατά και θα δουλεύει με άθλιους όρους εργασίας. Τέτοιες εταιρίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διάχυση του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αναβαθμίζουν τις ιδιωτικές διαχειρίσεις σε μια ενοποιημένη και ανεπτυγμένη διαδικασία επιχειρηματικότητας όπου συνδέει όλες τις επιμέρους μπίζνες του τουρισμού ώστε να επιτύχουν την μέγιστη ανάπτυξη του φαινομένου, το μέγιστο κέρδος και κατ’επέκταση την μέγιστη υποβάθμιση του κοινωνικού στο βωμό του οικονομικού. Έτσι οργανώνεται η “κοινότητα” της ΑirBnB.

Όπως και η ίδια η πλατφόρμα της AirBnB ή της ebooking, έτσι και η εταιρεία στην οποία επιτεθήκαμε, γνωρίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα για τον ντόπιο -ανεξάρτητου εθνικότητας- πληθυσμό και κατά κύριο λόγο την φτωχότερη τάξη ενοικιαστών.Τα αποτελέσματα έχουν αναφερθεί αμέτρητες φορές και έχουν καταγραφεί από τον αστικό, εναλλακτικό και ριζοσπαστικό τύπο. Είναι αδιαμφισβήτητα αφού αποτελούν εμπειρία χιλιάδων ανθρώπων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της υφηλίου. Το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η αιχμή της επιθετικότητας της ιδιοκτησίας και είναι μία κατ’ εξοχήν αντι-κοινωνική και κανιβαλική δραστηριότητα.

Αντικοινωνική -στην κυριολεξία- διότι οδηγεί εξαφάνιση του σταθερού πληθυσμού μιας περιοχής τόσο από τα σπίτια όσο και από τον δημόσιο χώρο και συνεπαγωγικά καταλήγει στην εξαφάνιση των όποιων κοινωνικών σχέσεων συγκροτούσαν τα συγκεκριμένα υποκείμενα στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο εκτοπισμός τους γίνεται με σκοπό την αντικατάστασή τους από τον περαστικό τουριστικό πληθυσμό με τον πολύ απλό στόχο της υψηλότερης οικονομικής απόδοσης και της χαμηλότερης κοινωνικής δέσμευσης. Οι εμπορικές σχέσεις και πόσο μάλλον οι βραχυπρόθεσμες δεν απαιτούν συγκρότηση πραγματικής κοινωνικότητας. Αντικαθίσταται η δομή της κατοικίας με αυτήν του ξενοδοχείου και ο ενοικιαστής-κάτοικος αντικαθίσταται με τον πελάτη-τουρίστα. Το φαινόμενο του εκτοπισμού είναι τόσο διογκωμένο που για παράδειγμα, σε περιοχές εκτός ελλάδας όπου η airbnb τα έχει σαρώσει όλα, οι πελάτες της διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν ντόπιοι και άρα δεν μπορούν να έχουν την “αυθεντική εμπειρία” του να βρίσκονται σε έναν άλλο τόπο. Φυσικά, τα τζιμάνια της τουριστικής βιομηχανίας έχουν επινοήσει ΜΚΟ όπου φροντίζουν να πληρώνουν ντόπιους για να έρχονται σε επαφή με τουρίστες ώστε να επιτευχθεί ολοκληρωμένα η κατανάλωση του τόπου επίσκεψης.

Κανιβαλική διότι αυτό που ονομάζουν sharing economy (διαμοιραστική οικονομία) είναι στην ουσία η διάχυση της επιχειρηματικότητας σε ένα τεράστιο κοινωνικό σύνολο. Όποιος διαθέτει ένα επιπλέον σπίτι μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε επιχειρηματία ο οποίος μάλιστα έχει δυνατότητα ανέλιξης αποκτώντας περισσότερα ακίνητα παίζοντας σε ένα ανήθικο καπιταλιστικό παιχνίδι όπου τα οικονομικά προβλήματα ή οι κερδοσκοπικές επιδιώξεις του ενός πατάνε πάνω στα οικονομικά-κοινωνικά προβλήματα του άλλου και πάνω σε ολόκληρες γειτονιές που εξευγενίζονται για να εξυπηρετήσουν τον τουρισμό και άρα παύουν να είναι γειτονιές.Οι ιδιοκτήτες AirBnB δεν αποτελούν κάποια ιδιαίτερη γκάμα επιχειρηματιών. Όπως και οι υπόλοιποι, στην πλειοψηφία τους, βγάζουν χολή για όποιον τολμήσει να πει ότι βλάπτεται από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι συγκεκριμένοι, ειδικά οι πολύ χωμένοι παίχτες, βγάζουν πολύ απαξιωτικό λόγο προς το θέμα των εξώσεων και πολύ επιθετικό λόγο για τους ενοικιαστές υπερασπιζόμενοι με φανατισμό την βραχυχρόνια μίσθωση. 

Τέλος, να αναφέρουμε πως μας προκαλεί αηδία το πως ο κόσμος των επιχειρήσεων οικοδομεί την ιδεολογία του για να εξευγενίσει τους βίαιους μηχανισμούς του, τις εξώσεις, τον αποκλεισμό και τον εκτοπισμό. Οι όροι κοινότητα, διαμοιρασμός (sharing) και φιλοξενία, όροι που αντανακλούν διαδικασίες συγκρότησης και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων και αδύναμων, χρησιμοποιούνται για τον κανιβαλισμό και την εξαφάνισή τους από την εκάστοτε περιοχή-στόχο ανάπτυξης.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΡΑΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!

Αναρχικές Αναρχικοι

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License