Για την εκδήλωση μας στις 23/6

Την Κυριακή 23/06 υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση της συλλογικότητάς μας, μετά τις 5μμ, στα μπασκετάκια του Λόφου Στρέφη. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς ως αυτοοργανωμένη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, τασσόμαστε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στους δημόσιους χώρους για όλα/ες/ους, ενάντια σε κάθε είδους πρακτική αποστείρωσης και εμπορευματοποίησης τους.

Την Κυριακή 23/06 υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση της συλλογικότητάς μας, μετά τις 5μμ, στα μπασκετάκια του Λόφου Στρέφη. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς ως αυτοοργανωμένη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, τασσόμαστε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στους δημόσιους χώρους για όλα/ες/ους, ενάντια σε κάθε είδους πρακτική αποστείρωσης και εμπορευματοποίησης τους.

Από νωρίς δυο διμοιρίες Ματ, καπελάκηδες και ασφαλίτες είχαν κάνει «κατάληψη» στο χώρο. Κατά την προσέλευσή μας στις 4μμ για το στήσιμο της εκδήλωσης, βρεθήκαμε αντιμέτωπες μ’ αυτούς. Όταν τους ζητήσαμε το λόγο παρουσίας τους, μας είπαν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να μας απαντήσουν και μετά από έντονη λογομαχία, μας ζήτησαν ταυτότητες για να δούν ποιές είναι αυτές οι «αντιδραστικές» που τολμούν να μην υπακούν στις εντολές τους! Την ίδια στιγμή, Ματ παρεμπόδιζαν την μεταφορά της κάβας και του εξοπλισμού.

Το θέατρο του παραλόγου και της καταστολής συνεχίστηκε, όταν ακροβολισμένοι απαγόρευαν σε κόσμο να πλησιάσει το μέρος, λέγοντας ότι γίνεται διαδήλωση, ζητώντας στοιχεία και κάνοντας face control στους «περίεργους». Όποιος έμοιαζε ή έκανε τον «τουρίστα» ή δήλωνε ότι πηγαίνει στο γνωστό μαγαζί που βρίσκεται εκεί, μπορούσε να περάσει! Δεν τρέφουμε την παραμικρή αυταπάτη αλλά και ούτε μας εκπλήσσει η συμπεριφορά των μπάτσων, μιας και ξεκάθαρα το κάλεσμα μας καθιστούσε σαφές ότι βρισκόμαστε εκεί με όρους αυτοδιάθεσης και όχι με όρους κατανάλωσης.

Γύρω στις 7μμ, η ομάδα μας παρόλη την μικρή αριθμητική της δύναμη, πήρε την απόφαση να παραμείνει στο λόφο. Μετά από δημόσιο κάλεσμα άρχισαν να μαζεύονται σιγά σιγά άτομα που κατάφεραν να προσεγγίσουν το χώρο μέσα από αφύλακτες εισόδους, στηρίζοντας με την παρουσία τους, φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας πια σαφές ότι δεν θα υπακούσουμε σε καμία εντολή απαγόρευσης συγκέντρωσης.

Στις 10.30μμ, δεδομένων των συνθηκών αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε μαζικά και με συνθήματα από το Λόφο που έως εκείνη την ώρα παρέμενε μπλοκαρισμένος απο Ματ και ασφαλίτες.

Η περιφρούρηση και χρήση του δημόσιου χώρου αποτελεί ένα συνεχές πολιτικό διακύβευμα που καλούμαστε να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση. Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει μια χαμένη υπόθεση, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες και αν οι δράσεις μας περιορίζονται μόνο σε «ασφαλή» μέρη, να είμαστε ετοιμα/ες/οι να «χάσουμε» κάποια στιγμή και αυτά.

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και καταστολής, ενάντια σε όλα τα αποστειρωμένα σχέδια κατανάλωσης και εμπορευματικής εκποίησης των δημοσίων χώρων.

Τη μπάλα να την παίξουμε με τους δικούς μας όρους.

Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω, παρά μόνο για να πάρουμε φόρα για το χτύπημα του πέναλτι!

 

Αλάνα - αυτοοργανωμένη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License